Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jerry2022 jeste nevim v kolik hodin, budu se domlouvat den predtim
jdu na krev a za embryologem 🙂
@Jerry2022 pokud máš v sobě Ovitrelle, tak ti vyjde pozitivní jak těhotenský tak ovulační test. Takže po Ovitrelle je zbytečné testovat. Obsahuje to HCG.
@eviska aha, děkuji, tak to znamená, ze po ovitrelle proste ta ovulace je a už není třeba nic kontrolovat testem? ![]()
@Jerry2022 OVITRELLE se podává ke spuštění konečného zrání folikulů a luteinizace po stimulaci vaječníků, jinými slovy dokončuje zrání vajíček.
Toto píšou o Ovitrelle.
Mě řekli v centru, že to je k dostání vajíček a brání to k tomu, aby nedošlo k předčasnému prasknutí. A hlavně by se cca za 32-36 hodin měl dělat odběr vajíček. Já než šla na odběr vajíček, tak jsem si ho musela píchnout v sobotu v 20.00 večer a na odběr vajíček jsem šla v pondělí v 8.00 ráno.
ale měla jsem řízenou stimulaci. Stimulační protokol.
@Jerry2022 Ja se omlouvam, ze se ptam jak blbec, ale jak je to moje 1. IVF, tak se v tom ztracim. Znamena to teda, ze kdyz jdu ten 10. DC na utz, tak pokud tam uvidi folikul nebo tak, tak uz se muzeme domluvit na ten ovitrelle, netusis? A embryo se pak vklada dle sveho stari od ovulace? Ja mam. sestidenni, no jsem zvedava na kdy mi to vyjde, ale to cekani je nekonecny, jak na Jeziska ![]()
Holky pozvánka mi přišla, děkuji… Sice pořád čekáme na první konzultaci v novém centru, takže se u nás nic neděje, ale pořád vás sleduji a moc držím palce aby vam všem KET vysel ![]()
Jsme tám, děkuju, každý den sem lezu a sleduju váš progres
teda speciálně ráno a večer, když je mi blivno a potřebuji odvést pozornost mozku od bouřícího se žaludku 😂
je půlka března, tak ty vaše pozitivní testíky za chvíli rozjedeme!!
těším se jak malá! ![]()
@miskuet já jsem KET ještě nikdy neměla, jen jeden ET během prvního IVF, takže jsem taky moc nevěděla. Ale na ultrazvuk se chodí mezi 10-14 DC dle délky cyklu. A kouknou, jaká je sliznice a dominantní folikul a pokud už je sliznice a folikul ve správne velikosti, tak je ovitrelle a od ovulace paty nebo šestý den KET, dle staří embrya.
Ale klidně mě holky opravte, jestli to tak není. Já jsem byla 11 DC a myslela jsem, ze sliznice a folik ještě nebudou dost připravené, ale protože mám teď kratší cyklus, tak už to bylo akorát, sliznice 7 mm a folikul 18 mm, takže byl ovitrelle hned ten 11 DC, 12 DC ovulace a mám pětidenní embryo, takže KET 17 DC ![]()
Holky, už tu skupinku mám správně nebo ještě něco nebo někdo chybí??? Kde teda budeme diskutovat?
@Verun9 ja myslim, ze skupinka je ok
taky právě nevim, kde budeme tedy pokračovat v diskuzi
ja tam uz rano napsala ale zatim se vse odehrava tady
![]()
Ahoj holky, ja bych pokracovala uz jen v soukrome skupince, at nemusime sdilet informace 2× a kontrolovat obe skupinky
Uz jsem se pridala ![]()
@miskuet píše:
@Livedka
Ahoj, vitej
Jak ctu tvuj prispevek, ze jsi stimulovala s nizkym amh bemfolou, tak ja budu stimulovat taky bemfolou, ale mam nakpak vyssi AMH (ale porad v norme), na IVF jdeme kvuli geneticke zatezi.
Tak si rikam, podle ceho ty preparaty vybiraji, jestli nevybiraji „poslepu“. Muzu se zeptat, jake davky Bemfoly jsi mela? Ja mam 150 jednotek a nevim, jestli je to malo nebo moc.
A kdyby clovek aspon nejak vedel, jestli jdou doktori volbou preparatu spravnym smerem…takhle muzeme jen zkouset doktory a cekat kdy to vyjdePříspěvek upraven 03.01.22 v 18:31
Ahoj ![]()
Též budu stimulovat s Bemfolou, vlastně zítra budu mít premiéru
A dostala jsem 225 jednotek, protože mám nižší senzibilitu, což je podle doktorky spíš silnější varianta. Museli jsme na IVF také kvůli genetické zátěži, tak jestli ti dali 150 jednotek, tak mate s mužem asi jinak vse v poradku
![]()
Držím pěsti ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.