Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@katerina1006 tak uvidis, nekomu se do moci hcg temer neuvolnuje…ja treba mela vzdy jen ducha a nikdy 2 stejne silne carky…ani po dlouhe dobe…a kamoska tedka taky
@katerina1006 @danaet holky ja věřím,ze na každou z nas se usměje štěstí. U mne dve laparo,následně zjištěna endometrioza. Doporučeno ivf,ktere bylo neúspěšně a ani mrazacky jsme nemeli. A nejednou buch našla jsem //. Vim,ze ještě neni zdaleka vyhrano. Stale se hlídám,kontroluji a přemýšlím,aby bylo vše v pořádku. Strašně moc Vam to přeji a vím,ze se budeme radovat všechny společně
![]()
@Evva21 děkuji. no mi uvidíme . do dalšího Ivf zatím nejdem. když se to nedaří ani s darovanými
vajíčky. ![]()
@Akulínek85 No mě ta reakce dost překvapila, protože já jsem se nikdy navenek nelitovala a moc o tom nemluvím, jen pár mých nejbližších kamarádek o tom ví, tak jsem moc nepochopila to slzavé údolí. Možná je těhotná a bojí se mě to říct.No bylo to pro mě překvapení. A zvlášť teď, když jsem opravdu v pohodě, neberu žádné hormony a trochu jsem se s tím smířila, zaměřila jsem se na práci a asi se budu hlásit zpátky na školu, prostě jsem začala plánovat svou budoucnost bez dětí a teď tohle. Jedna mě lituje a druhá mě má jako odstrašující příklad, no to jsem to dotáhla ![]()
A kolik je tvé starší sestře? Určitě vás brzy dožene a rodiče se budou radovat ze tří vnoučátek.
@edika85 starsi bude v zari 35 a mladsi bude ted v cervnu 27…tak u nas se bala o druhem mimcu rict svagrova, ta vedela, ze uz delsi dobu chceme a ona mezitim ma uz 2 deti…ale zase se ji pro zmenu rozpada manzelstvi…takze vsude je neco. Moje nej kamoska je nejstarsi ze 3 sester a obe uz maji deti a ona otehotnela taky az letos…verim, ze bude letosni rok uspesny…
@Evva21 verim, ze plno holek tady muze nakonec otehotnet prirozene
nekdy jen musi prijit vhodny cas…a doufam, ze ty si budes tehotenstvi uzivat…moc Ti to preji ![]()
@Akulínek85 to je pravda. Já jsem teď pro změnu fakt po dlouhé době zase v pohodě a zaměřuju se na něco jiného, tak mě mrzí, že mě holky vidí takhle tragicky. No co má být, stane se, já jsem pro to udělala maximum. Ještě teď zkusíme poslední pokus s tím, že necháme vyšetřit embrya a pak už to nechám na přírodě ![]()
Ahoj holky, já včera vůbec nestíhala tady číst nebo odpovídat. Jak se mi motala hlava, pak se přidala migréna a nakonec jsem skončila jako objímačka wc mísy a
Dneska už v pohodě. No u mne k přirozené náhodě nejspíš nedojde, když mám pcos a nedozrávají mi přirozeně folikuly, tudíž neovuluji. Ale tak co já vím, příroda se může ještě splést. Ale za 8 let snažení se mi to teda nestalo
Ale ostatní se na mne nejspíš dívají úplně stejně jako na Tebe @edika85 samozřejmě ještě s doprovodnými radami typu Nesmíš na to tolik myslet. Jenže, když to řešíte přes CAR, tak na to zcela logicky myslíte, že a když je vše v cyklu plánováno, tak to asi z hlavy nevypustíte. A navíc, když je prostě zrada v tom, že nemůžu mít ovulku, tak mi nějaké myšlení nemyšlení v ničem nepomůže. Holt to není v mém případě psychický problém a lidem to nejde vymluvit. Chce to ty řeči od lidí brát jedním uchem tam a druhým ven, jejich názor člověk nezmění. Mimochodem, může být hůř. Moje máma se mi svěřila, že ona musela jít 4× na mini potrat. Asi, že ona je super plodná a já ne. To dodá na psychiku. Nemyslela to určitě zle, ale nepotřebovala jsem to vědět.
@Evva21 Moc ti to přeju, že se takhle zadařilo. Já nemám ovulku, kvůli pcos. Tak přirozené početí nehrozí. Ale tak už jsem se smířila i s tím, že třeba zůstanu bezdětná.
@danaet tak treba
je zvysovanim hladiny tehu hormonu
mne je nevalne pro zmenu dneska - z toho vedra…a to jeste po obidu valim do kanclu…tak jsem zvedava, jak to zvladnu…ale pristi tyden v utery jdu zrejme naposledy…jsem rada, ze se valim z mista A do mista B a neda se tomu uz rikat ani chuze…a to podle ostatnich nemam zatim obri bricho…klidne bych ty dva mesice vydrzela s dosavadni velikosti i kilci…ze by rostlo uz jen mimi a ne ja…
@edika85 v cr Ti k miminku pomuzou - gennet je dost vyhlaseny - tchyne nam ho od zname take doporucovala…jenze to my uz resili ivf v pronatalu…
@Akulínek85 tak to bohužel není no, test negativní, takže to bylo od té migrény. Co se dá dělat, někomu se zadaří, mi holt není souzeno. Je to jak to je. To zvládneš, máš to za chvíli, to uteče jak voda
, budeš zařizovat věci pro malou a ani se nenaděješ a budeš doma z porodnice ![]()
@katerina1006 na 100% to bude v pondělí z krve, ale beru to tak, jakože to už je jisté. 10 den po KET s negativním testem, to moc nevykouzlím lepší výsledek.