Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, teď je to trochu mimo téma, ale né zas tak moc. Dostala jsem od kámošky v prsoinci tipa na: uzavření životní pojistkyˇa k tomu si zřídit pojištění pracovná neschopnosti (nemocenská) s denním plněním. Já jen tak, kdo by plánoval zůstat doma, není to od věci. Hlavně - jediná pojiš%tovna Allianz má u nás v česku to, že platí praovní neschopnost a to I Z DŮVODU RIZIKOVÉHO TĚHOTENSTVÍ. Všechny ostatní pojišťovny mají těhotenství rizikové ve výlukách.. pak si dáš denní plnění a jsi na tom stejně nebo lépe finančně, než bys chodila do práce. TAkže jsem si to zřídila, protože počítám s tím, že se mi jednou to těhu podaří. Kdo by chtěl ližší info napíšu.
@xantipi mě až tak asi taky ne. Jestli jsou mi dvojčátka souzený, tak u nás mají náruč otevřenou ![]()
A u nás v CARu teda fakt neberou těhotenství po IVF automaticky za rizikové.
@maraida píše:
@mahdalka Viktorka je morulka
Já taky po IVF neměla rizikové těhotenství. Po ET jsem si jen vzala týden dovolenou a pak dál chodila do práce na 12ky.Jak jsem psala výše i na dovču jsem letěla. Mě prostě nic nebylo.ale někdo může třeba začít krvácet nebo se otvírat…a tam už riziko je.
Nádherná morulka
Já to nechám na embryoložce, jestli mi daj morulu nebo blastocystu
@maraida já když koukám na tvojí ikonku - růžové sluníčko, tak věřím, že se mi to fakt někdy podaří. Za ten nádherný dětský úsměv to prostě stojí to trápení a snažení! Máš fakt nádhernou holčičku ![]()
@sarinka83 Já to měla, ale neprošla jsem tím zdr. dotazníkem, tak mi vypověděli smlouvu.Ale byly to super podmínky, škoda no. Chystám se na pracák a budu mít ai těch 8 tis.tak zadarmo doma nebudu.Ale já musela do dotazníku po pravdě napsat, že musím absolvovat ivf, tak nevim jestli se nelekli že by mi pak museli platit
A chtěli i zprávu od gynekologa
@maraida Myslím, že už se tě na to někdo ptal, ale mě se to nechce hledat… Je lepší morula nebo blastocysta?
@Nikaveru píše:
@maraida já když koukám na tvojí ikonku - růžové sluníčko, tak věřím, že se mi to fakt někdy podaří. Za ten nádherný dětský úsměv to prostě stojí to trápení a snažení! Máš fakt nádhernou holčičku
Přesně tak, líp bych to nenapsala
Ta profilovka je úžasná ![]()
@Nikaveru děkuji ![]()
A neboj, každá se jednou dočká. Jen holt některá dřív a některá později
Ale miminko čeká na správnou chvíli a pak si tě najde ![]()
@xantipi píše:
@maraida Myslím, že už se tě na to někdo ptal, ale mě se to nechce hledat… Je lepší morula nebo blastocysta?
Já se ptala.Ale ona ti poradí embryoložka podle toho, jak se budou vyvýjet
@mahdalka?? jak to myslíš, oni ti neuznali v pojišťovně to plnění? já si to zřídila jen kvůli tomu že vím, že jestli se to podaří tak zlstanu na nemocenské
nebo jak jsi to myslela.. oni neuznají neschopenku z tohoto důvodu? ![]()
@maraida Já ti přeju ty dvojčátka
Ať je u vás veselo a Vikinka i má s kým hrát ![]()
@maraida píše:
@Nikaveru děkuji
A neboj, každá se jednou dočká. Jen holt některá dřív a některá pozdějiAle miminko čeká na správnou chvíli a pak si tě najde
Doufám, že si nás najde/najdou brzy ![]()
@xantipi to se nedá říct co je lepší. Morula je kultivovaná 4 dny, blastocysta 5 dní(to je nejvíc).Mě embryoložka doporučila u obou IVF moruly a poprvé se i povedlo, je z ní Viktorka. Říkala, že blastocysta je už moc citlivá a to je někdy i důvod neúspěchu(jako, že se už jen tak nezabydlí všude
)
@sarinka83 píše: @mahdalka?? jak to myslíš, oni ti neuznali v pojišťovně to plnění? já si to zřídila jen kvůli tomu že vím, že jestli se to podaří tak zlstanu na nemocenské![]()
nebo jak jsi to myslela.. oni neuznají neschopenku z tohoto důvodu?
Z tý pojišťovny ti pošlou na vyplnění zdr. dotazník a já tím neprošla. Posuzuje to u nich nějaká komise. Napsala jsem tam, že mám předčané stárnutí vaječníků, nedostatečnou funkci štítné žlázy a mikroadenom na hypofýze - toho se asi dost lekli, bylo to v době kdy kvůli tomu zolabovala Záhrobská a normálně mi od nich přišlo vyjádření, že mi vypovídaj smlouvu a polali i zpátky peníze za ty dvě splátky co už jsem jim poslala