Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonym2016 Dekuji! V sobotu se ozvu! Ted letim po tech nakupech, at prijdu na jine myslenky! ![]()
@NacMac Tak přeju hodně štěstí ať ti po PK zůstane pár kvalitních blastocyst
No já jsem to v práci říct musela, pracuju jako zdravotní sestra v soukromé ordinaci a ty neustálé návštěvy u Dr. a pak neschopenku bych nevysvětlila, navíc za mě musí vzít někoho na zástup než se zjistí jestli to klaplo, protože já budu na neschopence od OPU.. Minulý rok jsem po OPU nemohla bolestma ani chodit.. Sotva jsem se doškrábala z gauče na záchod a vyčůrat se bylo peklo, břicho jak těhotná a každý pohyb jak kdyby mi chtěl někdo dělohu vyrvat spodem.. To trvalo asi 3 dny po OPU, pak se to zlepšilo, ale pak ET a to mě dr. už do práce nepustil.. Dojíždím do práce totiž 60 km - takže 120 km denně.. U nás v CARu teda dávají neschopenku automaticky jen když vyloženě řekneš, že ji nechceš, tak to začnou řešit, dávají důraz na zvýšený odpočinek po ET..
No utajit to bude mazec, asi budem muset zaparkovat auto někde jinde a občas ji budem muset poslat pro malého do školky, protože moc dobře ví, že když je manžel v práci, já z práce vyzvednout malého ze školky nestíhám.. no bude to zajímavé.. A i teda to utajit před malým, on je to hroznej divoch, furt někde okolo mě skáče, leze po mě, chce chovat a najednou mu maminka bude říkat ať je opatrnej atd.. myslím si že mu to dojde, je to chytrolín..
@Anonym2016 Ahoj,já právě vybírala mezi Jihlavou Sanus a nebo ČB Pronatal
,nakonec do ČB. Na km to mám tak nějak stejně, ale Budejky znám o něco lépe než Jihlavu ![]()
@Evva21 joo tak to joo obo je celkem jedno jakej car hlavne aby dokazali pomoct
tak to dojizdis do caru celkem hodne ne? Ze ses rozhodovala mezi jihlavo a cb?
@Anonym2016 Máme to tak cca 60 km jedna cesta do CB a Jihlava je tak nějak zbruba stejně, možná o par km dal, ale to už by nehralo roli
.
@Nika Nut No ja to měla trochu složitější, nechci to tady vypisovat. Teď se současným přítelem jsem tři roky a hodně mně naplňuje optimismem a vůbec tím jaký je
. Jsem za to ráda, spoustu věcí jsem přestala řešit, snažím se být nad věci. Pokud to teď nevyjde, tak do toho půjdeme znovu
. Ne teď se fakt snažím bejt v pohodě a dál se uvidí ![]()
No my též ivf tajime, jen jedna moje hodně dobrá kamarádka vi. U nás by to všichni moc řešili, každej by se staral…Pokud by to nevyšlo, nechci, aby mně každý litoval atd… Jsem v PN, ale v práci vědí, ze jsem měla cysty atd…tak nikdo neřeší s čím jsem doma, tedy snad
.
Od 12.00 mám vycházky, tak razim též po nakupech
. Preji hezky den ![]()
@raflash Tak co, byla jsi na odběru v laborce, jak jsi dopadla???
@Evva21 No tak důležité je, že jsi teď šťastná a že s přítelem chcete oba mimčo
Máš 4 pokusy na pojišťovnu a máš na to 2 roky.. Ale třeba to vůbec nebude potřeba a za pár dní zjistíš, že to klaplo ![]()
No u mě v práci věděli, že jsem to podstoupila minulý rok, takže by asi nebyli tak hloupí aby nepoznali, že se děje to samé
Ale jak říkám, ví to jen můj zaměstnavatel a manželův, jinak nikdo.. My to neříkáme hlavně z důvodu, že nás v tomhle vlastně nikdo nepodporuje.. Moje máma i tchýně to vidí tak, že jedno dítě máme, tak co to tak řešíme a proč vyhazujem takové prachy, když bychom si je mohli užít jinak.. podotýkám že jedna má 2 děti a druhá 3 a obě je měli bez sebemenších problémů.. takže to prostě nechápou..
@Nika Nut Jsme si vědomy, že může přijít doba a my si ivf budeme hradit samy
i to, ze můžeme zůstat bezdětný pár, ale takový je bohužel život…
No kdybych našim rodinám řekla kolik nás stalo ivf, tak je úplně slyším, ze to není možný, vždyť je to zadarmo atd…
. Docela je u nás komedie
.
@Nika Nut Tak to s neschopenkou uplne chapu. Ja jsem v kancelari, na par kontrol jsem si vzala pul den volna nebo to stihla pred praci. Rekla jsem, ze chodis s cystama.. vsichni vi, ze s tim beham uz 2 roky… byla jsem na operacich a vypadek vzdycky skoro 3 tydny. Takova dovolena
Dojizdeni 120 km denne je mazec, to si snad ani nedovedu predstavit.
Jinak neschopenku mi take nabizeli, ale prijde mi to zbytecne.. fakt prace na pohodu. Po OPU mi bylo zle jen ten prvni den.. dnes uz ok.. trochu citim tlak, bolest ani ne. Dnes uz i bez ibalginu ![]()
A hodne stesti s utajovanim ![]()
@Evva21 jo jo, zadarmo.. kez by
Sverila jsem se ted kamaradce a taky jsem se bavily, kolik to stoji atd. A uplne se rozcilila, ze po nas chteji takove penize a ze treba zmena pohlavi je uplne zdarma. Mela v praci kolegu a po par mesicich uz je to kolegyne
A nezaplatila ani korunu za operace, leky, hormony.. no vubec za nic. Pojistovny by pry mely radeji prispivat vic na IVF! Ja souhlasim.. i kdyz je fakt, ze nedokazu posoudit, jak je pro nekoho zmena pohlavi dulezita.
Ahoj holky, jsem tu úplně nová a konečně jsem se rozhoupala jenom nekoukat
Můžu se k Vám přidat přidat?
@Evva21 Děkuji:) Já byla minulý pátek na KETu, tak si čtením tady krátím čekání a nadšeně hltám všechny úspěchy:)
@Weki Tak to držím palecky
,já v úterý na ET, Moje první. Tak se tu budeme vzájemně podporovat
.