Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@danaet pokud ti netestovali sliznici, tak doporučuji provést, viz výše, co mi řekla ta bioložka.
@edika85 no uplne hledim. U nas se nic takoveho netestuje. Jako kdyby byl problem se sliznici, to se da nejak lecit? Mi pred stimulkou delali stery na infekce a chlamydie atd. Ja uz to s CAR vzdavam. Stejne uz nemame nasetreno na dalsi pokus. Proste me telo neni schopne otehotnet a ja to musim tak prijmout. Uz toho mam i dost, litat furt po doktorech, trilion kontrol, odberu krve a vsehomozneho, pak same komplikace,neustale cekani na spatne zpravy. Uz toho bylo tak akorat. A tech propustek a nemocenskych… uz par let kvuli tomu bez poradne dovolene, setrime akorat na CAR. Zivot bezi pod rukama. Venovali jsme tomu s muzem 8 let. Pojedu stravu, budu vic cvicit, treba jeste ty kapky od Podhorne a jinak uz to necham byt.
@edika85 tak to je rozumne - zkusit to chvili prirodni cestou…telo uz temi hormony muze byt zanesene…a kdo vi, treba se vam pak zadari i bez ivf…kor kdyz embryjka kvalitni jsou…
Jinak ja uz zase rano mela poslicky - tentokrat tedy uz silnejsi, tak jsem zvedava, co mi ve stredu na kontrole rekne doktorka…asi budeme ty pripravy muset nejak uspisit…zadne kamosky to takhle brzy nemely, tak jsem z toho trochu nervozni…no spis vic…jeste by to chtelo vydrzet alespon 6 tydnu…
@Akulínek85 kliiiid. Hlavne jak budete mit vybavu do porodnice, kocarek a postylku a neco malo obleceni. Pak pleny a neco na osetreni dupky od male a zbytek v poho zaridite operativne. Hlavne se tim nestresuj, aby mala neradila jeste vic ![]()
@danaet řekla mi, že léčit se to dá medikamentama, ale zapomněla jsem se zeptat, jestli orálně nebo vaginálně. Když jsem jí řekla o tom FSH, tak mi řekla, že tohle hodně skáče a že to že před dvěma lety bylo 10 a teď něco přes 11, že to není žádný rozdíl, že hlavní, že AMH zůstává stejné. Ale že si myslí, že to je u mě buď v těch vitamínech, že moje tělo špatně zpracovává kvůli mutaci genu a nebo v té děložní sliznici, takže u mě udělá ještě dvě vyšetření: krevní a znova odběr sliznice a podle toho se ukáže co dál. Jo a prý jsem měla špatnou stimulku, že jelikož mám mutaci genu, který způsobuje špatnou reakci na gonadotropin, že mi musí nastavit stimulku s přidáním LH. No tak uvidím. Ale pokud jsi měla zdravé embryo, geneticky testované a super kvality, tak si myslím, že bys mohla mít taky problém v té děložní sliznici. Tahle doktorka je fakt dobrá, a všechno rozpitvává do detailů. Ptala se nás na denní režim, co jíme, co pijeme, jestli sportujeme, co máme za práci, stres, atd. Pak rozebírala genetiku a imunologii. Taky nám řekla, že bychom měli jist mnohem více zeleniny a ovoce ale jen bio, že podle studie zjistili, že to má taky velký vliv. No seděli jsme tam 90min a pěkně nás proklepla, tak snad to přinese výsledek.
Chápu, že po tolika letech jsi z toho otrávená, my se snažíme polovičku času co vy a jsem z toho hodně unavená. Určitě ta dieta, pohyb a ty kapky taky pomůžou, ale zkus zajít alepsoň na to ERA, nestojí to moc a alepsoň ti řeknou, jestli tvoje sliznice je receptivní v den transferu. Náš
Doktor to pořad popíral, že 90%procent je chyba v embryích, tahle doktorka si to nemyslí, prý měla spoustu páru, u kterých byla chyba v děloze.
Ale já ještě pořad doufám, že to nebude u tebe potřeba a že na krvi tě překvapí ![]()
Příspěvek upraven 23.06.18 v 20:23
@Akulínek85 souhlasím s danaet, hlavně se nestresuj výbavou, všechno se dá dokoupit. Já být tebou, hodím nohy nahoru a nechám se obskakovat manželem
asi potřebuješ více klidu, ty jsi hrozně akční člověk
já kdybych byla doma, ležela bych a četla si knížky nebo koukala na seriály..
@edika85 taky muze byt chyba ve spatnem nacasovani nebo v tom, ze mam prilis mnoho leku a sliznice je pak vic elasticka nez by byt mela. Taky pgs neodhali vse, jsou letalni mutace, ktere se v dnesni dobe nedaji zjistit. Pricin muze byt mnoho. Taky muzu mit dle vysetreni vse ok a v den transferu bude zrovna nejaky vykyv. Treba by mi to pomohlo, ale zas kdo vi. Treba prijdou na sliznici a zrovna nebudu reagovat na stimulku nebo neprojde zadne embryjko pgs nebo mne zas preburi hormony a znici tim sliznici pro prijeti embryjka. Doktori se snazili, my taky. Uz jsem presvedcena, ze pokud se to nekdy povede, nebude to diky doktorum. No jsem jen zvedava spis, co mi rekne na to doktor, ze se zdrave embryjko nechytlo. Jestli to nejak okomentuje a nebo navrhne treba i ten ERA test.
@edika85
akcni rozhodne nejsem
ale je fakt, ze posledni dobou jsem byla dost v kanclu, bylo hodne oslav a celkove navstev…no jeste zitra jedeme do Prahy na predavani razitka manzelovi…tak snad bude zitra vse ok. A pak uz hodlam jen odpocivat a pripravovat vybavicku…
Je super, ze ta doktorka s vami rozebira vse podrobne a vidi z testu, kde by mohl byt problem…uprimne si myslim, ze az Ti srovna nejake vykyvy hormonu a treba vstrebavani vitaminu ci delozni sliznici, ze se vam zadari v teple domova (ci na dovce)…
@danaet ja vim, ze asi plasim, ale vlastne spis kvuli mimcu - jeste potrebuje trosku pribrat…veci se daji dokoupit a veci vyprat a vyzehlit pripadne dodatecne…
@Akulínek85 Neboj se nic, vše bude dobré. Můj manžel se narodil třeba o měsíc dřív a je zdravý jak řípa.
@danaet my mame do terminu jeste 2 mesice…ale doufam, ze jeste min 6 tydnu v brisku vydrzi ![]()
@Akulínek85 preju, at se narodi v terminu, jak ma. Je to dramo. Co rikal doktor na ty poslicky vlastne?
@danaet nic, jeste jsem tam nebyla…jdu az ve stredu…tak uvidime…