Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobré ráno,
tak holky mrcha ms se rozjela na plno 5. den píchnutí Gonalu, to je fakt bezva
Snad to zítřejší kontrolu moc neovlivní, ale někde sem tady četla, že ne…
@maraida píše:
@veverkaa vítej mezi námi
A jak daleko už jsi se stimulací? A do jakého CARu chodíš?
Děkuju
,dnes si píchám Menopur 8den, takže OPU něky příší ttýden, dnes jsem byla na utz a sliznice je 8mm a folíku je 9 a jsou taky 8mm, akorád nevím jestli folíky jsou jako přímo vajíčka, nebo jen obal a v nich jich muže bý víc? To je blbej dotaz, ale já se dr. zapoměla zeptat ![]()
Koukám že jsi po ET, přeju ti krásně tlusté// ![]()
@Blondýna007 píše:
Dobré ráno,
tak holky mrcha ms se rozjela na plno 5. den píchnutí Gonalu, to je fakt bezvaSnad to zítřejší kontrolu moc neovlivní, ale někde sem tady četla, že ne…
ty máš při stimulaci ms? nějak to nechápu
, já měla dlohej protokol a se stimulací se začlo až po..
@veverkaa píše:
ty máš při stimulaci ms? nějak to nechápu, já měla dlohej protokol a se stimulací se začlo až po..
Já mam krátkej, začíná se 2. den cyklu.
@veverkaa ¨děkuju. Jj ET jsem měla v úterý. Za týden chci zkusit testík.
Folikuly máš ještě malé, musí být velké aspoň 18mm, ale to dorostou. Folikul je jakýsi obal a je v něm vždy 1 vajíčko, ale někdy může být taky prázdný.
Já při 1.IVF měla 10 folikulů, ale jen 7 vajíček.
A kdy máš další UTZ?
@Blondýna007 zítra bude folíků, že ani nebudeš vědět co s nimi ![]()
@maraida píše:
@Blondýna007 zítra bude folíků, že ani nebudeš vědět co s nimi
No nevim, dnes jsme tam pro jistotu volala, přepojili mě na doktora, tak řekl, že ok, že se to fakt někdy stává, že ms se zbrzdí a že mě vyšetří při at se neděsim.
Dnes nám přivezou židle, jdu to domu trošku pofackovat a pak se zas vrátim do kanclíku. Ztaim pa ![]()
Čau holky, ahojky Jane a ahoj veverkoo ![]()
tak jsem zpátky po kontrole… folíky prý rostou a OPU je stanoveno na středu…začíná mě nějak pobolívat a píchat v břichu. to je asi normální, tím jak rostou ne?
Holky, udělaly jste mi velkou hlavu s těmi morulkami a blastocystami… zeptám se asi blbě, ale - v čem je teda ta velká výhoda, že si čloěk zaplatí za PK? Klasicky je to hrazeno od pojiš%tovny kultivace na 3 dny, ne? Tak 4. den je morulka a 5. den blastocysta? To znamená, že si mi toho 5. dne už nemusí „dožít“ embryjka?
Sarinko a jak máš velké folíky? mě už začíná ttaky lehce bolet břicho, je to tím že nám tam místo jednoho folíku roste víc
, no PK má ty výhody že ti transferují prostě ty nejlepší embrya, podle jejich vysvělení právě do 5dne odpadnou ty co jsou špatná, nebo se špatně vyvýjejí, mě se ještě 4tý den vyvýjela všechna a 5tý při ET zustala jenom 2, no já tomu moc nevěřím, ale dokázat nemužu nikomu nic, že by se náhle v jeden den zastavilo všech 7ukázkových embryí?
![]()
@sarinka83 tak paráda
![]()
Jéžíš, to jsem to tady koukám pěkně zavařila s tou kultivací ![]()
PK smysl má, vyselektují se ty nejlepší embrya, ty zavedou, pak zamrazí a ty nejhorší zlikvidují. Když máš vajíček hodně, tak většinou nechávají PK až do blastocysty, aby poznali opravdu ty nej nej. Když je vajíček míň a embryologové mají jasno, tak prostě není už nač čekat déle, u maminky je jim líp.
@sarinka83 a ano, nemusí se 5.dne dožít. Prostě IVF je proces mezi nebem a zemí, jak říká naše embryoložka.
A pobolívání břicha je normální. ![]()
@veverkaa no měřil a já tam viděla něco 15.3 cca.. takže píchám dál a v pondělí jdu na kontrolu, dá mi na večer pregnyl a ve středu hurá na OPU…ale netusim kolik foliku tam je videt…dotor mi to neříkal… a kam chodíš do CAR? My jsme na tom uplne stejne co se tyka casu - taky picham 8. den
Ale Merional (klasické injekce).
Sári já chodím do Sanusu v Jihlavě, já mám taky klas. injekce menopur se ředí, obštrukce jsou stím šílený, ale dle dr. není v učinku žádný rozdíl, prý všechny fungují stejně, a aspon je zadarmo
,ted si ale trochu vyčítám že jsem si nevzala něco s doplatkem např. puregon,dr.mi dal prostě na výber
,třeba bych vyseděla víc vajec
,zatím to vypadá že jich mám stejně folíku jako minule ![]()
a jak zvládáš píchání?