Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
když mě bylo 24 a mému tehdy ještě příteli 23, tak jsem vy:,–(ila HA a zbytek neřešila..ale tajně doufala. Pak uplynul rok a stále se nic nedělo, tak jsem šla k obvodnímu Dr a ten mě předepsal Clomexal a hned ten první cyklus jsem otěhotněla, ale bohužel brzy samovolně potratila
![]()
od té doby jsem už překonala problémy s cyklem, taky i problémy psychické, a jsem úplně v pohodě, zase optimistka a podle všeho zdravá
(klepu klepu na dřevo), problém nám zjistili až po roce a půl od potratu, když se pořád nedařilo, tak kooonečně šel manža na spermiogram a v tom je náš problém
Dr ten spermio pořád odkládal, když už se nám jednou podařilo počít přirozenou cestou..
Od listopadu jsme v CAR v Ostravě, je to sice dražší, každá návštěva se platí 50 Kč, za vstupní poplatek 500Kč, a samotné IVF + ICSI nás bude stát 19000,– a to nepočítám poplatky (50Kč) za každý UTZ, ale vůbec nelitujeme peněz, hlavně ať už je to mimčo
![]()
Já jsem ze severní Moravy, bydlíme poblíž Třince, a ty?
tak to je mi lito! ja si to nedovedu predstavit (potrat) musi to byt silene…
no, ja si taky furt myslela, ze je problem ve me… ale pak sel manzel na spermio a hruza… pry zadne spermie… pak sel opakovane, nasli mu nejake v moci… takze kdyz jsem sla na odber vajicek a on sel darovat a pak se mel vycurat (aby tam nejake nasli) a oni tam zadne nenasli, tak si nas volali (ja po narkoze) jestli chcem od darce, ale manzel sel statecne jeste jednou a nasli spermie tam kde meli byt… a vsichni v centru meli hroznou radost! ale bohuzel se to ve me neuchytilo…
jo, jsem ze zlina…
a v centru platime akorat za leky, za navstevy ne…
vlozeni bude stat 5 tis.
Míšo,
takže to nemáš daleko do CARu? Ptám se protože se mi to zdá šílené, dojíždět obden od nás vlakem do Ostravy, ale samozřejmě mě to vůbec nevadí, protože se strašně moc těším na mimčo a udělám pro to cokoli. Ale neumím si představit, že bych při tom všem ještě chodila do práce, v tom tě obdivuji.
Já už mám přichystanou výmluvu, až budu doma ležet po ET - chřipka
těch 14 dní a pak se uvidí
snad nám to vyjde ![]()
Aby vůbec ty folíky dozrály a aby spermijky byly aspoň trošku ok, my máme pouze 5% pohyblivých vpřed, což je prý málo i na IUI, ale já to chtěla aspoň zkusit, teď už vím, že to byla jen ztráta času, ale já jsem pořád taková optimistka, pak „dostanu po čuni“, otřepu se a jdu zas dál..je otázka, jak dlouho mi to vydrží.
Měj se, já si musím odpočinou od pc, jsem tady už dlouho ![]()
daleko to nastesti nemame… takze to v praci toleruji…
no, ja zase to radsi pani vedouci rikam dopredu, aby mi nedavala nejake zadosti…
a ty jsi celou dobu doma? me stacilo tech 14 dni! a to jsem velky lenoch!
tak doufam ze vam to brzo vyjde!
bez odpocivat!
ahoj
misa
budu tu do peti!
Ahoj holky,
můžu se k vám přidat?
Moc Vás všechny zdravím. Na konci roku jsme si požádali o IVF a teď jsem si volala do pojišťovny a paní mi řekla, že už to máme schválené. Tak snad poprvé v životě se nemůžu dočkat MS. 1. d.c. příp. 2. d.c. mám přijet do Caru vyzvednout si injekce a tak. Dostala jsem už i nějaké stimulační schéma, ale vůbec tomu nerozumím. Snad mi to ještě vysvětlí. Nebo se to možná dřív dočtu i tady. MS čekám totiž až tak za 20 dní. No děs.
Chtěla bych se prosím holky zeptat, jestli se hned od začátku (od stimulace) zůstává doma, nebo až od odběru? Ať vím, co všechno musím v práci ještě stihnout.
Welinko, (já vím vůbec to sem nepatří, ale nedá mi se Tě nezeptat, co to máš za krásného pejska?
Mějte se moc hezky a ať brzo všechny hlásíme // čárky.
Leona.
Leico,
v CARu ti všechno vysvětlí, až to bude aktuální. Teď by tě zbytečně zahrnovali informacema a příště by si se stejně ptala, jak to vlastně je. Znám to ![]()
Co se týče neschopenky - asi záleží na délce protokolu. Ale většinou nejpozději v den punkce. Já jsem měla neschopenku od 1.UTZ (punkce byla týden potom).
Dario,
to tvoje CAR je teda pěkně drahé, zkoušeli jste srovnávat? Já je mám docela zmapované, tak myslím, že je asi to nejdražší. Ale důležité je, abyste byli spokojení a vše dopadlo tak, jak má. Tzn. // ![]()
ahoj Leo, ja teda doma byla az po odberu… jinak chodim do prace…
ja vim, ze ses neptala me, ale my mame zlataka (taky je krasna ![]()
Ahoj holky!
Tak jsem dnes byla na UZ a ve stredu jdu na punkci,mam tam 22 dozralych folikulu.
No aspon si uz nemusim pichat ![]()
Daria:Ja jsem zadne vedlejsi ucinky po tech injekcich nemela,a ktomu jsem jeste 3 kila zhubla
takze jsem do sebe ladovala co se dalo abych nezhubla jeste vic
a o te praci(jina zeme,jine zvyky)Do te chodim stale,vlastne to tam ani nikdo nevi,ze jsem v ivf ![]()
A s tou neschopenkou to taky nedopadne,protoze tady ji ani na to nedavaj a ani nemam nikoho,kdo by me v praci zastoupil ![]()
Lovely, tak to je docela skoda, ja myslela ze se ma lezet!!!! ![]()
Ahoj Miso!
Ono je to tu cele divne,prvni navstevu jsem mela u dr.Zecha(svetova kapacita
),byla jsem tam 30 min,dostala predpis na leky a 1000 franku ucet,s tim ze si mohu zacit pichat kdy chci
.Pojistovna tu nic neplati,protoze tehotenstvi neni nemoc!
To se mi nejak nelibilo a zavolala na kliniku do Plzne,a bohu dik ze jsem si nezrusila zdravotni pojisteni v Cechach,tim usterim 10 000 franku za stimulaci,ktera by podle zdejsiho pristupu lekaru asi stejne nedopadla
.
No dnes is jeste pichnu Pregnyl a budu tu mit za sebou
,stale lepsi polykat prasky nez si denne pichat ![]()
Ahoj Lovely ,
teda ten přístup u vás je fakt děsnej! Já jezdím do Plzně do IVF institutu, to je, myslím, přímo jejich pobočka, že jo? (soudím tak podle toho jména, co jsi psala - dr. Zech) Tam je to absolutně špičkový! Všechno- přístup personálu, vybavení atd. Myslela jsem, že to tak musí fungovat ve všech jejich zařízeních po Evropě. No, jsem ráda, že jsem v Čechách a Tobě držím palečky, aby ti to dobře dopadlo!!!
Ahoj Helli!
Ja jsem taky v Plzni u dr.Uhera,ten ma k tomu jiny pristup a jsem spokojena.Ve stredu jdu na punkci(teda jedu
)
No oni tahaj tady z lidi jenom penize,musela jsem tady chodit na ultrazvuky a dnes jsem mela posledni(s tim ze doktorka na me zkousela ze budu muset prijit jeste jednou)Co jsem si tu uz prozila a pri mem tehotenstvi pred 4 lety,neni nad zlate ceske doktory!
Jo to jsem jeste ja,cetla jsem ze tam mas tri mimi,to je docela narez ![]()
Doktor mi rekl,ze mi tam soupnou jenom jedno,ale potom co jsem tu cetla,mela bych si tam dat 2.Chtela jsem se te zeptat za jak ldouho po punkci jsi sla na transfer?
Lovely ,
já šla na transfer až 6. den po punkci. Dali mi vybrat, jestli chci 1 nebo 2 embryjka a já chtěla 2. No a z nich jsou teď 3 mimísci. Příroda je holt nevyzpytatelná. Někdy příští týden nebo ten další půjdu ale na redukci, 3 je přece jen moc. ![]()