Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@NacMac V kolik jdeš zítra na OPU? Budu držet palecky
.já měla strach z narkozy, Ale na tu chvilku jsem si pěkně chrupla
a pak jsem to doma dospala.
@Anonym2016 Ja jsem folikulu moc neměla, dohromady sedm. Ale trochu jsem byla nafoukla, Nebo spíš zavodnena, Ale až ke konci. Ani jsem nic nepribrala, To spíš teď se vyprasim
, co jsem doma, furt mám na něco chuť
. Jinak v praci úplně v poho, pera mi pichal přítel, já na to nějak neměla
. Jsem též v automobilce, Ale od nás z prace nikdo nic netuší, ani okolí, ze jsme podstoupili IVF ![]()
@Evva21 tak to joo
a mas i nejake mrazacky v rezerve?
a kolik ste zatim. Dali za ivf? To je dobry ze si to takhle zatim vse utajila
u nas to par lidi vi
a s cim si v praci mysli ze ted marodis? Jen si dej na co mas chut a hlavne odpocivej ![]()
@Anonym2016 No vyšla nás to cca kolem 20 000 a to jsme nic nemrazili, bohužel nebylo co
. Jinak v práci je nás pár ženských a ty vědí, ze jsem byla na laparo s cystama, že mám endometriozu. A já nikomu nic nevysvetluji. Prostě marodim
. Hlavně na to nejsem zvykla lezet doma, v knihovně jsem nafasovala knížky, ale co bych proto neudělala ![]()
My máme druhé IVF, snad to klapne, dali jsme stejně jako poprvé dvě embrya, byly i ve vývoji dál, tak snad…
Do CAR mám jet až v úterý, ale to je za dlouho, tak chci v pátek zajít sama do labiny a uvidíme. Když tam nic nebude, aspoň bude důvod skončit s utrogestanem, štve mě jak vytéká ![]()
Taky jsme neměli nic k mražení ani poprvé, ani teď.
@raflash Určitě to klapne
. Teď po ET, tak dva dny, mám ten utrogestan polykat a pak je to prý jedno, jestli vrchem nebo spodem. Sestřička mi říkala, ze účinek je prý stejný. Ale někde jsem četla, ze kdyz se zavádí, tak je to lepší ![]()
@Evva21 ty jo tak na to ze ste nemrazili tak ste platili celkem dost. Ja mam uplne hruzu na kolik to vyjde nas
Jo to verim taky sem zvykla porad nekde litat a tak… Ale tak pokud to vyjde twk si musis zvykat to by si byla na neschopence cely tehotenstvi ne? ![]()
@Anonym2016 S tím počítám, ze bych byla cele těhotenství na PN. Tak jsem to počítala a opravdu bez mrazení, nás to vyšlo na 19.700. Ale měla jsem vysoké davky těch hormonů a to jedno pero jsem hradila komplet celé. A do jakyho caru chodis ty? Hezký den ![]()
No, my platili přesně 20 tisíc, ale měli jsme ICSI a prodlouženou kultivaci a rekombinantní léky s perem a jedno balení jsme ještě dokupovali navíc za 3,6 tisíc a to v těch 20 ani není zahrnuto, to jsme platili v lékárně…
@Evva21 Ano má se zavádět, jeho účinek je lepší, navíc při polykání má mnoho žen problémy s motáním hlavy apod. však mrkni do příbaláku, tam jsou nežádoucí účinky popsané.
Ahoj holky, tak OPU za mnou
Pekne jsem si pospala a vajicek 12. Za chvilku me pusti domu.. a pak budu stresovat, jak dopadne oplodneni. Maji mi volat v so dopoledne..
@raflash To pero je tak drahe? Ja mela Bemfolu a dokupovala jsem 2 (150 jednotek) za 300. V CAR rikali, ze je ve sleve.. tak snad ale ucinek bude ok ![]()
@Anonym2016 My za tohle kolo zaplatili zatim 22 tis… dala jsem vsechno, co nabizeji.. PICSI, ICSI, PK, PrimoVision a AH. Mrazak ne, to nikdy neklaplo.. ale klidne si rada priplatim, pokud by to vyslo!
@NacMac Nevím kolik stojí pero, můj CAR má puašální doplatek za rekombinanntní léky 4.500,– a to jsou ty jednotky, které hradí pojišťovna. Jednu krabičku jsem potřebovala navíc, a tu pak platíš v plné výši v lékárně, protože tam ti pojišťovna nepřispívá nic.
@raflash ach jo.. ty doplatky jsou stejne strasne! Uvidim, jestli na tu svou Bemfolu nebudu v sobotu nadavat
Byla ve sleve, protoze ji v 09/2017 konci trvanlivost.
@raflash Jo koukala jsem do něj, ta hlava se mi občas zamotala, ale jinak dobrý. Od zítřka začnu zavádět.