Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@sarinka83 já byla na kontrole v pátek a v pondělí šla na ET. Dr. mi ten pátek řekl, že už žádný sex, takže bych to dneska rozhodně neriskovala a taky bych se bála, že popraskají folíky ![]()
A co se týče testu po ET, tak já první test udělala 7. den po ET a byl tam slaboulinký duch, ale bála jsem se, že je ještě z pregnylu. Naštěstí tehdy už nebyl. Po 14 dnech od ET jsem šla do caru na krev a jelikož krev byla pozitiní, tak za dalších 14 dnů na ultrazvuk, kde už byl vidět gestační váček ![]()
@Kudíčko vitaj.tak to sme na tom stejne.mna ale caka KET. drzim place, aby to vyslo.
@katulka3010 Taky ti držím palce a přeju hodně štěstíčka do bříška ![]()
@katulka3010 píše:
@Kudíčko vitaj.tak to sme na tom stejne.mna ale caka KET. drzim place, aby to vyslo.
Tak to držím také pěstičky, at Ti to vyjde
Holky, jak tak brouzdám a pročítám, tak mi tohle přišlo zajímavý: Proces uhnízdění embrya do sliznice děložní nelze aktivně podpořit. Lze se jen snažit nerušit jej nepříznivým počínáním např. kouřením, prudkými pohyby těla či nadměrnou fyzickou zátěží. Po transferu není třeba zůstávat ležet déle než 15 minut.
Sliznici děložní, do které se embryo ukládá lze přirovnat k vrstvě másla na krajíci chleba, do které se vloží zrnka máku. Tato zrnka nevypadnou, ani když se krajíc otočí! Velmi významná je ale psychická pohoda.
@Inna11 píše:
Holky, jak tak brouzdám a pročítám, tak mi tohle přišlo zajímavý: Proces uhnízdění embrya do sliznice děložní nelze aktivně podpořit. Lze se jen snažit nerušit jej nepříznivým počínáním např. kouřením, prudkými pohyby těla či nadměrnou fyzickou zátěží. Po transferu není třeba zůstávat ležet déle než 15 minut.
Sliznici děložní, do které se embryo ukládá lze přirovnat k vrstvě másla na krajíci chleba, do které se vloží zrnka máku. Tato zrnka nevypadnou, ani když se krajíc otočí! Velmi významná je ale psychická pohoda.Ani nevíš, jak jsi mi teď pomohla. Pořád jsem si říkala, jestli jsem neudělala nic špatně. Podle toho, co píšeš, tak jsem zkrátka neměla štěstí..
@Inna11 Ani nevíš, jak jsi mi teď pomohla. Pořád jsem si říkala, jestli jsem neudělala nic špatně. Podle toho, co píšeš, tak jsem zkrátka neměla štěstí..
se mi to nějak scuklo dohromady… ![]()
Já se neptám, protože bych chtěla mít sexík dnes
Jen proto, aby manžel měl správně „čerstvé“ chlapáky - jestli pro to jako máme něco dnes udělat, aby byly na OPU třeba právě ty „nové“ třídenní a ne třeba staré týdenní a více ![]()
@kaczule1 píše:
@sarinka83 já byla na kontrole v pátek a v pondělí šla na ET. Dr. mi ten pátek řekl, že už žádný sex, takže bych to dneska rozhodně neriskovala a taky bych se bála, že popraskají folíky
A co se týče testu po ET, tak já první test udělala 7. den po ET a byl tam slaboulinký duch, ale bála jsem se, že je ještě z pregnylu. Naštěstí tehdy už nebyl. Po 14 dnech od ET jsem šla do caru na krev a jelikož krev byla pozitiní, tak za dalších 14 dnů na ultrazvuk, kde už byl vidět gestační váček
@Inna11 píše:
Sliznici děložní, do které se embryo ukládá lze přirovnat k vrstvě másla na krajíci chleba, do které se vloží zrnka máku. Tato zrnka nevypadnou, ani když se krajíc otočí! Velmi významná je ale psychická pohoda.
@Katy161 Tak hodně štěstíčka a držím palečky ať se embrijko hezky zahnízdí ![]()
@Katulinek1980 píše:
@sarinka83 Nám řekli taky 4 až 5 dní žádnej sex.
Nám teda neřekla doktorka nic, asi tím že budeme mít ICSI ![]()
@mahdalka Tak mi taky budeme mít ICSI i když spermijky máme naprosto v pořádku a bylo nám to takhle řečeno, žádnej sex 4 až 5 dní.
@Katulinek1980 My ICSI máme jen z důvodu darovaných vajíček - prej pro jistotu, páč darovaný vajíčka jsou vzácný materiál.