Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Weki Já jsem četla že dělali nějakou studii, sice při zavedení 2 najednou je větší šance že se aspoň jedno chytí v tom konkrétním transferu, to je logické, i když není to dvojnásobná šance. Ale když srovnali 1ET-2embrya a 2ET po jednom, tedy stejný počet zavedených embryí ale jednou najednou a podruhé zvlášť, větší šance byla asi o 25% při zavedení zvlášť.
@Weki Nestraš že bych šla do 4.IVF, to si neumím představit
I když kdo ví
člověk se asi otřepe a touha po dítěti bude silnější. Já jsem uvažovala dát 2 najednou při KET, pokud tedy budou… to pojišťovnu nezajímá. Přítel se ale bojí že by se chytly obě, že by pak jedno mělo třeba nějakou vadu a jedno ne a jak bychom se pak rozhodovali. Podle mě to musí jít řešit, ale nezjišťovala jsem… každopádně nakonec to bude podle toho, jak nám je zamrazí, prý to dělají podle uvážení embryologa (po dvou nebo po jednom podle kvality).
My o 4 pokusy na pojišťovnu nestáli, nestihli by jsme je, takže jsme zaváděli po 2.
Napsala jsi to naprosto přesně, přesně tak to povídal. Je to těžký rozhodnutí, ale je fakt, že nemá cenu o tom dloumat, když Tě teď čeká ET a co bude v laboratoři se teprve uvidí.
Nestraším, to bych rozhodně nechtěla, jen jsem se naučila počítat se vším. Kdysi jsne si tam šli pro miminko s vědomím, že bude rozhovor, pak to asi bude chvíli nepříjemné a bude to. Budeme mít naše miminko. No, a už máme 3. IVF. Jak říkám, nestraším, jen počítám s každým výsledkem.
A přeji všem, aby se jim to povedlo na poprvé, protože to se také děje ![]()
@raflash takže možná budou dvojčátka?
Těším se na dobré zprávy ![]()
@Weki @raflash Holky vy budete znát už příští týden výsledek? Budu držet palce, aby to vyšlo
Snad budeme mít všechny štěstí.
@Weki Ne, jedu v úterý na krev do CAR. Nevidím smysl v testování z moči a na krev jsem si chtěla zajet v pátek jako samoplátce, ale kleklo mi auto a nestihla jsem dobru odběrů v labině ![]()
@raflash Takže auto tedy může za Tvoji nejistotu?
Já jsem právě doma nikdy netestovala. A tak jsem si říkala, že bych to mohla, podle rčení „změna je život“, prubnout. Samozřejmě s vědomím, že stoprocentní výsledek to není.. Ale pak proč teda, že?!
Prostě už nevím co bych ve volném čase vymyslela a tohle je celkem jasný téma, dost se to teď nabízí
A taky jsem děsná zvědavka
Ty jsi vážně neměla nikdy cukání?
Holky vy co uz mate po transferu jak to vse zvladate? Ja jsem dnes 5 den ![]()
@Hloskyna Jsem taky dnes 5 den po transferu. Jinak v pohodě, jen mně chvilkama poboliva v podbřišku, jako při menzes. A jak se valim furt doma, tak mám pořád na něco chuť ![]()
Říkala jsem si, ze testovat nebudu, počkám si na krev. Po obědě jsme jeli nakupovat, nedalo mi to a koupila jsem tři balení TT
. Hmmm…asi to nevydrzim ![]()
@Evva21 to ja uz jsem si testiky nakoupila predem
chci testovat az tak v patek???? Mam strach, ale zaroven i doufam ![]()