Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Boninka tak si zajdi na krev jako samoplátce..stojí to okolo 200,–..třeba se tím uklidníš
já si pamatuji, u prvního těhotenství tak i po krvi do prvního ultrazvuku jsem si každý den dělala testy jestli náhodou neklesá
teď na to i chhvilkama zapomínám..I když s malou jsem v tyhle době trávila s hlavou v záchodě a teď zatím dobrý
jen nevolnosti
tak občas si říkám, co když to není dobrý.. ale nemam moc prostoru nad tím přemýšlet ![]()
@MaRou už jsem nad tím přemýšlela, ale vím, že je tady jen jedna soukromá labolqtoŕ a tam jsou hrozně dlouhé obj doby, naposledy mě objednalu za 2 týdny ( kvůli jinému testu )
q v nemocnici nevim jak to funguje, zda delaji soukrome, na netu nič nemaji.
Ty umis si mé predstavit pokud výsledky by nebyli odpovídající?! ![]()
@Boninka já věřím, že to bude dobrý
v nemocnici to taky určitě dělají
no
co ti na to říct
ale naprosto tě chápu
takže za mě pochopitelné chování
![]()
Tak jsem dostala termin punkce na sobotu, behem pristiho tydne se jeste rozhodne jestli probehne transfer jeste tento mesic, protoze jsem mela docela dost folikulu (20-25), ale vysetrujici lekarka zo chce jeste zkonzultovat. Měla jste to taky nektera tak?
@Maki44 Ahojky, ano, já to tak měla, měla jsem 20 vajíček a doktorka nechtěla riskovat OHSS. Takže se vajíčka oplodnila a hned se zamrazila a počkalo se do dalšího měsíce na KET.
@LucikSi aha aha, no asi to dopadne u me stejne… ale sla jsi teda hned dalsi cyklus? Tam už se znovu nic nestimuluje, jen se pak neco bere po transferu na udrzeni?
@Maki44 Ano, šla jsem hned a upřímně jsem ráda, že jsem si odpočinula, protože mi bylo fakt blbě týden po punkci. Beru estrofem třikrát denně, ráno a večer amelgem čípky a dvakrát jsem si píchla ovitrelle. Dneska jsem po transferu.
@LucikSi wow, drzim pesti at je transfer uspesny!! ![]()
Takze spatne ti bylo az po punkci? Ne uz pred? Já si totiz myslela, ze mi bude spatne uz pri stimulaci kdyby tohle hrozilo a citim se tak nejak normalne, takze me to dneska u doktora docela prekvapilo.
@Maki44 Děkuji, embrya nám zbyla tři a jsou prý trochu opožděná, ale přítel to bere s humorem
A že prý si ho dopeču u sebe, tak uvidíme.
Já jsem celou stimulaci nebrala nějak moc dobře, byla jsem celou dobu hrozně unavená a bolela mě hlava. Ale po opu to byl děs, dostala jsem Clexane a Dostinex a tři dny jsem proležela. Naštěstí se to zvládlo doma a nebyla třeba hospitalizace, takže to dobře dopadlo.
@LucikSi určitě jooo! Tak ať to dobře peče ![]()
Už se začínám smiřovat s pár dny volna příští týden když to tak čtu. Doteď jsem si nepřipouštéla, že by mi mělo být blbě.
Každopádně dobře, že u Tebe nakonec nebyla potřeba hospitalizace. To mě ani nenapadlo, že by se neco takového mohlo stát. Musím se donutit začít pořádně pít, mam s tím obecně problém a u toho syndromu hrozícího by se mělo pít ještě víc ![]()
@Maki44 Doktorka říkala, že kdyby jsme dali čerstvý transfer, tak by to skončilo hospitalizací prý téměř určitě. Já jsem šla hrdinsky druhý den do práce, to ještě šlo, ale pak jsem odpoledne odpadla a usnula v práci na gauči. To bylo v úterý a do konce týdne už jsem si vzala home office, ale bolelo mě tak břicho, že jsem stejně spíš jen ležela a často spala. Ale věřím, že to u každého probíhá jinak, ten Dostinex je taky docela šílenej lék, takže myslím, že na tom měl velký podíl. Držím palce, aby ti bylo lépe než mně ![]()
@MaRou asi vážně záleží obecně na rozpoložení a aktuálním stavu každé pacientky. Jedna doktorka mi řekla, že záleží, jak se po opu budu cítit. Že by to nedoporučovala, ale že se ještě začátkem týdne domluvíme…
Holky a píchal si někdo misto Ovitrelle Decapeptyle? Mam si zitra večer píchnout 3 injekce
budu brzo jak cedník ![]()
@Maki44 já vždy i řekla, že chci transfer
rak možná to bylo tím.. a moc špatně mi nebylo..dokud jsem neotehotnela..hcg hormon je na to výborný
jsem myslela s dcerou, že už je to maposledni minuta a to jsem prosím měla jenom lehký OHSS ![]()
Já vždy ovitrelle ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.