IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
314
26.12.05 21:25

A víš co - ještě k tomu neúspěchu IVF: Napoprvé to opravdu asi vyjde málo komu, že jo. S tím jsem docela snad smířená. Spíš mně děsí ta představa, když bych se vrátila do práce - a všichni tak co, tak jak, no to je škoda apod. A pak zase to čekání a doufání a zase čekání a doufání. Brr.
A vyloženě mi mluvíš z duše! Taky bych chtěla, aby to probíhalo tak, že si jednoho dne řenu - Sakra, dlouho jsem to nedostala, no nic ještě chvíli počkám a skočím k Dr. Pak by mně to příležitostně vyšlo a Dr. by mi oznámila - Milá paní, jste těhotná, 11 týden, blahopřeju. Po cestě domů bych koupila dětský sekt, doma uvařila dobrou veču a večer při svíčkách bych to nějak romanticky oznámila manžílkovi. No, tak takhle, to u nás v životě neproběhne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
26.12.05 22:03

Vendulinko ještě nevím,jaký protokol budu mít.Ale když jsme se s paní doktorkou naposledy bavili,říkala,abych,pokud MS přijde,přijela 3 den MS.Vše zkontrolují a pokud už budu mí léky v centru,bude to dobře.A pokud ne,tu první „várku“ si celou zaplatím a až mi léky přijdou,peníze mi vrátí.Z toho soudím že asi bych měla mít nějaký kratší?Já ti vůbec nevím.My se tak soustředili na tu inseminaci…
Navíc beruško to,že IVF vychází napoprvé „dle studií“ málokdy,je cítím to tak,nejvíc zapříčiněno tím,že se my,jako človíčkové necháme ovládat strachem.Napodruhé dejme tomu cítíme,kde jsme dělali chybu.A dokážeme s tím pracovat!Mám kolem sebe jen samé skutečné první pokusy IVF (4 kamarádky!!!!!Všechny docházely na uvolňovací techniky reiki,…)a věřím,že to všecko řídí naše vlastní psychika.Sama to teď vnímám.Zkus si říct…no,tak to nějak bude.Opakuj si to tak dlouho,až si to podvědomí zafixuje a přijme.Víš jak se mi nechtělo testovat?Psala jsem o tom,jak se cítím vnitřně silná?Vsugerovala jsem si samé pozitivní věci!!!!!Samozřejmě,že mě několikrát ovládla panika,ale to by se dalo spočítat na prstech jedné ruky.Přístup jsem měla kladný,ale ono je to prt platné,když k oplodnění nedošlo,že jo :lol: Za to ale nemůže psychika…to jsou přírodní pochody a mělo to tak být.Nějak věřím tomu,že my prostě nejsme schopni počít „přirozeně“.

…posílám pac a pusu a sluníčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
27.12.05 10:21

Ahoj holčiny, vítám vás po vánocích!
Vendulko, zítra na tebe budu moc moc myslet! Když čtu o tvých plánech s romantickou večeří a tak, je to jako bys psala moje dřívější myšlenky. Taky jsem si to vždycky tak nějak představovala. Dokonce jsem si vymýšlela,jakým způsobem to sdělím manžílkovi. Jednou jsem v papírnictví viděla mezi přáními jedno, které bylo právě na tuhle příležitost - bylo to jakési oznámení pro partnera, že z něj bude tatínek. Bála jsem se koupit si ho dopředu, tak jsem se pak čas od času chodila dívat, jestli ho pořád mají, abych ho mohla koupit, až se konečně dočkám. No, nakonec to dopadlo jinak. Ale jsem moc šťastná, že to tak je. Na to ostatním už pak nezáleží. Držím vám všem hrozně moc pěsti, abyste ten pocit už měly taky!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
27.12.05 10:39

Ještě jsem chtěla něco k té psychice. Ta je při tom všem určitě strašně moc důležitá. V několika moudrých knížkách jsem četla, že se nám děje přesně to, co chceme - co si přejeme, to jde do vesmíru a pak se nám to opravdu plní. Problém je ten, že my neumíme formulovat svoje přání a tak, jak to děláme, je vesmír(nebo nějaká vnější síla) nedokáže správně rozluštit. Většinou používáme hrozně „bych“ a záporek a to je špatně. Třeba si říkáme „nechci být nemocná“ a z toho nakonec zůstane jen to hlavní a to „nemocná“ atd. Nebo „chtěla bych, abych byla těhotná“ - je hrozně neurčité - kdy bysme to chtěli, teď nebo za pár let? Já vím, že takhle to vypadá určitě hrozně praštěně,ale když to čtete od těch moudrých lidí, zní to úplně jinak. A myslím, že člově musí něčemu věřit a já věřím tomuhle. Takže ode dne ET jsem si neustále v duchu opakovala „jsem těhotná“. Sice jsem taky měla strach,ale na tuhle větičku jsem nikdy (hlavně před spaním) nezapomněla. Nevím, jestli mi to pomohlo nebo ne, ale věřit tomu je hezký, ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
27.12.05 11:45

Máte obě pravdu, Welinka i Helli. Asi je to fakt, že člověk nedokáže svá přání formulovat jasně a stručně.
Holky, včera na tom testu, jsem měla druhý / takový ten neviditelný, objevil ho manža. Dnes jsem dělala znova, objevil se druhý /, ale úplně slaboulinký (ale už se po něm nemusí pátrat), ale myslím, že to bylo hodně po limitu (půl hoďky?). Z té nejistoty zblbnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
27.12.05 17:16

Jéé Vendul, nechci ti dělat zbytečný naděje, ale to by mohlo být ono. Vzpomínám si, když testovala Barbánek - ta to měla nějak podobně, ne? Myslím, že druhou / objevila až dodatečně někdy odpoledne, ráno ji tam vůbec neměla. Zítra se to ukáže. Tak tfuj tfuj!!!!!!!!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
27.12.05 18:03

Ahojky holčinky…tak to byl dneska v CAR fičák!!!!Ráno mě paní na recepci po telefonu odbyla,že mě dneska nikdo nevezme(jsem 3 den MC) a tak jsem to vzdala.A obrečela.Pak jsem zavolala v 8hodin přímo sestřičkám..a víte jak to dopadlo?Už mám píchnutou první dávku Gonalu!!!!!Jupí!!!!!teda byl to ranec peněz,ale všechno to ani myslím nevyužívám,lékařka očekává rychlou reakci…tak na punkci možná půjdeme už do týdne.No dyť říkám…to je fičák!!!A jakpak se vám všem daří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
27.12.05 21:22

Tak to je Welinko super zprávička!! A ten extra krátkej protokol ti trošičku závidím. Já píchala celkem 28 dní a ke konci už jsem z toho byla docela na nervy. Tak ať ti folíci pěkně rostou a hlavně buď pořád v pohodě !!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
27.12.05 21:36

Ahoj holčičky!
Tak už jsem po vánocích zase s vámi.
Vendulko , vzpomínáš když jsem testovala já? Ráno čárka vůbec, až odpoledne a to jen takovej nádech. Ani druhý den to nebylo o nic lepší. No a vidíš, začínám 10.týden. I slaboulinká čárka znamená přítomnost hcg a uvidíš, že bude postupně sílit! :lol:
Weli , to je úplně úžasný. To by bylo fajn, kdybys nemusela píchat moc dlouho. Já měla gonal ještě v kombinaci s cetroide, nedostala jsi to taky? To jsem teda začala píchat až asi 4 dny po gonalu. Moc ti držím pěstičky! :wink:
Jinak jsem dnes byla na kontrole u svojí gynekoložky, vypadá to že je vše ok a představte si, že se mě ptal pan primář z caru kam chodím na gyndu a když slyšel to jméno, úplně se mu rozsvítily oči a že jí mám moc pozdravovat. Až jsem si myslela, že spolu snad v mládí třeba něco měli, třeba na studiích… :oops: Tak to dneska té doktorce vyřizuju a ona měla hned pusu od ucha k uchu, že prý spolu jezdí na lyže. Kdo ví…
Tak pa pa berunky a držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
27.12.05 21:38

Helli moc a moc děkuji.Nějak se v těch protokolech nevyznám,ale paní doktorka v CAR říkala,že abnormálně reaguji na Clostilbegyt…bojí se hyperstimulace.Proto ty minimální dávky,myslím.Zatím mám Gonal -75 m.j. po 3 dny a pak na kontrolu.Nevím jestli je to možné,ale celkem začínám „vědět“ o L i P straně podbříšku.Do toho ta supersilná MS…no je to vážně úža.Snad všechno klapne.Mám strach z cyst,…ale ty snad nebudou…vždycky jsem je měla z neprasklých folíčků.Teď bych se tomu mohla vyhnout.Zkusím se zase hezky „nahodit“ do pozitivna.Zítra zajdu na kineziologii a pak už za mnou bude jezdit paní přes reiki.Udělám maximum.

…kdepak jsou ostatní holčinky?nechcete sem některá z těhulinek dát fotečku z UTZ?Ať mi čekatelky máme motivaci. :P

..Vendulko držííím palečky!!!!!Koukej zahlásit,kolik jednotek hCG už máš!!!Já jsem zdr.sestra(původně) a tak jsem si ten odběr vždycky nechala dělat statim..to bylo do hoďky.Ty to máš přes známou,viď?Tak to bude ta hoďka…a opožděný dáreček k Vánocům. :lol: :lol: :lol:

Holčinky budu vám moc vděčná,když mi napíšete,jak u vás stimulace probíhlala,jaké jste měly léky a jaká nejdůležitější doporučení jste dostávaly.Já bych chtěla doplnit řady…júúúú :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
27.12.05 21:46

Jééééééééé Barbánku…to je fainky že jsi zpátky!!!!Beruško taky mám Cetrotide(ty jo,snad to píšu dobře=čeká na mě v lékárně,dnes jej neměli),a ještě nějaký lék,začíná na O… Budou mi to také přidávat podle UTZ kontroly.Na každou kontrolu se zatím těším.Beruško ty jsi měla transferované jen jedno embryjko,viď.Jak jsi trávila čas do testíku?Nějak se mi to nevybavuje.Taky jsi měla pocit,že to „stejně nevyjde“?Děsí mě to. :cry: :cry: :cry: Ale zase je pravda,že jsem po inseminaci moc neodpočívala.Doma jsem měla depky.Manža mi ale říká,že po punkci a po stimulaci budu tak unavená,že budu ráda,když si budu moci polehnout,.. :oops: Zatím největší hrůzu mám z punkce :wink: Jestli budou vajíčk životaschopná,… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
27.12.05 21:56

Weli,
ničeho se neboj, připadá mi, že děláš „z housenky ještě větší housenku“ :lol: . Punkce se vůbec neboj, zvládli jsme to všechny, to by bylo abys to nezvládla taky! Je fakt, že nejhorší je ta doba mezi transferem a testováním, to není 14 dní ale 14 let! Ale neboj, my tě v tom nenecháme a jak znám ostatní holčičky tady od nás, všechny tě podržíme! A žádný depky! A ležet, nebo tě osobně přijedem k tý posteli připoutat! :lol: :lol: :lol: Teda teď ještě ne, myslím až po ET. A ty pocity, u mě to bylo tak, že když jsem tomu na 100% věřila a byla si jistá úspěchem, tak to nevyšlo. A teď napodruhé jsem podvědomě věděla, že to nevyjde a už přemýšlela, co zas budu vyprávět v práci a kdy půjdem na třetí pokus… a vyšlo to! Na pocity nedej! Pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
27.12.05 22:05

děkuji,broučku,za podporu.Budu ležet,slibuju.Ten Jindra to s tou housenkou ale trefil…co :lol: :lol: :lol: …jenomže já jsem se ještě nevzpamatovala…v pátek mi řekli,že mi ani krev na hCG neodeberou,že sliznice je na těhu..tak jsme se natěšili.A v neděli přišla MS.To byl šok.Nevěděla jsem,jestli jet do nemocnice,když mi vlastně těhu potvrdili,..nebo co.Měla jsem se ozvat v CAR 3 den MC.To přesně vyšlo na první pracovní den.V Praze jsme byli za hodinu(150km :wink: )No a teď už mám první injekci na IVF za sebou a nestíhám srovnat krok.Ale třeba je to dobře :D Jo a léky jsem schválené(přesto,že ikdybych neměla,měla jsem slíbené rezervní v CAR)…měla 8.12.=v den inseminace.No není to osudové? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
27.12.05 22:36

Welíku,
je to fofr, ale je to fajn, než si něco stačíš uvědomit, je to za tebou! Než se naděješ, bude po stimulaci, potom punkce, pár dní odpočineš a bude transfer… a než si uvědomíš, že ty dva týdny nepřežiješ, budeš testovat. A příští vánoce už budou úplně o něčem jiném…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
27.12.05 22:39

Jsi táááák hodná.Musíme věřit,že si příští Vánoce všechny do jedné,budeme psát o našich sladkých miminkách… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová