Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Evva21 ale hlavně, to že já nebo někdo jiný podstoupil IVF několikrát neznamená, že Vám se to také nepodaří napoprvé ![]()
@Weki Snažím se pít hodně, špatně mi zatím není tak jím tvaroh a tak
Já chodím do CAR v Ostravě. Obdivuju tě, nevím jestli bych zvládla tolik pokusů, troufla bych si možná ještě na druhé IVF ale pak už si to neumím představit, hodně doufám že nám zbyde něco na zamražení..
Holky je tu některá co je taky po OPU a čeká na transfer? A u vás co jste už po transferu, kolik % embryí přežilo kultivaci? Máme prodlouženou… jsem z toho docela nervózní, protože vůbec nevíme v čem máme problém.
@ibetula Tak to je moc dobře, že Ti není špatně
Nám doktor říkal, že většinou je to 50:50, takže tak půlka přirozeně odejde. Takže myslím, že z původních deseti máš na mrazení krásnou šanci
A Vy budete mít teď ET?
Vítám nově příchozí, já jdu v úterý na kontrolu po ET, budu 12 den, měli jsme prodlouženou kultivaci, tak uvidíme…
@ibetula My jsme měli oplodněných poprvé 5 a přežili PK 2 a teď se oplodnili 4 a přežili taky 2. V obou případech jsme ty dvě i vložili.
Měli jsme taky prodlouženou kultivaci a oplodnili se dvě, z toho přežilo jen jedno.
@Weki Takže to sedí tak polovina, já jsem z jiných diskusí získala dojem že „úmrtnost“ je větší, tak snad… Dnes mi volali že z těch 9 co se podařilo oplodnit se všechny rozdělily, takže zatím dobré
ET by měl být ve středu, pokud to embryoložka uzná za vhodné
Budeme dávat poprvé asi jen jedno.
@ibetula No ono záleží samozřejmě i na tom, kde má ten pár problém. Někdo má vyšší „úmrtnost“ jiný ne… ale ten průměr je tak půlka. Ona totiž ta stimulace donutí k aktivitě i ty folikuly, které jsou prázdné, nebo obsahují vajíčko se špatným genetickým materiálem, vadou atd. Tak proto velký počet folikulů vlastně vůbec nic neznamená…
@ibetula Tak to jsou krásné zprávy!
My dostávali každý den meil, vždycky jsem několik minut seděla, než jsem se odvážila ho otevřít.. Dnes už se dělí třetí den, že? Středa je za chvílí
My také dávali jen jedno, doktor nám vysvětlil, že šance je tak větší. A pokud si necháte zavést dvě, tak ztratíte nárok na 4. hrazené IVF. A i když teď člověk doufá, že to potřebovat nebude, tak nikdy neví.. Třeba na druhé
![]()
@ibetula nebo vlastně spíš, že dvě zavedené embrya šanci nezvyšují, ne že je větší při zavedení jednoho.. abych se dobře vyjádřila a nezaskočila tím třeba někoho s dvouma fazulkama
Vysvětlil nám, že záleží na správném čase. A že jsou jistější dva pokusy, ne jeden.
@raflash budu v úterý moc držet palce! Já jdu až v pátek a zrovna teď mi to přijde jak za dvacet let…
A jak se cítíš?
@raflash to jsi byla na zavedení jenom den přede mnou
Ale my měli KET.
@raflash No právě. A kdyby vše bylo v pořádku, tak bychom už přece miminko měli… právě vše se zdá v normě, ovulaci mám, pravidelně, průchodnost, hormony, spermio vše v pořádku, zdravá jsem. Tak čekám kde na nás ten problém tedy vykoukne. Zatím to jde krásně, nějak se mi tomu ale nechce věřit ![]()