IVF leden 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4964
18.1.13 11:14

Dobré ráno,
tak holky mrcha ms se rozjela na plno 5. den píchnutí Gonalu, to je fakt bezva :pocitac: Snad to zítřejší kontrolu moc neovlivní, ale někde sem tady četla, že ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
18.1.13 11:17
@maraida píše:
@veverkaa vítej mezi námi :kytka:
A jak daleko už jsi se stimulací? A do jakého CARu chodíš?

Děkuju :kytka:,dnes si píchám Menopur 8den, takže OPU něky příší ttýden, dnes jsem byla na utz a sliznice je 8mm a folíku je 9 a jsou taky 8mm, akorád nevím jestli folíky jsou jako přímo vajíčka, nebo jen obal a v nich jich muže bý víc? To je blbej dotaz, ale já se dr. zapoměla zeptat :lol:

Koukám že jsi po ET, přeju ti krásně tlusté// :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
18.1.13 11:18
@Blondýna007 píše:
Dobré ráno,
tak holky mrcha ms se rozjela na plno 5. den píchnutí Gonalu, to je fakt bezva :pocitac: Snad to zítřejší kontrolu moc neovlivní, ale někde sem tady četla, že ne…

ty máš při stimulaci ms? nějak to nechápu :think:, já měla dlohej protokol a se stimulací se začlo až po..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4964
18.1.13 11:24
@veverkaa píše:
ty máš při stimulaci ms? nějak to nechápu :think:, já měla dlohej protokol a se stimulací se začlo až po..

Já mam krátkej, začíná se 2. den cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
18.1.13 11:30

@veverkaa ¨děkuju. Jj ET jsem měla v úterý. Za týden chci zkusit testík.
Folikuly máš ještě malé, musí být velké aspoň 18mm, ale to dorostou. Folikul je jakýsi obal a je v něm vždy 1 vajíčko, ale někdy může být taky prázdný.
Já při 1.IVF měla 10 folikulů, ale jen 7 vajíček.
A kdy máš další UTZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
18.1.13 11:31

@Blondýna007 zítra bude folíků, že ani nebudeš vědět co s nimi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4964
18.1.13 11:37
@maraida píše:
@Blondýna007 zítra bude folíků, že ani nebudeš vědět co s nimi :mrgreen:

No nevim, dnes jsme tam pro jistotu volala, přepojili mě na doktora, tak řekl, že ok, že se to fakt někdy stává, že ms se zbrzdí a že mě vyšetří při at se neděsim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4964
18.1.13 11:38

Dnes nám přivezou židle, jdu to domu trošku pofackovat a pak se zas vrátim do kanclíku. Ztaim pa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5748
18.1.13 11:42

Čau holky, ahojky Jane a ahoj veverkoo :)
tak jsem zpátky po kontrole… folíky prý rostou a OPU je stanoveno na středu…začíná mě nějak pobolívat a píchat v břichu. to je asi normální, tím jak rostou ne?
Holky, udělaly jste mi velkou hlavu s těmi morulkami a blastocystami… zeptám se asi blbě, ale - v čem je teda ta velká výhoda, že si čloěk zaplatí za PK? Klasicky je to hrazeno od pojiš%tovny kultivace na 3 dny, ne? Tak 4. den je morulka a 5. den blastocysta? To znamená, že si mi toho 5. dne už nemusí „dožít“ embryjka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
18.1.13 12:03

Sarinko a jak máš velké folíky? mě už začíná ttaky lehce bolet břicho, je to tím že nám tam místo jednoho folíku roste víc :potlesk:, no PK má ty výhody že ti transferují prostě ty nejlepší embrya, podle jejich vysvělení právě do 5dne odpadnou ty co jsou špatná, nebo se špatně vyvýjejí, mě se ještě 4tý den vyvýjela všechna a 5tý při ET zustala jenom 2, no já tomu moc nevěřím, ale dokázat nemužu nikomu nic, že by se náhle v jeden den zastavilo všech 7ukázkových embryí? :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
18.1.13 12:24

@sarinka83 tak paráda :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Jéžíš, to jsem to tady koukám pěkně zavařila s tou kultivací :think:
PK smysl má, vyselektují se ty nejlepší embrya, ty zavedou, pak zamrazí a ty nejhorší zlikvidují. Když máš vajíček hodně, tak většinou nechávají PK až do blastocysty, aby poznali opravdu ty nej nej. Když je vajíček míň a embryologové mají jasno, tak prostě není už nač čekat déle, u maminky je jim líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
18.1.13 12:26

@sarinka83 a ano, nemusí se 5.dne dožít. Prostě IVF je proces mezi nebem a zemí, jak říká naše embryoložka.
A pobolívání břicha je normální. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5748
18.1.13 12:28

@veverkaa no měřil a já tam viděla něco 15.3 cca.. takže píchám dál a v pondělí jdu na kontrolu, dá mi na večer pregnyl a ve středu hurá na OPU…ale netusim kolik foliku tam je videt…dotor mi to neříkal… a kam chodíš do CAR? My jsme na tom uplne stejne co se tyka casu - taky picham 8. den :) Ale Merional (klasické injekce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
18.1.13 14:52

Sári já chodím do Sanusu v Jihlavě, já mám taky klas. injekce menopur se ředí, obštrukce jsou stím šílený, ale dle dr. není v učinku žádný rozdíl, prý všechny fungují stejně, a aspon je zadarmo :mrgreen:,ted si ale trochu vyčítám že jsem si nevzala něco s doplatkem např. puregon,dr.mi dal prostě na výber :nevim:,třeba bych vyseděla víc vajec :lol:,zatím to vypadá že jich mám stejně folíku jako minule 8o
a jak zvládáš píchání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
18.1.13 14:53

Sárinko já píchám teprve 5tý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...