Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Evva21 Taky bych tipovala zahnízďování, to by i docela časově sedělo. Z utrogestanu jsem nikdy nešpinila, naopak mi umí i zastavit menstruaci už při dávce 2 denně. Dej vědět jak to vypadá ![]()
@Hloskyna Děkuji jsi zlatá
. Nespim od 4 hodin, dělala jsem si TT a byl tam slabý duch. Ale chvilkama jsem v noci spinila, břicho mně nebolí.
Volala jsem do Pronatalu a ve čtvrtek jdu na krev, domluvili jsme se, ze si zajdu ke svému gynekologovi. Dopoledne budu vědět výsledky. Mám to do ČB tam i zpět kolem 100 km.
Jinak prý mám bejt v klidu, nestresovat atd… no moc mi to nejde
. Už jsem se dneska nabrecela dost. Snažím se přijmout fakt, ze je konec…
@Hloskyna Ty jsi vydržela týden doma? Obávám se že u mě bude problém i v hlavě, takže den po pro jistotu poležím ale pak musím ven, do přírody, tam jsem nejvíc v pohodě, doma bych na to pořád myslela. Snad mě Dr obden na lehčí výlet pustí, když nebudu běhat nebo skákat? Říkám si, že kdybych otěhotněla přirozeně, tak přece taky mám normální režim dokud o těhotenství nevím… Doufám že tím nic nepokazím ![]()
@ibetula Utrogestan beru 2-2-2 a ještě Prednison. Kéž to bylo zahnizdovani, ale moc tomu nedávám ![]()
@Evva21 Ale já bych řekla že máš velkou šanci
Při zahnízďování můžeš špinit, embryo se zavrtává do děložní sliznice a vlastně ji přitom narušuje. Zkus zítra zase udělat test jestli čárka bude sílit, držím palečky ať se prcek drží ![]()
@Evva21 jeste neni vsemu konec. Nestresuj se zbytecne. Moje mamka treba spinila u nas vsech. Jsme tri segry. A moje segra se jednou probudila v tehotenstvi a mela pod sebou flek krve a pritom vubec neslo o potrat atd. Porodila krasnyho chlapecka. Takze tady je dukaz, je to nemusi vubec nic znamenat
zkus zustat v klidu a treba si cti
To pomaha me ![]()
@ibetula nooo vydrzela, ale to je zatim nejmin co jsem vydrzela
predtim jsem vzdy lezela 10 dni a to jsem fakt lezela a nesla ani ven. Doktor mi totiz zakazal po schodech a to bydlime v prvnim patre
Ale ted delam vse jinak
Prochajda je fakt super a mit v blizkosti les, tak jdu na houby ![]()
Holky díky moc!!! Už jsem se trochu uklidnila, díky vám
. Pustila jsem se do čokolády
a sjizdim filmy, nebo čtu.
@Hloskyna A proč schody, nějaký konkrétní důvod nebo se to obecně nedoporučuje? Na to jsem zatím nikde nenarazila, že bych nesměla po schodech. Četla jsem že se nemá dělat domácí práce v předklonu, třeba vysávat, tak to udělám dnes v předstihu. Jako ale mít doma syna, tak si moc nelehnu
resp. pořád bych vstávala z postele, taky občas ho musím zvednout, skáče po mně apod. Neumím si představit jak bych takový klid dodržovala, naštěstí to vyšlo že je teď u příbuzných. Výlet nic proti tomu být celý den s malým dítětem
Nebo je u IVF nějaký důvod oproti přirozenému početí, proč je vhodné třeba moc nechodit, nevíš? Ten první den je mi jasný, ale potom… musím se doktora na to zeptat.
Tak dnešní výsledky (4.den) - 6 blastocyst, jedno 10buněčné, jedno 8buněčné a jedno už hodně zpomalené, co to asi nedá. Takže skvělé a zítra tedy transfer ![]()
@ibetula to nevim proc ne schody. Mozna to nedoporucil jenom konkretne me. Kazdopadne se doporucuje 3 dny opravdu klidovy rezim na luzku, ale proc tak to mi take nikdo nikdy nerekl
Jsou zeny, ktere jdou hned druhy den po transferu do prace a vse jim klapne ![]()
@Hloskyna píše:
„@ibetula“: a gratuluji ke krasnym vysledkum a zitra na Tebe budu myslet
Ahoj holky, tak mam za sebou ET! Mela jsem 8 blast, ale jen u 3 se vytvoril nejaky vacek ci co (presne uz nevim), takze jedno mam u sebe a 2 na mrazacku!
Zbytek na mrazeni nedoporucili. A ted to bude nejhorsi.. cekani
Dneska se budu valet a zi zpatky do prace.. snad to utece!