Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@edika85 na me taky nefunguji
ale jsem pro jist zdraveji - zeleninku, ovoce atd., ale omezovat se nezvladam ![]()
@Akulínek85 přesně tak. Já naštěstí zeleninu a ovoce miluju, takže mi to neděla problémy jíst zdravě. Zítra si budu volat na imunologii, tak jsem moc zvědavá, co mi řeknou..
Ahoj holky, mohla bych se k vám přidat? Tak nějak jsem se snažila přečíst celou diskuzi
Moc vám to všem přeji ![]()
My jsme měli první ivf v roce 2014, máme na první pokus syna a ted půjdeme do druhého.
Už jsem měla začít stimulovat, ale bohužel se mi po braní Clostíku udělaly cysty. Takže 30.5.jdu do Caru a pokud tam pořád budou, tak mi je v narkoze odsají. No a pak bych měla začít stimulovat. Snad to vše bude během června. Mám mít dlouhý protokol..
![]()
@Lasislava1 vitej mezi nami
tak to uz alespon vis, do ceho jdes a navic super, ze uz mas synka
a jaky mate problem, ze musite na ivf?
@Akulínek85 Predtim jsem nemela ovulaci, jen pomoci hormonu. Ted jsem pul roku sledovana 13 den cyklu, vzdy vse v poradku, takze asi morfologie, tu ma manzel 9%, jinak ma vse v poradku
Akorat desim toho dlouheho protokolu, predtim jsem pichala 10 dni a sla na Opu
![]()
@Lasislava1 a proc tentokrat zvolili dlouhy protokol, kdyz minule byl uspesny kratky? Mrazacci vam zadni nezbyly?
@Akulínek85 Nezbyli. Měla jsem 11 vajíček, ale 5 se oplodnilo a do transferu vydržely jen dvě. Kompaktní morulka a blastocysta. Doktor nám poradil že máme zavézt obě dvě. Chytlo se teda jen jedno. Tak teď chce zvolit dlouhý protokol. Že jsem tehda měla hodně velké rozdíly ve velikosti folikulů a některé šly napřed, tak mi Opu museli posunout o dva dny dřív, aby nepopraskaly a nestačily dorůst ty menší.
Tak vlastně ani nevím, jak dlouho se při dlouhém pichá. Vše bylo hrozně rychlé. Byla jsem tam v pondělí, ve středu, že zkusí průchodnost do dělohy a vyfasuji injekce. No a místo toho cysty a spoustu volné tekutiny, tak jsem zvědavá na 30
Ale cysty tam sto pro jsou, mám pořád bolesti
Co ty, sice jsem to četla, ale už mám zmatek, v jáké fázi seš ty?
Když jsem četla, kolik z holek čeká tolik roků na miminko, nebylo mi z toho dobře. Tak bych to všem přála ![]()
@Lasislava1 ja jsem zacala 27. tyden tehu - zitra zrovna jdeme na utz - po cca 2 mesicich, tak jsem zvedava…musim uznat, ze se na kazdou kontrolu ci utz tesim i bojim zaroven…ted uz alespon prdolka kope, takze s ni je clovek vic v kontaktu - driv to bylo fakt jen od kontroly ke kontrole. Tak snad cysty zmizi nebo alespon trvale odstrani, abyste mohli co nejdriv poridit sourozence. Nam tedy zavadeli jedno emryjko a ani nam na vybranou nedali, ale ted jsem za to rada. I tak jsem mela dost krusny zacatek ![]()
@Akulínek85 JO, tak už vím, která seš.. Ty jsi na začátku hodně hubla a byla i v nemocnici, vid? Že vám tehda vyšel špatně ten screening. Ještě chvíli a budeš mít princeznu u sebe
Bát se už budeš pořád, až se narodí, tak ještě víc. Nám to začíná fakt dnem, kdy zjistíme, že jsme těhotné, dokud naposled nevydechneme ![]()
@Akulínek85 Víš co, gynekolog nevěděl, že se najednou rozhodneme pro ivf. Protože manžel prva nechtěl, tak řekl, že zkusíme dva cykly Clostik. Jenže mezitím chlap řekl, ať nás objednám, tak jsem hned žhavila drát, no a po Clostiku se mi ty cysty objevily. Do té doby bylo vše v pořádku, tak nám říkali v Caru, že to byl krok zpět. Ale jak jsem psala, nevěděla jsem, že do toho půjdeme.. Blbá souhra náhod. Tak toho 30.5.by je odsáli a pak můžeme začít.. ![]()
@Lasislava1 ji, to jsem ja - blbe mi bylo zdatne, ale za to ted pekne kynu…tak hlavne, ze uz to lekari u Tebe resi a brzy budete mit dalsi miminko…kolik Ti vlastne je?
@Akulínek85 ahoj, vůbec mi nedala vědět. Jsem z toho dost zklamaná, ještě jsem tam dnes ráno volala a ta koordinátorka mi řekla, že mi doktorka napíše email a nic nepřišlo. A ona tam je jen v úterý, takže budu muset čekat další týden..
![]()
@Akulínek85 To je v pořádku, miminko musí mít větší bejvák
Mně je 36, už starší osoba, ale cítím se na 27
![]()