Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Čau děvčata, právě se doma děsím zítřejšího OPU… Máme první IVF, takže nevím moc, co mě čeká, jak se budu cítit. Samozřejmě mám obavy z narkózy, hyperstimulačního syndromu… Snažíme se asi 3 roky. Minulý rok jsme byli na vyšetření na imunologii, našel se problém, mám zvýšenou BI. Po léčbě se sice zadařilo, ale v 8tt zamklý potrat. A teď zkoušíme IVF.
@NacMac Ahojky dekuju ze si se ozvala ☺️to me mrzi ze ti to stale nevyslo koulam ze sis toho prosla celkem dost ale snad i tak se na tebe stesti usmeje ????a na kolika pokusech uz si byla? Me nasly zvysene protilatky na obalu vajicka tak sme prave odeslani na ivf… Podstupovali sme 3× iui takze s injekcema uz sem celkem kamarad????ale zajimalo by me jak cele ivf probiha a jak si to vse snasela a tak… Byla si na neschopence nebo si pri tom chodila do prace?
@olomoučanda ahojky ani se nedivim myslim. Ze kazda z nam ma z toho strach ale budem drzet palecky at ti to vse dobre dopadne ☺️pak napis jak to zvladas. A proti cemu ze vam nasly protilatky? Taky budu podstupovat ivf kvuli imunologii
@olomoučanda Ahoj, OPU se vubec nedes. Prijdes, predas vsechny papiry a zavedou te do pokojicku. Obleces si kosili, zalezes pod perinu a budes cekat, az te zavolaji
Na sale dostanes injekci a proberes se zase na pokojicku. Prevoz ze salku zpet si vubec nepamatuji. OPU trva par minut a nikdy si zadna z holcin nestezovala, ze by ji z narkozy bylo spatne. Me teda pak bolelo bricho, ale take nic extra strasneho. Doma jsem si dala ibalgin a druhy den uz jsem fungovala normalne. Sem tam jsem citila jeste nejaky tlak, vajecniky jsou zvetsene..
Preji, at ti to zi dobre dopadne a je hodne vajuch!!!
@Anonym2016 Dekuji. Uvidime, treba se na me to stesti jeste usmeje
Mela jsem na jare ze vseho depku, ale uz si to nejak sedlo a beru to tak, ze to proste jeste zkusime a kdyz nic, tak jde zivot dal a holt se neda nic delat.
A jak to probiha, mela jsem 2× kratky protokol, ted dlouhy. Stimulace vzdy v pohode, injekce kazde rano nez jsem jela do prace. Byla jsem v pohode, ani jsem nevedela, ze se neco deje. Jen ty neustale kontroly
Neschopenku jsem nebrala.. jednak jsem fakt byla ok a jednak kvuli penezum. Ten neschopenkovy prispevek je smutny.. a s tim, co cele IVF stoji… OPU mi vyslo na pa nebo so… tak jsem si vzala jeden den dovo a v pondeli do prace. Volno jsem si vzala i na ET. Jinak porad v praci.. jsem v kancelari, takze to mam klidne. Jen jsem po te kancelari vic chodila.. doporucila mi to embryolozka, ze je to dobre na prokrveni delohy.
@NacMac joo to asi mame kazda jednou za cas depku taky uz sem si ni prosla ????a jakej je rozdil mezi dlouhym a kratkym protokolem? Je v tom nejakej extra velkej rozdil? Ja prave delam delnici v automobilove vyrobe takze si prave nedokazu predstavit tak to budu snazet. takze prave uvazuji neschopenku vzit hned ze zacatku protoze stejne kdyz by to vyslo tak pujdu marodit ty penize jsou smesne ale ja mam jeste zkracenej delozni cipek takze to pro me bude lepsi ????a muzu se zeptat kolik zi je?
@Anonym2016 V kratkem zacina stimulace 1. nebo 2. DC a cca za 10 - 15 dnu je OPU. V dlouhem se zacina stejne, ale nejdriv je zastavovaci injekce na 10 az 20 dnu, teprve pak zacne samotna stimulace. OPU pak stejne… do dvou tydnu od zacatku injekci. Dlouhy se pry dava vic mladym holkam
Tak ted jsem aspon protokolove mlada
Jinak je mi 36. S tvou praci bych sla do neschopenky urcite, mozna az od opu. Zalezi, jak stimulaci budes snaset.. nektere holky vajecniky vic citi a jsou i hodne nafoukle a podrazdene. Hormony.. no ![]()
@NacMac ach tak dekuji za vysvetleni ????tak sem zvedava jakej budu mit ja. Me je 26.no uvidime jak to vse budu snazet kdyz sem podstupovala iui nebo jen z clostilbegytu sem mela tri vetsi folikuly tak sem mela hroznej tlak v podbrisku tak sem prave na sebe zvedava jak to budu davat ????ted mam jeste pauzu pac jedem k mori ale jsk se vratime tak pri dalsi ms by sme se meli vrhnout do toho ivf tak uvidime co a jak… A na kolik vas ivf cca vysla?
@Anonym2016 jeee, se mate! Moc si to u more uzijte!! Kam jedete? Taky o nem premyslime.. pomalu koukam na nabidky zajezdu.. ale to by bylo az nekdy v zari. Ja spatne snasim vysoke teploty, takze v hlavni sezonu bych to asi nedala. I kdyz.. u more je to vedro jine ![]()
IVF stalo vzdycky kolem 10 tis. Ted jsem ale dala vsechny metody, co nabizi a jsem pres 20. Pokud by bylo neco na mrazeni, tak to jeste vysplha. Ale do dalsiho pokusu uz jit nechci, takze proto ted to vsechno. No.. ale nikdy nerikej nikdy, ze ![]()
@NacMac jedeme jenom do chorvatska ale je tam nadherne tak proc ne ☺️a jedeme v 8mi lidech takze si myslim ze to bude dobry a maximalne si to uzijem vypnem a po dovoleny se do toho pustime☺️jj jak rikas nikdy nerikej nikdy ted si od toho vseho odpocnes a treba to nakonec jeste nekdy zkusite ????nebo se stane zazrak a nakonec se povede samo ☺️a ty si nikdy nemela nejaky mrazacky?
@Anonym2016 Chorvatsko je paradni, parkrat jsme tam byli. A nejenom u more.. Plitvicka jezera jsou treba naprosto paradni. A hory
Navic s bandou lidi..
Zazrak by byl hezky, to jo
Ale nejde se na to upinat.. Mrazacky jsem nikdy bohuzel nemela.. oplodnilo se mi malo vajuch a davali mi vzdycky uz 8mi bunku.. coz muze klapnout, ale u me se tak nestalo ![]()
@NacMac jojo v chorvatsku je nqdherne
vsak uz abych tam byla
joo takhle to to je skoda ze nebyl trebq aspon jeden nebo dva mrazacci…
@NacMac jojo treba jo☺️a takze ted podstupujete jeste 1 ivf?
Ahoj, můžu se k vám přidat?
. My máme za sebou teď první IVF a zrovna dnes jsem po ET. Teď jen doufám, ze bude vše ok ![]()