Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@sarinka83 Jasně,já jsem doma už 2 měs. Skončila jsem v práci a už nikam nepůjdu. Teda jestli se povede to IVF. A když ne, půjdu hned do ketu. Jinak to embrio si tam asi přilepím, aby nevypadlo - vteřinovým lepidlem ![]()
@maraida Děkuji, no sama jsem zvědavá co mi řekne. Maraido, kolik máš dětí? Podle podpisu jsem vyčetla že 3??
@xantipi píše:
@mahdalka Tak já jsem taky myslela, že všechna těhotenství po IVF jsou automaticky rizikovýKaždopádně, my jsme chtěli z manželem si udělat svatební cestu v únoru na Kubu a právě kvůli IVF pojedeme do pr…
No ale to je jedno, hlavně aby to vyšlo
Já jsem četla že všechny těhotenství po IVF jsou rizikový už jen proto, čím si ty ženský musely projít.
Jinak si tu svatební cestu udělejte až ve třech, ne? ![]()
@mahdalka Ne, ale tím že je to IVF - tak se k tomu stavěl doktor.. a řekl mi to jako stylem, at s tím počítám.. tak s tím počítám.
@maraida Promiň že se ptám, snad to neni nevhodný, jestli jo tak se omlouvám, ale Viktorku máš z moruly nebo z blastocysty? ![]()
@sarinka83 píše:
@mahdalka Ne, ale tím že je to IVF - tak se k tomu stavěl doktor.. a řekl mi to jako stylem, at s tím počítám.. tak s tím počítám.
Takže budeš mít rizikový jen proto, že máš IVF?
Já si taky myslela že mě dá na rizikový a prej neni důvod a to mi je už 35 a budu mít ty darovaný vajíčka
@mahdalka to se nedá říct, jestli je lepší morula nebo blastocysta. Morula je o 1 den míň kultivovaná. Já zavádím moruly na doporučení embryoložky.
A s tím lepidlem nejsi daleko od věci! Teď je nová metoda embryo glue(lepidlo na embryo).U nás se za to platí 1500.Ale já jsem si to nedávala, znám i holky co to měly a stejně nic a embryoložka mi to taky nějak vehementně nedoporučovala.
@mahdalka Viktorka je morulka ![]()
Já taky po IVF neměla rizikové těhotenství. Po ET jsem si jen vzala týden dovolenou a pak dál chodila do práce na 12ky.Jak jsem psala výše i na dovču jsem letěla. Mě prostě nic nebylo.ale někdo může třeba začít krvácet nebo se otvírat…a tam už riziko je.
@mahdalka Nemyslím si, že by to mělo být problémama ale i můj doktor říkal, že po IVF je automaticky rizikovka i když se cítíš dobře
@mahdalka Tak já vážně nevím, buď je to doktor od doktora.. nebo nevím, ale myslím, že by nebylo marné mít nemocenskou - omezíš stresy z práce - kdyby jen kvůli tomu… u mě v práci bych mimi asi nedonosila
Pakárna..
@maraida Ty bláho
co už nevymyslej. Já mám pocit, že jsem tu o tom kdysi četla diskuzi. A to tím jako to embrio nějak potřou a vložej do dělohy? Tak na to se embryoložky zeptám ![]()
@maraida píše:
@mahdalka Viktorka je morulka
Já taky po IVF neměla rizikové těhotenství. Po ET jsem si jen vzala týden dovolenou a pak dál chodila do práce na 12ky.Jak jsem psala výše i na dovču jsem letěla. Mě prostě nic nebylo.ale někdo může třeba začít krvácet nebo se otvírat…a tam už riziko je.
Hlavně když se chytnou dvě
I když mě by to nevadilo
Tak holk u mě je to stejně ai jedno, páč jsem doma tak jako tak, díky bohu, už jsem si zvykla.Ale je divný, že nějakej doktor po IVF dává automaticky rizikovku a některej ne. Já budu stejně do konce 3 měs. hodně opatrná, pro sichr