Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ajkule děkuji za info, 10 DC OPU, to je docela brzy, že? Míváš taky kratší cykly? Já 24-25 den většinou. Přeji Ti ať KET vyjde ![]()
@Werushk právě že vůbec ne, já mám cykly delší
ale doktorka říkala že reaguji na léčbu moc pěkně. Já jsem právě taky byla překvapená, že už 10DC a bála se, že vajíčka nebudou dozrála, ale byla. A doktorka taky říkala, že to není nijak výjimečný. Některá reaguje rychle, některá pomaleji.
A děkuji
tobě taky IVF určitě vyjde
Já myslím že jsem proto udělala maximum.
A kdy tak asi začínáš stimulovat?
@Ajkule aha, to je zajímavé, takže to je podle toho, jak rychle žena zareaguje
pač já se bála, že když ovuluji 11. DC, tak třeba propásnu to OPU, které mi plánují až 13. DC
chápeš mě? ![]()
Zřejmě 3. 5. ![]()
@Werushk @Ajkule Aspoň už víte přibližný termín
já mám tak nepravidelné cykly, že vůbec netuším kdy začnete, protože někdy mám 24 dní, 32 dní, pak někdy musím na vyvolání
. Ale ještě jsem si nebyla ani pro léky, to až začátkem května, ale cca by nám to mělo vyjít v půlce měsíce. Nevíte jak dlouho se čeká než to pojišťovna schválí? Mě doktorka říkala 14 dní, tak snad to nebudou prodlužovat v téhle situaci ![]()
@medgirl mě říkali 2 - 3 týdny max., co je u tebe za problém, smím-li se zeptat?
@Werushk Lehká endometrióza (což prý problém není), vyšší ASA protilátky a partner má trochu horší spermiogram, ale v zásadě je to spíš víc věcí dohromady. Lékařka nám i říkala, že bychom mohli mít děti časem přirozeně, ale že nám nedokáže říct, kdy to bude, ale musela bych brát systémově kortikosteroidy, což jsem odmítla
. Ale prý po těhotenství by endometrióza i protilátky mohli s vysokou pravděpodobností zmizet
no teď ještě otěhotnět že jo
@Werushk toho se vůbec neboj. Budeš chodit na ultrazvuk a budeš mít injekce, aby k ovulaci nedošlo
@medgirl ja dávala papír na pojišťovnu, když jsem fasovala léky na stimulaci. Víc jsem se o to nezajímala
@medgirl tak to vypadá na velkou šanci
snad to vyjde hned na první pokus… Kdy jdeš na další kontrolu a pro léky?
@Ajkule tak teď už jen aby nebyl OHSS a klaplo dalších tisíc věcí a dočkám se ![]()
Taky byste holky chtěly popohnat čas? ![]()
@Werushk ani mi nemluv, ja uz se nemuzu dockat, az dorazi MS a budu se moct objednat na ultrazvuk a pak hurá na KET
už aby to bylo. Jsem jak malý dítě ![]()
Holky a chodite do práce? Já teda ne, nemáme práci a vetsina lidi je na 60 procentech doma
Já jsem teda sla osetrovak na syna a vlastně jsem ráda že jsem doma.
@Ajkule jeee tak ty už máš jedno dítko doma ![]()
No já mám teď díky korone home Office, tak se jen modlím, aby to tak šlo takhle ještě měsíc, pač za běžného provozu si to moc neumím představit.
@Werushk Já chodím pracovat normálně
ale po směnnách, pár dní jdu a pak mám volno, aby jsme se nepotkávali
Ahoj, mohla byste mi některá říct co si o tom myslíte? Dnes jsem volala do Gennetu pro výsledky manželova spermiogramu. Sestra mi řekla, že všechno je v pořádku. Jak pohyblivost atd. Jediný problém prý je, že jich je méně. Né vyloženě málo, ale méně.
Může na to mít vliv počet dnů sexuální absence? My měli pauzu 3 dny před odběrem. Dále nám bylo doporučeno, že podle manželova výsledku je u nás vhodné IUI. Ale víc mi sestra neřekla, prý si mám počkat do 10.6 až půjdeme na konzultaci ohledně výsledků z genetiky.
Ahoj holky, přidávám se k vám
Dnes jsem dostala Zoladex a za 14 dni začínám stimulovat. Je to moje 2.IVF, snad bude dlouhý protokol úspěšnější a budou kvalitní vajíčka.
![]()