Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Weki: děkuji za milá slova. Je to tak, zatím se do ničeho neženu. Pokud se rozhodnu ještě pro jeden pokus tak zřejmě až koncem roku. Příští týden jedeme na dovolenou (jen tady po Česku) tak si budu užívat a hodím vše za hlavu. Alespoň nemusím hledat výmluvy proč nemůžu pít. Doma mám holku, je jí 6 let a v září jde do 1.třídy. Moc děkuju, pusu jí předám
![]()
Děkuji všem za podporu. už takto je člověku líp že ho někdo podporuje. krom manžela.
Hloskyna: držím Ti všechny palce co mám. Také obdivuji jak to zvládáš. Jaký je důvod odebrání ti toho vaječníku jestli se můžu ptát?
Tak ofiko už i krev negativní. Prý můžu přijít na tu druhou krev a kontrolu v pondělí. Ale bude tam doktorka na zástup za mého doktora, tak nevím, jestli už se dozvím jaký bude postup dále. Resp. kdy budu moct na druhé kolo IVF.
@katerina1006 děkuji. Já už to ořvala předem při negativním testu, takže dnes jsem v pohodě. Už jsem myšlenkami u dalšího pokusu. Škoda jen, že už nemáme mražáčky. Měli jsme jen 2 blastocysty (1 ET a 1 KET).
No tak se drž a přeji velkou sílu na druhý pokus. já jsem se rozhodovala a šli jsme po 1 a půl. bala jsem se
@katerina1006 já se ani nerozhoduju. Vím, že další pokus chci. Akorát je otázka, kdy budu moct. Jinak děkuji za podporu
. Jsem ráda, že si zde můžu popovídat, protože sice s rodinou či kamarádkami si o tom lze popovídat a neříkám, že nemohou pochopit, co prožíváme, ale nakonec jim to bude stejně jedno, když oni takové strasti zažívat nemusí.
Tak to je dobře já jsem také rozhodnutá že do dalšího pokusu jdu. jen to musím probrat s manželem kdyby jsme museli mít darované vajíčka. nevím zda do toho bude chtít jít ale říkám si že spermie budou jeho tak snad bude pro. ano rodina i kamaradky mohou pochopit jak nám je, ale my které to proděláváme si myslím že chápeme více. já si také mohu popovídat rodinou a s kamrádky ale není to ono. oni neví jak mi je a nám všem které chcem to vytoužené miminko. ![]()
@elizcooper tak uvidíš, třeba se ti to rozleží v hlavě. Je to jen na tobě, jestli se na další pokus budeš cítit a nebo ne. Právě. Já tak nějak tušila, že ten KET nemusí klapnout a bude třeba mít rezervu na další pokusy, takže o dovolené vůbec neuvažuju. My už si s manželem z toho i někdy děláme srandu, že si musíme neúspěšně vyzkoušet všechny metody umělého. Tak už máme několik neúspěšných iui, už i ET i KET. Takže teď už by mohl být na řadě snad příště nějaký úspěch.
@katerina1006 já zatím k myšlence darovaných vajíček nedospěla. Teď ze dvou oplodněných ICSI co jsem měla, se po PK dostaly obě do stádia blastocysty, tak si říkám, že to s nima nebude tak zlé. Příště snad bude lepší stimulka a bude vajíček víc. AMH mám 9,58 takže jich tam jistě dost čeká na stimul. A když jich bude víc, tak si nechám udělat PGD (diagnostiku embryí zda jsou OK nebo mají nějakou vadu). Mám na to potvrzení z genetiky z důvodu věku (35) a tak by mne to vyšetření stálo jen 3 tisíce. Teď mi to embryoložka rozmluvila, že embrya byly jen 2 a když to mám jen z důvodu věku tak je to zbytečně. Ale příště do toho chci jít, aspoň budu zas o něco informovanější.
@elizcooper budou mi brat oba vajecniky a duvodem je nejvyssi stupen Endometriozy. Uz nemam ani svoje vajicka, netvori se mi. S Endoskou uz se lecim 5 let. Mam za sebou par operacich mensich i velkych a ted dalsi velka. I prez to jsem si ted dupla a rekla doktorovi, ze uz nechci brat hormony na Endosku. Budu brat bylinky atd. Uz nechci zadnou chemii. Dam si Ayurvedu, bylinky a jogu a verim, ze to pujde ![]()
Danaet: to to prcek nezvládnul, stejně jako můj. Co se dá dělat? Raději teď v počátku než kdyby pak byly nějaké problémy později. Drž se, je fajn, že už jsi byla připravena a tak moc Tě to nerozhodilo. Jdeš vpřed a to je fajn. ![]()
Katerina1006: Jak myslíš, že jste šli do 1 a půl? Bála ses čeho?
No byli jsme na prvním IVF v roce 2/2015. všechno probíhalo. ale když jsem prodělala OPU tak jsem po ní zkončila v nemocnici měla jsem strašné bolesti tak mi jes´ště na klinice udělalali UTZ a zjistlili že mám malíčky hematom. ale že se prý střebá. a ani po 6 hodinách strávených na klinice tak se nestřebal. odpoz do nemocnice. druhý den po Narkoze při OPu jsem měla další narkozu. vyndavali lapárkou sraženou krev a ztráta 750ml krve a dny strávené v nemocnici. po 5 dnech puštěná domu a 6 den transfer embrya. a nepovedlo se. proto až po roce a půl měla jsem strach. tak snad ted druhý můj pokus nedopadne takto znova
![]()