Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@edika85 dekuji. Jo to uz jsem taky cetla. Ja nemam trpelivost dodrzovat nejake takove cviceni. To bych musela mit nejakou partacku, co by cvicila se mnou. Ale verim, ze to cviceni pomaha.
@edika85 máme teď ivf s darovanymi. Moje tělo už nějak vajíčka nechce produkovat. Ještě alergii na manželovi sperma tak přirozeně není sance. Dávala jsem velkou naději na to s těmi darovatky ![]()
@katerina1006 dekuji
. A zkus myslet pozitivne, urcite otehotnis. Pokus se nebyt ve stresu z toho, ze kdyz to nevyjde, tak uz jsi bez sance. Jedno z tech embryjek bude to prave.
@danaet No já na jógu taky moc nejsem, hlavně proto, že je na mě dost pomalá a nudná. Ale popravdě, kdyby mi to mělo pomoct otěhotnět, tak proč ne? a taky mám poslední dobou dost problém se zádama, tak bych zabila dvě mouchy jednou ranou..
@katerina1006 Já věřím, že to klapne. A kdyby ne teď, tak máte ještě dva mrazáčky, tak neztrácej naději. A existuje nějaká záruka na darovaná embrya? Vím, že to je asi hloupý dotaz, ale na některých klinikách v zahraničí garantujou těhotenství nebo vrací peníze, tak by mě zajímalo, jestli v ČR něco takového taky existuje. A jaké léky až na utroš ještě bereš? Dali ti i prednison? A bereš vitamíny?
@edika85 jo ja verim, ze joga je opravdu zdravi velmi prospesna. Protahnes telo, uvolnis se, prokrvis organy. Ja bych akorat k tomu potrebovala partacku, jinak nejsem schopna cviceni dlouhodobe udrzovat.
@edika85 no to nevím zda garantují těhotenství ale kam chodím já tag garnatují 2 embrya po prodloužené kultivaci. beru utroš 2-2-2, estrofen 1-0-0, prednisonu 1/2-0-0, aspirin 1 denně a 1 Femibion
@danaet Já chodím pravidelně běhat a nejraději sama. Je pravda, že u jógy by mě asi vyhovoval instruktor, protože občas mám pocit, že ty pozice nedělám správně a zvlášť teď u té hormonální jógy, ale jinak si myslím, že pokud uvidím nějaké výsledky, že mě to bude motivovat jí cvičit pravidelně. To spíš nemám moc disciplínu v tom stravování než ve sportu. Třeba teď s tou nízkosacharidovkou hodně bojuji a striktně jí nedodržuji.
@edika85 hlavne to nelamej pres koleno. Pokud ti ta nizkosacharidovka nesedi, tak ti asi ani nepomuze. Beru to tak, ze clovek ma naslouchat svemu telu. A kdyz ti to nesedi, tak te po podvedome stresuje a to je vic ke skode nez k uzitku. Bychom to potrebovaly skloubit. Ty bys mi pujcila vic discipliny ke cviceni a ja tobe vic discipliny v jidle ![]()
@katerina1006 aha, ten aspirin pomáhá čemu po transferu? No moc ti přeju, aby ti to teď už vyšlo a měla jsi klid. Taky takhle panikařím po každém transferu je to normální, ale zkus se neohlížet na příznaky a věřit, že to vyšlo. Psychika dokáže taky nadělat hroznou paseku. Zkus přesvědčit své tělo, že jsi těhotná. A to že nic necítíš není moc směrodatný, mě minule doktor řekl, že jelikož jsem nikdy ještě těhotná nebyla, tak nevím, jak moje tělo reaguje na těhotenství a z příznaků to tudíž nepoznám. Některé holky nemají příznaky celé těhotenství.
@edika85 aspirin by měl pomoc na prokrvení sliznice. no snažím se být psychicky nad věcí ale nějak to nejde. no já vím že nekteré nemusí mít příznaky. moje neteř měla v 3 měsíci asi týden pocit na zvracení a to bylo vše. a to pak zjistila že je těhotná a že právě je 3,5 měsíce těhotná. a 8,7 má porod a je celé těhotenství pohodě. nic jí není ![]()
@danaet No já právě ani ještě nevím, jestli mi sedla nebo ne, protože jsem na úplném začátku. Nejím tedy už pečivo (což ve francii je velká oběť, tady nám voní pečivo z pekáren na každém rohu
), hodně jsem omezila rýži, tu jím jen v sushi, přílohy vůbec už skoro nejím, jím místo nich zeleninu nebo sladké brambory nebo čočku a místo sladkostí jím hlavně červené ovoce se šlehačkou. Ale neslazená šlehačka mi nechutná, tak si jí trochu osladím agave sirupem. No to je fakt, to by byla jíná ![]()
@katerina1006 tak vidíš, tak nesleduj každé píchnutí a trochu se raduj z toho, že máš embrijko u sebe.
Aha, tak ten aspirin zkusím příště taky. Jo neptala jsi se náhodou, jestli nedělají takzvaný scratching dělohy před transferem? Prý to pomáhá embryu k uhnízdění. Já se na to právě taky příště chci taky zeptat.
@edika85 no lusteniny do nizkosacharidovky nepatri. Sladit muzes i stevii ci erythritolem nebo xylitolem. Ale je fakt, ze jak jsem si koupila cokosky, tak jsou slazene agave nebo lucumbou ci kokosovym kvetem a asi to taky nicemu nevadi, pokud toho neni moc. A taky jim i ruzne druhy ovoce. Ty lesni plody jsou pro mne dlouhodobe neudrzitelne, mam atopicky ekzem. No mi povidej
ja jsem hodne pekla dorty, zakusky a kolace. Tak jsem se toho vzdala. Ale asi ne navzdy. Podle mne ale pomuze i snizeni sacharidu, tak jak jsi to uz udelala. Zkus si vyslehat slehacku, smichat ji s cistym tucnym tvarohem. Oslad si to cim sladis a pridej ovoce. Dobry pribinacek ![]()