IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
938
11.1.06 11:53

ahoj holky, vsechny vas zdravim!
u nas je krasne, sviti slunicko! to pisu skoro furt, ale je to pravda…
Leono , jo, mame zlateho retrivra… je docela hodna, akorat ze je doma furt halda chlupu… ale co uz… bud mas uklizene nebo psa :o)
taky se mi libi ze s ni chodime do detskeho domova, kde jsou postizene deti, a ten pes jim moc pomaha, delaji pokroky…
Helli , diky za odpoved, manzel je vsimavy :o)
urcite to dobre dopadne, neboj… a to se dela normalne „zaziva“?
drzim pesti! i vsem ostatnim!
 misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
11.1.06 12:02

Míšo ,
já nevím, jestli je to „zaživa“ :) . Při minulý kontrole se mi nechtělo na nějaký podrobnosti vyptávat. Teda nechtělo, spíš jsem z toho všeho byla tak vyjukaná, že mě to ani nenapadlo. A teď radši nikde po ničem nepátrám, vím, že by mě to jenom víc znervózňovalo. Příští po se všechno dozvím. A pořád doufám, že si třeba příroda poradila už sama a už tam jsou jenom dvojčátka, ale cítím, že to tak není … :?

co ty, jak se cítíš? Všechno v pohodě??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
11.1.06 12:07

to se omlouvam, ja te nechtela zbytecne nervovat!
ja se citim docela dobre, akorat pri nakupovani mi bylo trochu blbe, asi blby tlak, a taky jsem nejak naladove rozhozena… ale jinak asi v poho…
vcera jsme byli u znamych na ani ne mesicni mimco, bylo uplne super, to uz jsem asi psala, co?
no, a ty budes mit hned dve :o)
jdu na obed, tak zatim se mej krasne a opatruj se!
jo, jeste jsem se chtela zeptat, jestli nekdo nevite, jak je to s laznema… kdyby se to nepovedlo, tak bych se asi zajimala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
11.1.06 13:16

Ahoj holky,
MÍŠO
Na ty lázně se zeptej tvého Dr, oni ti to sami nenabídnou, prý většina ženských stejně nikam nechce jet. Já jsem jela a bylo to fajn, ale bylo to dlouhé a ke konci už se to hrozně táhlo (4 týdny).

VENDULO
Já vím, všichni máme na výběr, ale podle výsledků mají všechna centra přibližně stejnou úspěšnost a já jsem v Ostravě moc spokojená, jsem ráda, že jezdím právě tam.

A dneska uvedu příklad za vše: ráno jsem jela na 8.30 na UTZ (nedovedu si představit, že bych jela až do Brna kvůli UTZ!!!), vlak měl napřed 30min zpoždění, pak už naskočilo 60min!!! a tak jsem jela úplně jinudy, oklikou, byly to nervy, ale stihla jsem to.
Dle UTZ reaguji předpisově, snad bude vše tak jak má i nadále, a příští týden už mě čeká punkce!!! Jde to hrozně rychle, i na to píchání injekcí jsem si už zvykla.
Myslím, že za zkušenost s IVF, ať bude výsledek jakýkoli, mě vnitřně hrozně posílilo. Ještě před rokem jsem nesnesla pohled na krev..a teď si SAMA píchám injekce!!! To by mě ani ve snu nenapadlo.

Držím všem palce, hlavně holkám, co je dnes čeká punkce. Hooodně štěstíčka!!!! To potřebujeme všechny.
 Daria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
11.1.06 13:25

Dario no vidíš to je super gratuluju.
Helli držím palce at vše dobře dopadne,taky si užíváš starostí vid ale snad už budeš jen a jen užívat bříška.Moc ti to přeju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
11.1.06 13:47

Dario , taky gratuluju!! Je to fajn, když tu někdo píše, že se něco daří, tak jak má. A s těma injekcema je to super, jsi šikulka! Prožily jsme si to asi všechny - nejdřív strach a pak už to byla pohodička. Teda aspoň já ano. Vzpomínám na to, jak jsme byli s manžou asi podruhé v CARu v čekárně. Přišla tam holčina od dr. a říkala svýmu partnerovi, že musí zavolat domů, kolik tam má ještě injekcí, že chce dr. vědět, kolik jich má ještě napsat. Nechápavě jsme se s manžou na sebe podívali a pak jsme si říkali, že to zřejmě byla nějaká zdravotní sestřička, že si takhle sama píchá, že se nemusíme plašit. Hi hi, po další kontrole už jsem věděla, že je to úplně jinak. :wink:

Stello , díky moc, snad to bude všechno OK. To čekání je nejhorší. A Míšo, ty se neomlouvej! To je v pohodě! Pořád se mi na to někdo ptá, tak jsem na to zvyklá a nevadí mi to. Jen po tom sama dál nepátrám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
11.1.06 15:40

Holčinky tak z 9ti folikulů máme jedno vajíčko.Nesedla mi narkóza,a dost krvácím..tak si jdu zase hajnout.Zítra kolem 11hod dopol budeme vědět co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
11.1.06 15:49

Welinko , to super! A pak že ten folík bude prázdnej! Tak pěkně spi a zítra dej vědět! Určitě to bude vajíčko bojovník a bude z něj úžasný mimi!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
11.1.06 15:51

Ještě musím Šelmince říct,asi čeká…v Liberci je to strašné,po 3měsících,kdy mi nebyli schopní objednat léky na IVF,přesto že mi to při každé kontrole zapisovali…atd.Je to dražší,ale PROSÍM tě,nechci tě více strašit,ale jezdi přímo do Prahy.Vyhneš se zásahům amatérů(řídí to tam hlavně sestra Flesnerová!-vypadá mile,ale je,odpusť,hloupá).K tomu přechodu do Prahy jsem se rozhodla taky z důvodu příšerného přístupu k mé kamarádce.Udělala jsme tam pěkný vítr..ale koukám,že to není k ničemu.Na tu lékařku se zeptám.Ju?Jinak v Iscare dnes při punkci=fakt nádherná dojemná péče!Nic se neboj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
11.1.06 16:38

holky, mam dotaz? jak mate normalne dlouhou MS? me se zda ze ji mam cim dal kratsi…
a jeste jeden - jestli se vam po prascich toci hlava? me ted asi jo… nebo je jenom nejaky blby tlak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
11.1.06 17:30

Ahoj holky!!!
Ted jsem zrovna dorazila domu,strasna byla ta cesta po punkci :evil:
Brisko me boli a musim jeste rychle do prace :evil: :evil: :evil:
Takze mame 20 oplodnenych vajicek,ten muj partner ma asi nejake supermijky :lol: :lol:a v patek si mam zavolat jak jsou na tom,v pondeli me ceka ET.Ozvu se zitra,musim ted pospichat a dekuji Vsem moc za to ze drzeli palecky :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
11.1.06 19:43

Ahoj holčinkyyyy :lol: :lol: :lol:

STELLO
Děkuji za gratulace :D , ale myslím, že jsou ještě předčasné. Vše se může změnit, jediné, na co jsem opravdu pyšná, že si ty injekce píchám sama. 8) Uvidíme, jak nakonec vše dopadne. Ale udělám cokoli, aby to vyšlo!

HELLI
Tebe obdivuji, máš to moc těžké, ale to bude už jen menší „zkouška". Hlavní je, že máš miminka v bříšku :D . To já bych taky brala - radši redukci, než znovu celý ten proces. Samotný cyklus stimulace není vůbec hrozný, nejhorší je ta doba čekání. A tu jsme si prožily všechny.
A pak, když zdoláš tuto poslední překážku, už bude všechno jenom krásné, a skvělé.. :D

WELLINKO
Ty se máš, že už máš punkci za sebou. A to vajíčko bude určitě super kvalitní, když mělo tolik místa pořádně vyzrát!!! Uvidíš. :)

MIŠO
Já mám normálně MS 3 až 4 dny. Už se mi i stalo, že jsem měla období pouze bez MS, jen dvoudenní špinění ještě ke všemu až po vyvolávací injekci. Někdy dokonce nepřišla ani po Agolutinu :o . To pak bylo dlouhé čekání (to jsme zrovna chtěli mimi) :( .
Jo a když jsem vy:,–(ila HA, tak jsem půl roku vůbec nemenstruovala, bylo to hrozné čekání, ale už to máme za sebou. :)

LOVELY
Vy jsme teda super plodný pár :lol: :lol: ! Moc ti gratuluji. To se fakt dobře čte, takové zprávičky :) . Můžu se zeptat, jak to probíhalo? Alespoň stručně, ať vím, co mě čeká. Bolesti se vůbec nebojím. Jen nevím, co si vzít s sebou.

Já jdu na další UTZ v pondělí a tam už se domluvíme na přesném termínu punkce, Dr to předvídá na příští středu, to budu teprve 14.DC. Jsem ale moc ráda, že to jde tak rychle. :D

Přeji vám klidný večer bez zbytečných nervů a těším se na další povzbuzující zprávy. :D 8) :lol: :lol:

Daria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
11.1.06 20:09

Ahojky,

Welinko, gratuluji :lol: , no to je úžastné, určitě to dobře vyjde. moc Ti to přeju

Lovely, tobě posílám taky gratulace, no teda vám se to ale povedlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.1.06 21:29

Při redukci se z děložní dutiny nic neodsává, do oblasti srdce redukovaného embrya se aplikuje pouze roztok, který způsobí zastavení srdeční akce. To v děložní dutině zůstává i dále a v průběhu těhotenství se postupně vstřebává. Riziko, že dojde k potracení všech embryí, je asi 5 %..

• Citovat
  • Upravit
723
11.1.06 22:39

anonymní :
Tohle všechno o redukci vím. Doktor mi to vysvětlil včetně uvedeného rizika ..... Termín „odsátí“ jsem použila já jen tady v diskuzi pro zjednodušení a taky proto, že se tak o tom snadněji „mluví“ i snadněji se s tím vyrovnává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová