Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@katerina1006 moc bych Ti prala, abys // carky na testu nasla co nejdriv…nebo rovnou pozitivni krevni test ![]()
@katerina1006 zlaticko, nenadavej si. Je normalni, ze jsi chtela zkusit test a taky je normalni, ze na nem jeste nic neni. Ja bych zkusila nejdriv 10-ty den. A jinak fajny pejsek ![]()
@danaet je zlaticko
no testovat už nebudu až na krvi
a nebo den pred
@danaet tak co, uz Ti konecne volali vysledky pgs? Co dobreho jsi dneska kuchtila? Ja mela knedliky s vajickem…Dneska jdeme s manzou na predporodni kurz - prohlidka porodnice…tak doufam, ze to manzu moc neodradi od ucasti u porodu…
@katerina1006 tak mas jeste cas na test i krev. Dneska se mi zdalo, ze drbu psa, jak to leze do snu, o cem jsme se bavily ![]()
@Akulínek85 stale nemam zadne info o pgs a musim priznat, ze dnes uz jsem z toho fakt nervozni. To se mate, ja bych vahala, zda mit manzela u porodu. Tak pak dej vedet, jake to tam bylo a jake mas dojmy. Ja mam uvarene veprove file s celerovo mrkvovym pyre.
@danaet Jo děkuji za tip, to zní výborně. To jsem si ani neuvědomila, že luštěniny nepatří do nízkosacharidovky. Já je jím hodně kvůli bílkovinám. Taky si myslím, že jsem sacharidy hodně snížila už tím, že nejím sladkosti a přílohy ja dřív. Ale jsem si vědoma, že to 100% nedodržuju, jak jsem psala, v tom stravování mi chybí disciplína. A co jinak ta tvoje embrijka? Už máš nějaké zprávy?
@danaet noto já vím to já půjdu až 17.5. no tak to je tedy sen
@katerina1006 Nevěš hlavu, 6den je opravdu brzy. Já jsem udělala tu samou chybu, testovala jsem brzy a pak jsem se zbytečně stresovala. Lepší je vydržet do toho 10.dne
@edika85 taky už testovat nebudu a jestli tak 16.5 přrd krvý a ta je 17.5 tak uvidím. v sobotu bych měla mít ms. vím budou jí držet prášky. ale občas už dneska mě bolí jak kdyby měla přijít a to já mám tak -+ 3 dny před ms. minule v roce 2015 u prvního IVf jsem tu křeč měla 6 den a 10 den špinění a 12 den bílý test a druhý den krev a byla negatyvní. tak uvidíme zda se to špinění objeví opět. když se objevila i ta křeč
![]()
@edika85 nemam zadne info a uz jsem nervozni z toho. Ja prave pred 2 IVF jedla dost ovoce a lustenin misto masa a vysledek byl katastrofalni. 1 vajicko a jedno embryo, ktere se zastavilo ve vyvoji. Mam ty polycysticke vajecniky a tem sachry skodi. Kdybych si to uvedomila driv, mohlo byt vse jinak. Ale to se neda uz nic delat. Ale co skodi mi, muze byt pro jineho prospesne. Nic nezavrhuji.
@danaet no já jsem taky začala být nervózní, protože z imunologie mi řekla, ze výsledky budou za 2 týdny a už jsou to 4 týdny a nikde nic. Tak jsem dnes volala do Prahy a výsledky tam už leží na stole, ale nikdo se ještě neměl k tomu mi napsat. Tak jsem paní koordinátorku poprosila, aby paní doktorku trochu popohnala, ze na to čekám jak na smilování. Tak mi slíbila, ze příští úterý mi snad už dají vědět. Zkus jim zavolat, třeba už výsledky taky mají, ale ještě ti nestihli dát vědět. No já polycystivke vaječníky snad nemá, jak se na to přijde? Z ultrazvuku? No každopádně jsem cukr hodně omezila, tak snad se to projeví i na těch vajecnikach…
@katerina1006 no dokud se ti vyloženě ms nerozjede, tak šance tu je. špinění nemusí nic znamenat. Ale u mě to má taky vždycky dost podobný průběh, proto u sebe hned začnu tušit, ze to nevyšlo. do 3 dne pichaní, pak nic do 6 dne a pak bolest na ms a ms 8 den jak kdyby mrcha měla hodinky, přesně na den..
@edika85 presne jak hodinky. No me se asi di doby než vysadil prášky nerozjede jen spojení. Beru utros. Estrofen. prednisin a aspirin
@edika85 jednak se to projevi z krve nerovnovahou mezi FSH a LH a dale vetsinou i na stitce TSH. A pak se to projevi i na ultrazvuku. Uvolnuje se pravidelne vice folikulu klidne po obou stranach, ktere ale nedozravaji. Jsou mirnejsi formy, kdy muzes ovulovat i menstruovat az po formy, kdy jsou cykly dlouhe a anovulacni. Ale je toho vic. Vetsinou by se to poznalo i z ultrazvuku i z hormonalniho profilu.