Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@katerina1006 Ahoj, těžko radit.. chodím k lékaři s tím, že doufám, že ví co dělá.. 6dc se mi také zdá brzy, ale co já vím.. A také, psala jsi, že jsi byla na kontrole ještě 9dc..? Sama s tímto zkušenost nemám. Ale mrzí mě to a přeji Ti, aby příště bylo vše v pořádku! ![]()
@katerina1006 aha, špatně jsem to pochopila
Tak držím na zítra palce, ať se vše ukáže v pořádku ![]()
Dehors: Děkuji, nic jiného mi nezbývá. Hold to musím brát tak, že jedno dítě mám a musím být vděčná za něj a druhé už by bylo zkrátka bonus navíc, tak to nebude a nedá se nic dělat. Také fakt netuším jak to probíhá u OSVČ a zda bys na rizikovém byla jako nemocná, ale za to soc a zdrav je to pálka platit pokud nemáš příjmy. Ale můj chlap to má stejně, taky je OSVČ a když byl v r.2012 ná vážné operaci tak nedostal ani kačku a taky si musel soc a zdrav ještě platit a nic nevydělával. Je to binec. Poptáš se a uvidíš co ti řeknou. Držím palec
Weki: ahoj a děkuji!
Už je to lepší, nějak se snažím od toho odpoutat a jak jsem psala výše - hold bonus nevyšel. A doktorka hned do mně začala hučet o dalším IVF, no jsou to pro ně prachy, že?…ale já teda teď ještě vůbec nevím, spíše si myslím, že už do toho nepůjdu.
Evva21: děkuji za podporu moc. Už je trochu líp, musí to přebolet.
Ahoj, pokud můžu, přidám se. Je mi 35 a už se snažíme 7,5 roku o první dítko. Mám pco a hypothyreozu a preventivně mi byl nasazen prednison na mírně zvýšenou BI na směs cizího spermatu. Za sebou hormonální profil, PCT test, hysteroskopii (1 neprůchozí vejcovod a odstraněn polyp), imunologii i genetiku. 3 neúspěšné cykly inseminace po clostilbegytu (u nás vždy v cyklu 2× - jednou den po pregnylu a jednou 2 dny po pregnylu čili před a po ovulce) a letos neúspěšné 1 IVF (1× ET a nyní na 99% i KET). Jsem 12 den po KET a test bílý jak padlý sníh. Zítra mám jít na krev, tam se to jen potvrdí. Takže už se pomalu psychicky připravuji na druhé IVF. Samozřejmě i alergie na rady Nesmíš na to myslet a Příště už to vyjde, ale to znáte asi všechny. V mém okolí samozřejmě všechny ženy otěhotněly na první dobrou a nebo vyšlo IVF hned napoprvé. Teď jsem měla jen 3 zralé vajíčka, ale oplodnit ICSI se povedly jen 2 a obě došly do stádia ranné blastocysty, ale neuchytily se. Tak snad to bude příště lepší co se počtu týče.
Danaet: Ahoj, vítej. 7,5 roku snažení = máte oba můj velký obdiv. Já také měla test bílý jako sníh celou dobu po transferu. V pátek jsem byla na krev tak mi to potvrdili, že těhotná nejsem. Snažíme se tak 4 roky. Mám jednu dceru z přirozeného početí po cca 3/4 roku snažení. Absolvovala jsem pouze 1× IVF, která nedopadla a asi to už vzdávám. Měla jsem vajíčka 3, ale oplodnit šlo pouze jedno v kvalitě č.2, což zřejmě nestačilo. Když se potvrdí, že ti to nedopadlo, dáš si pauzu nebo jdeš hned do druhé IVF?
Já bych šla i bez pauzy. Ale myslím, že doktor nechá teď cyklus pauzu a pak zas bude ta antina na měsíc a až v říjnu asi začátek stimulky. Jinak jsem od toho května na nemocenské, doktor mne zatím do práce nehnal. Ono u mne třeba byly ty vajíčka 3, ale proto, že jsem měla nízké dávky puregonu. Vzhledem k pco doktor očekával bouřlivou reakci vaječníků. Nestalo se. Beru to. U prvního pokusu doktoři musí to nastavit zkusmo. Doktor říkal, že tabulky jsou sice pěkná věc, ale nedá se podle toho řídit. A ty bys šla případně kdy na další pokus?
Elizcooper: a ještě dodám, ať to nevzdáváš. Kdo ví, třeba v dalším pokusu bude větší úspěch. Jo jsou to nervy, neustálé čekání na něco, notná dávka sebezapření při neustálém skákání na kozu u doktora, injekce, tuna hormonů atp. Ale někdy už se přece musí úspěch dostavit. U mne zatím třeba ne, ale nevzdávám to. Dobrý fór od doktora jinak minule: A nepojedete na dovču?
IUI a IVF a KET stály plno peněz a ještě to stát bude dost, kde bychom ještě vzali na dovču…
Tak to mi je liti????ha ted prodelavam 2 pokus zatim stimulace jsem 9dc a folukili rostou pomalu maji 12. 11. 9 a 4 x po 8. Doktor se me zeptal ze zda chci pokracovat a nebo ukončit stimulku tak jsem rekla pokud to jde tal pokracovat
. Na dalsi utz jdu 16.8. Tak uvidim zda porostou a bude odber. Je mi s toho na
.
Katerino Neplaš. Já měla 9dc folikuly velikostně 9-14. To ti určitě dorostou. Moje to dohnaly 12 dc a opu byla 14 dc. Řekla bych, že ti pomalu nerostou, jen asi doktor nemá trpělivost. I kdybys byla o den dva pozadu oproti mne, tak to podle mne žáden rozdíl není.
Děkuji za podporu ale mám strach
, když se tě zeptá zda to chceš ukončit. ještě z manželem nemáme spolu děti. manžel má 3 s prvního manželství. tak jseme chtěli aspon 1
ale mám nízké AMh tak se bojím zda dorostou
![]()
Nízké AMH je jen zásoba vajíček. To asi neovlivní rychlost růstu, jen počet uvolněných. Já mám AMH 9,58 a vidíš, taky ze mne vystimulovali jen 3 vajíčka. Doktor se asi řídí tabulkami. Ten můj naštěstí ne, říkal, že kdyby se jimi u mne řídil, tak se ničeho nedopátráme. Chápu, že tě doktor ale tím rozhodil. Ale uvidíš, že jsi se rozhodla správně s pokračováním. Čím stimuluješ?
Stimuluji bemfola 225 +synarel 1-0-1., no to mě rozhodil a hodně. brečela jsem jak želava. u to prvního IVF mám počit že byli větší. ale zas po opu jsem zkončila v nemocnici.
ale taky jsem stimulovala 10dní a Gonalem a ještě neco. ale už si nepamatuji. změnila jsem centrum. tak snad to bude vše ok. děkuji ti moc za podporu
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď