Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ibetula ahooooj
Byli jste si někde na dovolené užívat? My byli na UZ v pátek, další kontrolu máme v poradně až 1.9., což je hrooooozně za dlouho
Jinak podle uz jsme 7+3, nezvracím, jen dopoledne mě trápí žaludek a je mi celkově dost divně. U Tebe je to s tou nevolností zlé? ![]()
Jinak holky, držím palce na další IVFka. Věřte, že se to podaří! Taky jsme už někdy ztráceli víru.. Určitě si k Vám ten Váš prďolka také cestu najde ![]()
@Weki děkujem
No kéž by
. Snad ta očista těla tomu napomůže. Já akorát váhám, zda příště dát i asistovaný hatching. Teď jsme ho chtěli, ale na klinice kam chodím to dělají jen po zvážení embryologa. Tak nám to neudělali. Ale příště bych si to třeba zkusila vydupat. Ale nevím no zda tahle technika zvýší úspěch nebo ne.
@danaet věřím, že vše co pro sebe člověk v dobré víře dělá se zúročí
Jen bych se držela hesla „všeho s mírou“ a nedělala nic co bych sama cítila, že mi není příjemné, i kdyby to napsal kdoví kdo
Myslím, že asistovaný hatching zvyšuje šanci, ale asi jen když je to potřeba a zas tak moc tomu nerozumím.. Já měla doktora ke kterému jsem cítila důvěru, tak jsem prostě poslouchala na slovo ![]()
@Weki jj. Určitě. Ty pravidla jsou dané, ale spoustu si tam můžeš nakombinovat podle sebe. Jsem si teď udělala studijní chvilku protože krom pco se léčím na štítku a tlak. Takže si nechci vybírat potraviny nebo výživové a detox doplňky jen tak bezhlavě. A zároveň nechci, abych jich měla přespříliš. Takže půjdu cestou hodně tekutin (což u mne změna nebude krom teda filtrační konvice na vodu), pohyb, zásadité koupele a přidám tu macu a ječmen a pohlídám si co jím s ohledem na diagnozu. Já taky doktorovi důvěřuju. I s ohledem na to, že nám udělal všemožná vyšetření před prvním iui (HP, PCT test, hysteroskopie, genetika a imuno). Ale on má takovou mini kliniku, kde není embryologická labina, tak spolupracuje s jiným centrem. Můj doktor udělá vše až po opu a zbytek už je až po transfer na té druhé klinice.
Paradox je, že tu kliniku, kde probíhá oplodnění a transfer mám blíž než doktora, ke kterému chodím. Ale doktorovi věřím, tak se mi nechce přecházet.
@danaet Ahoj, děkuju
My jsme hatching měli, neptali se nás, doktor řekl že nad 35 let to je vhodné, protože embryo má silnější obal a může mít problém se z něj dostat, aby se mohlo včas uhnízdit. Ale četla jsem někde že jinde to dělají podle toho jak uzná embryolog, že když napíchnou vajíčko při ICSI tak poznají jestli ten obal je silnější.. je to samozřejmě jako všechno individuální. U nás právě jsme nevěděli v čem je problém, vše se zdálo v pořádku a dítě nikde, tak jsme dali pro jistotu co se dalo na ten první pokus.
@elizcooper Ahoj, to mě moc mrzí
No taky ještě nemáme vyhráno, docela se bojím aby bylo všechno v pořádku, přeci jen ten věk mě straší a genetiku embrya nemáme. Myslela jsem si jak budu šťastná jestli se povede ale pořád tomu nějak nevěřím.
Holky jak to tady ctu rak zacinam mit vetsi strach s opu. Ktera me ceka v sobotu. Porad me poboliva bricho a ted se dotoho dala bolest prsou.
![]()
@ibetula ahoj
mi už právě nedávno 35 bylo, tak jsem ten AH chtěla, ale neudělali to. Příště si na tom budu radši trvat
. My měli to ICSI a embryolog uznal, že hatching netřeba, ale co já vím, třeba by to pomohlo. A třeba byl taky problém jinde. Ozdravím tělo, beztak půjde další IVF až v říjnu, tak je čas. Držím pěsti štěstí, aby UZ u Tebe byl co nejlepší ![]()
@katerina1006 neboj se. To je těmi hormony. Za chvíli ovitrele že? Teď máš jinou stimulku, tak to bude jistě lepší než minulá zkušenost. A kdyby něco, tak jak doktor říkal, když jsi mu říkala, co se stalo, teď o tom ví a je připraven. Neboj, oni to pohlídají. Nebuď ve stresu a těš se, že už brzy budeš mít prcka u sebe ![]()
@Weki Ahoj, byli jsme jen na chatě ale není tam internet, jsem ještě sto let za opicemi a nemám ho ani v telefonu
Zlé to není, taky nezvracím, jen mi to přijde brzy a slyšela jsem že s každým dalším těhotenstvím to bývá horší, tak to asi moc prožívám
Pořád musím něco jíst, jinak je mi prostě nevolno pořád
Jenže spoustu věcí nějak sníst nemůžu, tak pořád hledám.
Danaet: Ahojky, zní to zajímavě, akorát třeba lak na nehty - to už mi připadne přehnané. Každopádně si ty materiály pročtu a vytvořím si vlastní úsudek. Razím také teorii všeho s mírou, ale tak nejsme blbky tak si z toho vezmeme co nám bude vyhovovat, no ne? To velké krvácení po těch kapkách to mi tedy připadá drsné, ale jinak asi fajn, že ti to MS vůbec vyvolalo. Co snížit dávkování?
Weki: děkujeme, akorát já momentálně jsem ve fázi, kdy nevím zda někdy vůbec na nějaké další IVF ještě půjdu. Uvidíme co život připraví… ![]()
Katerina1006: Zkus se hodit do klidu, i když se mi to asi lehce říká. Třeba se zkus začíst do knížky nebo se zaměstnat žehlením, přípravou jídla nebo já nevím čím, aby se Ti mysl zaměstnala. Hormony nás fakt ovlivňují hodně. Co to břicho, pořád pobolívá nebo je to lepší? Zítra určitě všechno proběhne dobře, pak se hned ozvi. Já příští týden jsem na dovči a přes mobil se mi asi bude psát blbě, ale zkusím tu aspoň nějak nakouknout. Drž se!