Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@katerina1006 Ahoj, těžko radit.. chodím k lékaři s tím, že doufám, že ví co dělá.. 6dc se mi také zdá brzy, ale co já vím.. A také, psala jsi, že jsi byla na kontrole ještě 9dc..? Sama s tímto zkušenost nemám. Ale mrzí mě to a přeji Ti, aby příště bylo vše v pořádku! ![]()
@katerina1006 aha, špatně jsem to pochopila
Tak držím na zítra palce, ať se vše ukáže v pořádku ![]()
Dehors: Děkuji, nic jiného mi nezbývá. Hold to musím brát tak, že jedno dítě mám a musím být vděčná za něj a druhé už by bylo zkrátka bonus navíc, tak to nebude a nedá se nic dělat. Také fakt netuším jak to probíhá u OSVČ a zda bys na rizikovém byla jako nemocná, ale za to soc a zdrav je to pálka platit pokud nemáš příjmy. Ale můj chlap to má stejně, taky je OSVČ a když byl v r.2012 ná vážné operaci tak nedostal ani kačku a taky si musel soc a zdrav ještě platit a nic nevydělával. Je to binec. Poptáš se a uvidíš co ti řeknou. Držím palec
Weki: ahoj a děkuji!
Už je to lepší, nějak se snažím od toho odpoutat a jak jsem psala výše - hold bonus nevyšel. A doktorka hned do mně začala hučet o dalším IVF, no jsou to pro ně prachy, že?…ale já teda teď ještě vůbec nevím, spíše si myslím, že už do toho nepůjdu.
Evva21: děkuji za podporu moc. Už je trochu líp, musí to přebolet.
Ahoj, pokud můžu, přidám se. Je mi 35 a už se snažíme 7,5 roku o první dítko. Mám pco a hypothyreozu a preventivně mi byl nasazen prednison na mírně zvýšenou BI na směs cizího spermatu. Za sebou hormonální profil, PCT test, hysteroskopii (1 neprůchozí vejcovod a odstraněn polyp), imunologii i genetiku. 3 neúspěšné cykly inseminace po clostilbegytu (u nás vždy v cyklu 2× - jednou den po pregnylu a jednou 2 dny po pregnylu čili před a po ovulce) a letos neúspěšné 1 IVF (1× ET a nyní na 99% i KET). Jsem 12 den po KET a test bílý jak padlý sníh. Zítra mám jít na krev, tam se to jen potvrdí. Takže už se pomalu psychicky připravuji na druhé IVF. Samozřejmě i alergie na rady Nesmíš na to myslet a Příště už to vyjde, ale to znáte asi všechny. V mém okolí samozřejmě všechny ženy otěhotněly na první dobrou a nebo vyšlo IVF hned napoprvé. Teď jsem měla jen 3 zralé vajíčka, ale oplodnit ICSI se povedly jen 2 a obě došly do stádia ranné blastocysty, ale neuchytily se. Tak snad to bude příště lepší co se počtu týče.
Danaet: Ahoj, vítej. 7,5 roku snažení = máte oba můj velký obdiv. Já také měla test bílý jako sníh celou dobu po transferu. V pátek jsem byla na krev tak mi to potvrdili, že těhotná nejsem. Snažíme se tak 4 roky. Mám jednu dceru z přirozeného početí po cca 3/4 roku snažení. Absolvovala jsem pouze 1× IVF, která nedopadla a asi to už vzdávám. Měla jsem vajíčka 3, ale oplodnit šlo pouze jedno v kvalitě č.2, což zřejmě nestačilo. Když se potvrdí, že ti to nedopadlo, dáš si pauzu nebo jdeš hned do druhé IVF?
Já bych šla i bez pauzy. Ale myslím, že doktor nechá teď cyklus pauzu a pak zas bude ta antina na měsíc a až v říjnu asi začátek stimulky. Jinak jsem od toho května na nemocenské, doktor mne zatím do práce nehnal. Ono u mne třeba byly ty vajíčka 3, ale proto, že jsem měla nízké dávky puregonu. Vzhledem k pco doktor očekával bouřlivou reakci vaječníků. Nestalo se. Beru to. U prvního pokusu doktoři musí to nastavit zkusmo. Doktor říkal, že tabulky jsou sice pěkná věc, ale nedá se podle toho řídit. A ty bys šla případně kdy na další pokus?
Elizcooper: a ještě dodám, ať to nevzdáváš. Kdo ví, třeba v dalším pokusu bude větší úspěch. Jo jsou to nervy, neustálé čekání na něco, notná dávka sebezapření při neustálém skákání na kozu u doktora, injekce, tuna hormonů atp. Ale někdy už se přece musí úspěch dostavit. U mne zatím třeba ne, ale nevzdávám to. Dobrý fór od doktora jinak minule: A nepojedete na dovču?
IUI a IVF a KET stály plno peněz a ještě to stát bude dost, kde bychom ještě vzali na dovču…
Tak to mi je liti????ha ted prodelavam 2 pokus zatim stimulace jsem 9dc a folukili rostou pomalu maji 12. 11. 9 a 4 x po 8. Doktor se me zeptal ze zda chci pokracovat a nebo ukončit stimulku tak jsem rekla pokud to jde tal pokracovat
. Na dalsi utz jdu 16.8. Tak uvidim zda porostou a bude odber. Je mi s toho na
.
Katerino Neplaš. Já měla 9dc folikuly velikostně 9-14. To ti určitě dorostou. Moje to dohnaly 12 dc a opu byla 14 dc. Řekla bych, že ti pomalu nerostou, jen asi doktor nemá trpělivost. I kdybys byla o den dva pozadu oproti mne, tak to podle mne žáden rozdíl není.
Děkuji za podporu ale mám strach
, když se tě zeptá zda to chceš ukončit. ještě z manželem nemáme spolu děti. manžel má 3 s prvního manželství. tak jseme chtěli aspon 1
ale mám nízké AMh tak se bojím zda dorostou
![]()
Nízké AMH je jen zásoba vajíček. To asi neovlivní rychlost růstu, jen počet uvolněných. Já mám AMH 9,58 a vidíš, taky ze mne vystimulovali jen 3 vajíčka. Doktor se asi řídí tabulkami. Ten můj naštěstí ne, říkal, že kdyby se jimi u mne řídil, tak se ničeho nedopátráme. Chápu, že tě doktor ale tím rozhodil. Ale uvidíš, že jsi se rozhodla správně s pokračováním. Čím stimuluješ?
Stimuluji bemfola 225 +synarel 1-0-1., no to mě rozhodil a hodně. brečela jsem jak želava. u to prvního IVF mám počit že byli větší. ale zas po opu jsem zkončila v nemocnici.
ale taky jsem stimulovala 10dní a Gonalem a ještě neco. ale už si nepamatuji. změnila jsem centrum. tak snad to bude vše ok. děkuji ti moc za podporu