Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@elizcooper ne ne. Low carb strava konkretne Primal. Jim jen par druhu ovoce v malem mnozstvi, orisky, seminka, zeleninu, vejce, tvaroh, syry, maso, ryby a tucne mlecne vyrobky. Omezuju prijem sacharidu. Na pcos se to doporucuje a opravdu je v tech sacharidech zakopany pes. Vsechny krevni vysledky jsou taky super. Ta strava podle Katky Buresove mi spis uskodila, obsahuje hodne sacharidu a to IVF po jeji strave dopadlo katastrofalne. Tak snad to ted bude lepsi.
@edika85 taky drzim pesti. U mne to bude 3 IVF a chci, aby bylo posledni. Pokud neklapne, tak holt to necham uz pak na prirode a kdyz tak proste zustanu bezdetna. Uz jsem s tim smirena. No taky jsem myslela, ze ta hodnota uz bude jen sestupna, i doktor mi to rikal, ze to udelame znovu a zjistime o kolik to kleslo a pak jen nestacil zirat. ![]()
@edika85 nevim, jestli se ten prolaktin neresi i na endokrinologii. Podle CAR mam jinak hormony stitne zlazy ok, ale podle imunologie z Prahy uz tu hodnotu nebrali jako v norme. Maji lehce jine tabulky. Tak mne poslali na endokrinologii a ejhle opravdu. Uz se lecim pres rok se stitkou. A tam mi doktorka prave poradila ti nizkosacharidovku a vitamin D na otehotneni. Na genetice mi zjistili mutaci v genu nadledvin a to prave zapricinilo problemy se stitkou a pcos. Tak zkus se na tu endokrinologii zeptat, stejne se tam bere jen krev a max dela sono stitky. To uz te nezabije. Co jsem cetla tak ten prolaktin se stitkou nejak souvisi a zapricinuje to neplodnost. Ale drzim pesti at ti to ted vyjde.
@danaet Aha to je zajímavý. No zkusím se tedy objednat v Praze, když už tam jedu kvůli imuno a genetice. Ale myslíš, že mě vezmou i bez doporučení lékaře?
No já to právě nechci vzdát, i když mě to teda stojí hrozný nervy a peníze, ale mimčo si přeju moc, chci mít s přítelem rodinu, ať to stojí cokoliv.. Budu nám oboum moc držet pěsti, kéž by se na nás usmálo štěstí..
Udělala jsi dobře, že sis dala malou přestávku a přešla na zdravou dietu, určitě ti to pomůže, věřím tomu ![]()
@danaet moc Ti gratuluji ke shozenym kg a vysledkum
a ted se muzes vrhnout do dalsiho ivf s tim, ze jsi udelala maximum pro uspech. Tak at mas brzy miminko v brisku ![]()
@edika85 zvyseny prolaktin si myslim, ze muze byt problem, otazka je, cim je to zpusobeno a treba ho mas zvyseny jen o malo a to pry muze vyvolavat i stres, coz se pri ivf neni cemu divit…ale endokrinologii bych zkusila, segra na ni chodi od mala (jiz nema stitnou zlazu) a my s druhou segrou musely chodit preventivne taky, protoze pri normalnich prohlidkach se nedelaji tak podrobne testy, ktere by odhalily mozny problem…spis bych tam zasla pro pocit, ze tam neni zakopany pes
Holky, tak uz mi volali z genetiky a zadne patologie se nepotvrdily
rozbrecela jsem se, jak se mi z tech silenych nervu ulevilo…sice nas ceka jeste dlouha cesta, ale vam preji, abyste mely jen a jen pohodove tehu…jo a holcicka potvrzena ![]()
@Akulínek: Jupííí! Tak to je skvělé. Gratuluji k Petrušce nebo Elišce neboo… Drž se, už bude jen líp a můžeš se pustit do vymýšlení těch jmen. Já mám Jolanku. Brácha Violku a Adélku. ![]()
@edika85: nakonec tě holky tady líp diagnostikují než Mudr. Taková maličkost a třeba to bude ono!
@danaet: Tak to je hodně zajímavé s tou stravou…Asi je to individuální a na každého zabírá něco jiného ne? Když jí to pomohlo…
@edika85 ja myslim sla jen s papirem z imunologie a i z genetiky, kde bylo psano, ze je vhodne vysetrit stitku. Primo jako poukaz k vysetreni jsem nemela. Rekla jsem, ze se snazim otehotnet pres IVF a objednali mne hned. Jedla jsem zdrave i predtim. Jakoze zadna bila mouka ani cukr ani uzeniny. Ale holt to ovoce a celozrnne pecivo, prilohy a lusteniny, mi udelaly hroznou paseku s organismem. Snad nam to obema vyjde uz tentokrat na 1*
@elizcooper urcite. Je treba stravu prizpusobit diagnoze. U toho meho pcos a stitky to proste troskota na sacharidech. Nekdo snese vic, nekdo min. Ja se holt musim s nimi omezit. Ale fakt je ten, ze mi to vubec nevadi. Mam pestrou stravu, uz jsem si na ni zvykla a nemenila bych. Manzel uz to jede se mnou a dost mu chutna
takze o to lepe.
@Akulínek85 dekuji, taky si rikam, ze ted uz to bude lepsi. Sice resty mam. Mohla bych se krotit s kavou a vic cvicit. Ale tak co uz. To uz bych byla prilis dokonala
. A gratuluji k vysledkum
, je to krasa, kdyz se dari.
@katerina1006 dekuji…uz bych mela nejradeji to nase zlaticko v naruci…stejne porad clovek na neco ceka - je to od kontroly ke kontrole…