Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@elizcooper však uvidíš, dej tomu chvíli čas a s odstupem(klidně jen pár dní
to možná všechno uvidíš jinak.. Příští IVF může klapat na jedničku.. A třeba si k Vám prcek najde cestu sám, vše je možné
Nejsilnější okamžiky se mi v životě opravdu staly až když jsem je nečekala. Není to jen fráze
Je jen na Vás jakou možnost zvolíte, zatím za mě dej obrovskou pusu zlatíčku co máte doma
Máte chlapečka nebo holčičku?
@katerina1006 nemáš zač. Chápu, že když jsme nacpané hormony, tak i reagujeme jinak než obvykle. Dělat závěry 9 dc je ale fakt předčasné. Uvidíš na další kontrole. Tak asi minule krátký protokol že a teď máš dlouhý protokol? Já měla na měsíc Marvelon, aby se zklidnily vaječníky a předešlo se cystám a pak jsem měla puregon od 2 dc a pak se k tomu přidal ještě na 4 dny orgalutran. Nakonec pregnyl před opu a pak den po opu už když bylo info z laborky, že vajíčka jsou oplodněné tak jsem měla estrofem a utrogestan. Plus samozřejmě celou dobu prednison. U KET zase estrofem a pak se k němu přidal utrogestan. Uvidím jaký bude postup u druhého IVF. Ale myslím, že dost podobný snad jen vyšší dávky puregonu. Já ještě ke změně centra nedospěla. Sice dojíždím, ale zase už před iui jsem měla všechny ty testy za sebou od hysteroskopie, PCT, hormonálního profilu, imunologie i genetiky atd. Doktor nechce nic podcenit. Stimulace vždy OK, ale ne a ne se prcek chytit. I když jsem psychicky v pohodě. Řvu až při tom zatím blbém telefonátu kdy mi sdělí, že hcg je 0. Zítra mne to čeká bohužel zase. I když s přibývajícími neúspěchy se z toho oklepávám rychleji. Ale i tak že.
@danaet super, že ti udělali všechny testy před IVF. Nebývá to vždy úplný standard. Já si je v minulém CAR musela opakovaně vyžadávat a stejně mi je udělali až po druhém zamlklém potratu.
K té stimulaci musím říct, že poprvé jsem měla dávky puregonu 225jedotek a měla jsem jen 6 folikulů, ve všech bylo vajíčko. Podruhé, ze stejnou stimulací, už jich bylo 15 a 11 vajíček. Tělo pokaždé reaguje jinak. A to jsem i při tak nízkém počtu měla vždy hyperstimulační syndrom.
Teď jsem v jiném centru a měla jsem dlouhý protokol a i tak bylo 26 vajíček.
Asi nám nezbývá, než zatknout zuby a zkoušet to. Ale jak po finanční, tak psychické stránce je to šílené.
A řeči od lidí je mnoho, snažím se to ale moc nešířit, ono pak to sdělování neúspěchů je těžké. Co se mi hodně zapsalo do paměti, tak to je věta mojí 40 leté kolegyně, matky 3 dětí, otěhotněla vždy na první pokus i s jedním vaječníkem, která mi říkala, že už bych se na vše měla vyprdnout, že děti nejsou to nejdůležitější v životě, že se dá žít bez nich a ona, kdyby toto věděla, tak si je ani nepořizuje
.
@katerina1006 9DC je brzy dělat závěry, stimulace se může prodloužit.. Když už si to započala, byla by to škoda. Doktora moc nechápu..
@Lexa88 Je až zarážející, že to jsou většinou ženy mající, které jsou necitlivé vůči nám, které po dětech toužíme, ale není nám přáno. Jj, můj doktor je důkladný. Nechce, aby žena podstupovala iui nebo IVF zbytečně, když to není třeba vůbec nutné. Automaticky mne všude vyslal, ať se ví přesně co a jak. Taky sleduje u žen ovulaci až někde do 30 dc pro jistotu. Znám osobně několik žen, kterým pomohl jen tím, že zjistil, že prostě ovulují později a nebo je třeba podpořit uvolnění vajíčka pregnylem. Bohužel u mne je to komplikovanější no. Ale jako plus mám zase, že nemám problém se sliznicí, tak aspoň něco. A během stimulky jsem k němu chodila od 2 dc obden na ultrazvuk, aby měl jistotu, že nebudu mít OHSS.
Evím strašně už to všechno blbě snáším. bojím se že to nevijde ani ted ani to 3 Ivf toho se bojím nejvíc kdyby jsme fakt museli s darovanýma. myslím si že asi manžel by to nechtěl. hlavně už není moc času na to abych stihla i 4 Ivf hrazený s pojištovnou příští rok v červnu 39
. no snad všechno dobře dopadne. musím věřit a nevzdávat se. nejhorší je to když všichni říkají když ne ted tak potom. s manželem se snažíme 3 roky vím není to tak dlouho jako ty a ostaní ale už to je moc dlouho ![]()
Ahoj taky ho nechápu snad jsem neudělala chybu že jsem změnila kliniku. chci moc at se to povede ale je nás tady více které to chtějí
@katerina1006 Nenech se doktorem zastrašit. Přijde mi jakoby tě chtěl natlačit na darované vajíčka. Podle mne reaguješ na stimulku úplně OK co se velikosti folikulů týče. A kam chodíš, jestli to není tajné. Nevzdávej to a splň si přání mít dítě. A jestli v toho doktora nemáš důvěru, není na té tvé klinice ještě jiný doktor, který dělá IVF?
Chodím do karlových varu pronatal. no doktor ktérému jsem chodila tak má dovolenou a ten právě chtěl ukončit pokud to nebude ok. a ted je tam jiný a ten mi dal na výběr. nechci to zdát ale už se nějak zas bojím jak to dopadne. dost dlouho jsem si dával odvahu an to druhé protože po prvním odebraním jsem zkončila v nemocnici. a to fak už nechci zažít
@katerina1006 tak určitě je přirozené, že se toho bojíš po takové zkušenosti. Hodně pij, jez hodně bílkovin, jistě to znáš. Pokud máš nemocenskou a máš i vycházky, tak choď na procházky provětrat hlavu a mi říkala zdravotní sestřička ať koukám na pohádky
. Jako abych pravdu řekla, tak já do nakoupila hodně knih ať se zabavím. Sem tam výlet nebo procházka do lesa a při stavu depky jsem zapla tv mňau a koukala na zábavná videa se zvířátky.
Jo jo mám nemocenskou. jo hodně piji. a nažím se sse zabyvit at na to nemyslím koukám taky na pohádky a na komedie. ale i tak se mi v hlavě všechno pere. nomusí to byt dobré. musíme věřit že to bude dobré. nejhorší je na tom že jsem na to doma sama a mažel je pryč dělá v zahraničí:-(
@katerina1006 jo to nejde na to přestat myslet a ani nejde být stále pozitivní a ani nejde pokaždé věřit, že to vyjde. A navíc když jsi doma sama tak to máš o to těžší. Hlavní je to nevzdat, když se nedaří a mít oporu. Ale taky už se těším na dobu, kdy ty neúspěchy budou jen matnou vzpomínkou a budeme doma ve třech ![]()
No je to těžké když jsem doma sama a musíš všechno zvládnout sama. ale snad všechno dobře dopadne. manžel má přiject přímo na oběr aby dal spermošky. tak snad bude vše dobré.:-( taky se těším až budem be třech doma a tohle vše bude jen vzpomínka.
Ahojky holky, porad tady na Vas po ocku koukam a ctu si Vase pribehy. Tem co to dopadlo a jsou tehu, MOC GRATULUJI!!!
A tem co to ted nedopadlo, bych jen napsala HOLKY NEVZDAVEJTE TO A BOJUJTE!!!
I me to opet nedopadlo. Ceka me velka operace s odebranim vajecniku, ale ja i prez to verim, ze vse se deje z nejakeho duvodu a asi to tak ma byt. Mame s manzelem jeste jedno zamrazene darovane emryjko a ja se moc tesim az zase nastane cas a ja budu moc jit po operaci na KET
Takzee zeny, budme silne a pojdme do toho po hlave
![]()
@Hloskyna To me moc mrzi, ze ti to nevyslo! Ale tvuj pristup obdivuju…ja jsem 11. den po ET a testovat mam az v nedeli. Je to nekonecny! Je to uz moje treti ivf a poprve jsem (tuk tuk tuk) nezacala krvacet, tak snad nadeje je, ale nikdy predtim jsem nebrala estrofem, takze vim, ze to muze jen brzdit on
kazdopadne ten pozitivni pristup bych brala…ja uz zazila tolik zklamani, ze porad jen pochybuji
vsem drzim palce!
![]()