Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kudíčko píše:
Tak to Ti budu držt pěsti. Já netuším kolik budou zavádět, to si můžeš říct sama? Co budeš připlácet při ET?
Mě doktorka na poprvé doporučila jen jedno aaspoň budu mít 4 pokusy IVF. Kdyby to nevyšlo tak až pak KET s dvěma. My připlácíme PK a ISCI. Chodím do iscare a za dárkyni chtěj 35 tis. Celý nás to vyjde na 50 tis.
Ahoj Kudíčko, vítej!
no my připlácíme PCSI, PK a AH… + zamražení pokud bude co - celkem cca 25 tis..
Jinak myslím, že je možná PCSI trochu lepší než ICSI, to ti vyberou jen ty suprové spermíky, ne? a cena už asi není takový rozdíl..
@Kudíčko a to je tvoje 1.IVF? nebo už jsi zkoušela se svými vajíčky?
@sarinka83 PCSI nebo jen ICSI je sakra peněžní rozdíl! Minimálně 7000 navíc.
Já bych dala a dávám jednoznačně PK a ICSI.AH u mě ani jednou nebylo třeba, to nechávám na rozhodnutí embryoložky. Naštěstí u nás je rozumná a nejde jim jen o tahání peněz z klientek a řekne fakt, kdy si myslí, že to smysl má a kdy ne.AH se dává když má vajíčko moc silný obal, aby se dostalo lépe ven, jinak je ta sranda za další 3000 zbytečná.
Tak jsem si konecne vybojovala pocitac. Manza ma od patku dovolenou, pry aby na me daval pozor, abych lezela v posteli a ani se nehla
Vcera jsme byli na ET, tak ted premlouvam blastulku, aby u me zustala
Dokonce nam pani doktorka dala i jeji fotku ![]()
@Katy161 Hodně štěstí do bříška
Já byla na ET tuhle středu 16/1 a zatím se držim statečně
No snad to tak půjde dál ![]()
@Inna11 Tak to budu taky drzet pesti
Myslim ale, ze to budou dlouhe dny. Rikala jsem si, ze vydrzim az do krve, ale ted si vubec nejsem jista ![]()
@Katy161 Tak já abych se přiznala, tak mě to docela utíká rychle, ten internet je hroznej žrout času, taky od středy nic jinýho nedělám než sedim u notebooku
Holky, já se až stydim za to že nevezmu koště do ruky, neumeju nádobí, nevytřu, nevyluxuju, neutřu prach atd… připadám si jak naprostej ignorant pořádku
![]()
@maraida píše:
@Kudíčko a to je tvoje 1.IVF? nebo už jsi zkoušela se svými vajíčky?
Ne ne už jsem zkoušela se svýma ale nedošlo ani k ET
No máš pravdu, jsem koza
- já jsem si to nějak popletla…
PCSi se dělá, když manžel nemá 100% spermio? A to i ve smyslu, pokud je má „jen“ pomalejší?
No a mám ještě jednu otázu holky, která s tím máte zkušenost: po ET se čeká, zda se embryjko usadí a chytne. Pokud se nechytne, tak dostane žena MS dle svého cyklu? Nebo se to tím, že byl proveden celý ten proces nějak posune? Kdy se začíná testovat a jak to pak funguje? A kdy se dá říci, že se embryjko chytlo a je tam kde má být?
@maraida píše:
@sarinka83 PCSI nebo jen ICSI je sakra peněžní rozdíl! Minimálně 7000 navíc.
Já bych dala a dávám jednoznačně PK a ICSI.AH u mě ani jednou nebylo třeba, to nechávám na rozhodnutí embryoložky. Naštěstí u nás je rozumná a nejde jim jen o tahání peněz z klientek a řekne fakt, kdy si myslí, že to smysl má a kdy ne.AH se dává když má vajíčko moc silný obal, aby se dostalo lépe ven, jinak je ta sranda za další 3000 zbytečná.
Zrovna se tady s manželem bavíme o tom, jak „staré“ by měly být spermie na den odběru??? Doporučoval Vám doktor nějakou oprimální domu? Vím, že když se dělá spermiogram, tak je optimální 3-4 dny, ale na oplodnění?
(máme to OPU ve středu, tak řešíme co dneska
)
@sarinka83 píše:
Zrovna se tady s manželem bavíme o tom, jak „staré“ by měly být spermie na den odběru??? Doporučoval Vám doktor nějakou oprimální domu? Vím, že když se dělá spermiogram, tak je optimální 3-4 dny, ale na oplodnění?![]()
![]()
(máme to OPU ve středu, tak řešíme co dneska
![]()
![]()
)
Nám bylo nařízeno 4-5 dní abstinence…
@sarinka83 No nam rekli, ze je to stejne, jak na spermiogram. Tj. 2-3 dny pred tim abstinenci.