Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ras_zu My uz bojujeme 6 let. Mam za sebou uz 3 IVF a jednou KET. Po kazdem nepovedenem pokusu, jsem chytla jeste vetsi silu bojovat. Brala jsem take Estrofem a vzdy jsem zacala krvacet. Myslim, ze mas velkou nadeji a budu na Tebe mooc myslet!!! ![]()
Musíme vytrvat, je to boj. Já dnes byla na krev, výsledek bude odpoledne, ale bude stopro negativní. Ale i tak mám pokračovat s utrogestanem a estrofemem a za týden na krev znova o ultrazvuk i kdyby to dnes bylo negativní. U nás ty testy pro jistotu opakují. Po ET jsem taky byla na krev 3× (14 od opu, 3 týdny od opu a 4 týdny od opu). Teď po KET nevím jestli bude krev 3×. Dnes jsem těch 13 dní po KET, ale doma test bílý, tak mi je výsledek jasný. Jinak mi menzes nepřišel během utrogestanu a estrofemu nikdy. Až po vysazení.
Je skvele, jaka jsi bojovnice! Ja mam nekdy pocit, ze to urcite zvladneme a jindy zas jen tendenci se litovat, a to neni dobre! Spousta lidi ma horsi problemy…moc ti drzim palce, at se vam splni vas velky sen! A on se splni! ![]()
Mne nekolikrat opakovali, ze nic neznamena negativni test z moci, krev je jedine spolehlive meritko. Pripadu, kteri meli doma negativni tedt a hcg pak vyslo, je dost ![]()
No ono to je vždy depka po negativním výsledku, ale nemá smysl se tím užírat, když to na výsledku nic nezmění. Je třeba se naladit pozitivně na další pokus. Dneska se mi zdálo, že se mi narodila holčička, no tak aspoň podvědomí se nade mnou slitovalo na chvíli
. Ale stále věřím, že jednou to povede ke zdárnému konci, ať už ET nebo KET. Nebýt IVF, tak šanci nemáme žádnou, takhle aspoň nějaká šance je.
@ras_zu ja se take obcas lituju, je to uplne prirozene pri tom, cim si prochazime
Kazda z nas je strasne silna osobnost, jinak bychom to nemohli ani podstupovat. ![]()
@ras_zu u mne to vždy sedělo. Negativní test a negativní i krev. Ale věřím, že to tak někdo má. Kamarádka měla už i foto z ultrazvuku a žádné dálnice teda na testu nebyly. Jinak Hloskyna pravdu máš. Všechny jsme bojovnice se silnou osobností.
@katerina1006 no kéž by. Ale tak ty budeš mít třeba za pár dní prcka u sebe. Já beztak budu čekat až do října na nové IVF. Počítám, že ten cyklus co teď bude následovat až vysadím utrogestan a estrofem tak se nic dít nebude. V tom dalším budu brát antinu a až v tom dalším budu moct mít nové IVF.
No třeba ano. dneska mi tek bolí a palí mě břícho jak nevím co. tak jsemzvědavá co to je to jsem nikdy neměla.
. no jo já pokud toto nevyjde tak taky asi půjdem do dalšího. ja určitě chci pokud to jde tak proč ne. nevím co na to manžel
už je s toho taky unaven.
@katerina1006 já to tak měla po orgalutranu, ale za hoďku to přešlo. Ale třeba ti hezky povyrostly folikuly. Uvidíš pak na kontrole. Uvidíš, třeba vám to teď vyjde natruc tomu doktorovi co to chtěl stopnout. A i kdyby ne, tak třeba budete mít nějaké mrazáčky. A i kdyby ani to ne, tak stejně budete mít chvíli oddech než pojišťovna schválí další pokus. Zrelaxujete a pak to zkusíte znovu. Když to můžete zkoušet, tak není třeba to vzdávat.
Je to možné že to je po injekci a nebo roustou kežby
no to kdyby vyšlo tak budem štastný, no člověk musí pořád věřit a doufat. jo jo zrelaxovat. a znova do toho pokud to půjde. ![]()
Doufám že to bude aspon v krvy. ta nejistota člověka trápí. proč mi kteří moc chcemi mimí musíme tak trpět ach jo
Katerina1006: děkuji. Drž se holka a jak píše danaet nenech se zastrašit doktorem, já jsem z nich taky vždy cela zprnčená, ale jsou to jen lidi a kolikrát dobří manipulátoři. Mně hned taky doktorka začala tlačit možnost darovaného vajíčka, což je v mém případě kravina jako hrom, když mám svých vajíček dost.
Danaet: díky za podporu. Momentálně nevím jak se rozhodnu dále. Pokud budu něco řešit tak určitě až koncem roku, dříve asi ne. A s tou dovolenou to je fakt dobrý fórek, jim se to kecá doktorům, když peníze nemusí řešit. Já to zrovna včera říkala doma, že peníze jsou fuč a jaká za to mohla být pro nás tři pěkná dovolená. Ále co, aspoň jsme to zkusili. Kdy jdeš na tu kontrolu?