Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@danaet no tak to budem na tom stejně. já jdu také v pondělí na krev. ![]()
@katerina1006 A tak ty nevíš, test jsis nedělala, tak třeba máš naději, já už ne. Držím pěsti, abys aspoň ty byla těhotná.
@danaet děkuji no test jsem si nedělala ale cítím to že to nevyšlo
.
@katerina1006 jo, na pocit taky dám, ale může klamat. Já měla 7 den po KET teď večer takové zvláštní pocity v podbřišku, že to šlo z prostředka do stran takové škrábání, 8 den bylo těch pár kapek krve a bolesti v podbřišku, včera 9-tý den mi bylo zle a zvracela jsem. Tak jsem měla trošku naději, ale test je jasný no. Nedá se nic dělat. Zkusím jet tu přísnější nízkosacharidovku, přidám víc pohybu a buď to jednou vyjde samo a nebo zůstanu bezdětná.
Holky byla jsem dnes druhý den cyklu na hormonálním profilu a mám to o mnoho horší než před dvěma lety, jsem z toho dost vyděšená. FSH: 11,69; LH: 9,21; AMH: 2,31. Myslíte, že mohlo mít vliv, že jsem celou noc nespala, protože jsem měla záchvaty kašle. Ach jo, myslela jsem, že po snížení TSH práškama to bude naopak lepší a ono ne. ![]()
@danaet Ještě to nevdzdávej, někomu se HCG dostane do krve později. Myslím na tebe ![]()
@danaet píše:
Ahoj holky, já včera vůbec nestíhala tady číst nebo odpovídat. Jak se mi motala hlava, pak se přidala migréna a nakonec jsem skončila jako objímačka wc mísy aDneska už v pohodě. No u mne k přirozené náhodě nejspíš nedojde, když mám pcos a nedozrávají mi přirozeně folikuly, tudíž neovuluji. Ale tak co já vím, příroda se může ještě splést. Ale za 8 let snažení se mi to teda nestalo
Ale ostatní se na mne nejspíš dívají úplně stejně jako na Tebe @edika85 samozřejmě ještě s doprovodnými radami typu Nesmíš na to tolik myslet. Jenže, když to řešíte přes CAR, tak na to zcela logicky myslíte, že a když je vše v cyklu plánováno, tak to asi z hlavy nevypustíte. A navíc, když je prostě zrada v tom, že nemůžu mít ovulku, tak mi nějaké myšlení nemyšlení v ničem nepomůže. Holt to není v mém případě psychický problém a lidem to nejde vymluvit. Chce to ty řeči od lidí brát jedním uchem tam a druhým ven, jejich názor člověk nezmění. Mimochodem, může být hůř. Moje máma se mi svěřila, že ona musela jít 4× na mini potrat. Asi, že ona je super plodná a já ne. To dodá na psychiku. Nemyslela to určitě zle, ale nepotřebovala jsem to vědět.
Já už na rady ostatních ani nereaguju. Pokud si někdo tímhle neprošel, tak mi je jeho rada na nic. No moje mamka byla taky naopak plodná. S mým bráchou otěhotněla během MS, měla pár potratů kvůli štítné žlaze, a navzdory tomu má 3děti.
@danaet Jo a jinak tu znám holčinu, která měla negativní testy až do krve a pak najednou krev pozitivní.
@edika85 mamka říká, že to jsme my děti po Černobylu, že kvůli tomu máme všichni teď problémy s plodností. Jo, ještě to nevzdávám, budu testovat dál. Vzdám to až po krvi. Vždycky tam je aspoň zrnko naděje, než dojde ke zklamání. U mne vždy byl negativní test a krev taky. Jinak netuším, zda se ti HP zhoršil kvůli kašli, třeba to zhoršily právě ty prášky na TSH. Třeba to na jednu stranu bylo dobré a na druhou ne, těžko říct. Ale u IVF si to srovnají. Uvidíš, co ti řeknou, jestli je taková hladina tak špatná jak si myslíš, a nebo ne. Třeba je to ok.
@danaet já jsem si pak všimla, že podle jejich rozmezí je to dobré. Ale minule jsem byla v jiné laboratoři a tam to FSH měli jen do 7, tak nevím, jestli mají méně citlivé přístroje nebo jsou benevolentnejší. Tady FSH považují dobré do 12,5. No ale i tak jsem na hranici.
Jo jo určitě naděje ještě je, já věřím, že budeš mile překvapena. Zvracení a motání hlavy je docela jasný symptom.
@edika85 treba to bylo jen z horka ta migrena a zvraceni..dneska je fakt, ze hlava se mi mota furt, ale nezvracim. Podbrisek obcas citim takove popichovani. Ale pri tom mnozstvi utrose a estrofemu jeste aby ne ze. Si rikam, ze pokud se drobek zavrtal v utery jak jsem mela tech par kapek krve, tak asi na test brzy je. Ale i tak mi to nepridalo. Hlavni je pomer mezi FSH a LH. Ale uz si nepamatuji jak to ma byt. Vsak oni v labine budou vedet a v Car pak tim tuplem.
@danaet no ten poměr mám špatný. Má to být 2:1, což minule jsem měla a teď ne, tak se bojím, zme to množství hormonů mi to rozházelo. No dám se zase na hormonální jógu, třeba se to spraví.
No přesně tak, mohl se zavrtat později, takže ještě neplaš. Doktor mi vysloveně zakázal testovat doma, že to není dobré na psychiku a hlavně to nemusí nic znamenat. Ale já to nikdy mevydržím a na víc do krve to nikdy stejně nedospěje, protože se mi spustí červená hned osmý den po transferu. Ani Progesteron mi to nepodrží
@danaet tak prdolka se mohl zavrtavat vazne az pozdeji, takze do pondeli jeste casik je…a negativni hcg v moci neni 100% - nekomu se opravdu hcg do moci spatne vylucuje…
@edika85 tak se zkus domluvit v tom gennetu - treba postaci, kdyz by Ti zmenili leky na stimulaci a i leky na udrzeni…a treba to vysetreni pgs…hormonalni profil je jako vychozi voditko, ale urcite i s horsimi hodnotami s tim umi pracovat, vzdyt asi vetsina klientu/pacientu ma neco v neporadku
@edika85 Já si říkala, že nějak tak ten poměr bude, ale nevěděla jsem to jistě. Já ho mám špatný kvůli pcos ten poměr. No já myslím, že u mne už je to tutovka. Dneska je test taky negativní, takže hotová věc. Jen mne teď zmátlo těch pár kapek krve v úterý. Mi to progesteron podržel až na 1× vždy. A to když mi přišla ms i přes utroš, tak to byl klasický cyklus, jen jsem ho brala, aby ms vůbec přišla. No já pojedu tu nízkosacharidovku a zvýším pohyb a buď se někdy zadaří přirozeně nebo vůbec.