IVF léto 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
807
20.7.17 11:51

Já v tom peru měla 450 jednotek, pichala jsem si 300 jednotek a pak 250,ke konci zase dvakrát po 300. Já potřebovala dvě krabičky navíc, jednu jsem platila v plné palbě a druhou mi naštěstí sestricka dala, co tam měla od jiných klientu. No byla to dávka na třikrát, dvě pera po 75 jednotek a jedno po 150. Ale ušetřila mi 3200,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
20.7.17 13:50

Dámy můžu se k Vám taky připojit??? Minulý týden jsem zažala 2.IVF - dlouhý protokol..
Snažíme se od začátku roku 2015, takže přes 2,5 roku..Do CARu jsem se dostala už po půl roce snažení a to z důvodu, že jsem skoro celý cyklus krvácela, měla jsem bolesti břicha apod.. Takže nejdřív sledování, vyšetření apod a zjistilo se, že mi neroste sliznice a že neovuluji, takže začal kolotoč stimulací, snažení doma, IUI atd.. Asi po roce se dělala laparka a zjistili mi endošku na pobřišnici - drobná ložiska, takže na 3 měsíce Vissane a pak znova snažení se stimulkou.. Nakonec jsme se domluvili, že vzhledem k tomu, že už neví co by dalšího zkusili, že půjdeme do IVF. takže minulý rok v srpnu bylo 1. IVF - po OPU bylo 13 vajíček, 8 z nich bylo zralých, všechny se podařili pomocí ICSI oplodnit, ale bohužel po 2 dnech 4 zdegenerovali, u ostatních se udělal asistovaný hatching, protože měly velmi tvrdý obal, ale do konce prodloužené kutivace nakonec vydrželo jen 1 a to ani nedošlo do fáze blastocysty :( Ale nakonec mi ho tedy zavedli i když nikdo nevěřil, že by to mohlo klapnout.. Embryo se uchytilo, ale testy sílily pomalu, krev byla asi 245 j HCG a 3 dny na to 840.. ale asi po 2 týdnech to embryo vzdala, bylo prostě špatné od začátku.. Pak mi nasadili na 3 měsíce antikoncepci a od nového roku jsme se zase snažili, ale bez výsledku.. Přitom to vypadá, že už ji normálně ovuluju, je vždy folík, ale odběry po OVU ukazují, že je nedostatek progesteronu, takže vajíčko nedoputuju do dělohy a zanikne.. Nedá se to ovlivnit jinak než při IVF.. Takže minulý týden ve čtvrtek jsem dotala injekci Diphereline (22.DC) a příští pátek pokud bude na UZ vše OK a po Diphereline bude nízká sliznice a spící vaječníky, tak se začne zase se stimulkou.. ale mám strach.. Od toho čtvrtka pořád špiním, tak jsem z toho docela nervní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
20.7.17 13:57

@Nika Nut Ahoj, to víš, ze můžeš :). Četla jsem tvůj příspěvek a máš toho za sebou taky dost :(. Ale věřím, ze nam to jednou všem vyjde a dočkáme se vytouzeneho miminka :srdce:. Ja mam za sebou první IVF a od úterka jsem po ET, tak ležím doma :). Do jakého caru chodis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
20.7.17 14:01

@Nika Nut Máš toho za sebou koukám dost… to mě mrzí. Já taky ovuluju normálně i hormony mám OK, AMH taky… je to prostě loterie :) Budu na tebe myslet, ať to klapne!
Já teď čekám zda se druhé IVF povedlo nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
20.7.17 14:37

@Evva21 Ahoj, tak teď máš před sebou čekání na výsledek, na to já se vůbec netěším.. teda pokud k tomuhle bodu vůbec dospěju.. držím pěsti :) Já chodím 2 roky do Sanusu v HK - chodím přímo k řediteli Sanusu.
@raflash No jo mám :( Bohužel.. U mě byla HP taky v pohodě, ale z toho se ten progesteron po OVU nezjistí.. Nikdo pořádně neví proč to nejde.. Mažel měl spermiogram jak nadsamec před rokem :) Tak doufám, že se to nezměnilo..
Jak dlouho máš po OPU???

A kolik Vám je holky a máte už doma nějaké dítko??? A máte za sebou krátký nebo dlouhý protokol???
Mě bude v prosinci 30 a mám doma 3,5 letého kluka, který se nám podařil na první šťouch :) Teď už vím jaký je to zázrak :,( od té doby je u mě všechno špatně.. Malej by hrozně chtěl sourozence.. My podstoupíme teď to 2. IVF a pak konec, už jsme z toho vysátí psychicky, fyzicky i finančně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
20.7.17 14:58

@Nika Nut No mně bylo v květnu 36 a ditko nemám bohužel žádný :(. CCA před šesti léty jsem byla na laparo cysty, zjištěna endometrioza, srusty na streve. Brala jsem necelý rok Visanne, pak zkoušejte přirozeně… Za rok a půl opět laparo cysta, opět Visanne cca rok, zase přirozeně…už jsem z toho byla na nervy…A letos v březnu jsme s přítelem domluvili schůzku v Pronatalu. Buď ráda, ze máš alespoň jedno ditko :),ale budu držet palecky, aby měl melej sourozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
20.7.17 15:06

@Nika Nut Ahoj, vitej. Mas toho za sebou dost. Je mi to lito. Taky jsem si prosla necim podobnym.. cysty, endometrioza, operace. Ted jedu dlouhy protokol, mam po opu a doufam, ze se neco podari oplodnit a ze vydrzi PK. Uz mi bylo 36, ditko zadne. Presla jsem do FNOL a doufam, ze bude nejaka zmena :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
20.7.17 15:06

Někteří lidí v mém okoli do mně sijou, kolik mi je? Že v tomhle věku bych mela mit uz alespoň dvě děti… nebaví mně někomu něco vysvětlovat. Říkám si, ze jsem silná a jen tak mně nikdo nerozhodi… Ale pro svoje okolí jsem nad věci, ale uvnitř jsem psychicky úplně… Občas mi pomůže brecici záchvat :roll: :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
20.7.17 15:22

@Evva21 To znam :-) Minuly vikend jsme byli na oslave.. u rodiny, kterou ale vidame fakt malo a tech narazek. Par tydnu zpatky bych z toho asi byla dost spatna, ale neco se ve mne uz zmenilo. Vubec netusim co.. nemohla jsem videt tehule, mimina.. ted uz si s tema mimcama v pohode pohraju :) Nicmene.. ale na dotaz, co deti porad nejak nedokazu odpovedet. Nechce se mi na potkani sverovat „cizim“ lidem.. Je to tezke.. kdo nezazil, asi nemuze uplne pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
20.7.17 15:59

@NacMac Můj bracha ma dvě děti, holčičku a chlapečka, tak se hodně vyradim s malou :), malýmu je teprve 5 měsíců. Ale kdyz švagrová čekala první, tak se mi to bala říct, prý mně nechtěla ranit… jsem tenkrát myslela, ze ji necim prastim :lol:. Jinak mi nikdy nevadilo, když byla některá s kamaradek tehule, spíš jsem obrecela, když porodila…a já nic zase… :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
20.7.17 20:39

@Evva21 joo tak to joo já doufám že se tak tak max. do 25 tis. vejdem a mohl by v tom být aspon nějakej mrazáček :) a na kolik vůbec jednotek přispívá pojištovna? že sis pak musela hradit za celou palbu… jinak já chodím do sanusu v jihlavě :) @NacMac Ty jo super zpráva tak to je pěknej počet tak držíme palečky ať se jich oplodní a vydrží co nejvíc :) v sobotu dej vědět jak malí bojovníčci bojujou :), a jinak na to kolik ste si vše zaplatili to není tak hrozný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
20.7.17 20:41

@Nika Nut Ahojky vítej mezi námi :) jak tak koukám tak sis teda toho prošla celkem dost, tak držím palečky at další pokus vyjde :) můžeme se tu všichni navzájem podporovat, všechny z nás jdeme za stejným vysněným cílem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
20.7.17 20:42

Jak tak koukám holky tak se nás tu nakonec tady sešlo celkem dost :) a hodně z vás už čeká jak to dopadne… tak na všechny mooc myslím a držím palečky ať to klapne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
21.7.17 08:23

@Evva21 Takže jste se snažením o první začínali až ve 30, viď?! No moc nechápu jak Tě mohli nechat brát Vissane 2× celý rok a říct, že se máte snažit přirozeně.. a teda měli jste svatou trpělivost jestli i přesto jste šli do CARu až po 6. letech :( Mě by to děsilo, když bych neměla ani jedno dítko :( Navíc teď máte už jen 2 roky kdy Vám platí IVF.. Tak snad se Vám podaří hned a budete mít klid :)
@NacMac Ahoj.. A kolikáté IVF máš za sebou??? A kolikátý den po OPU teď jsi??? Začínala jsi dlouhý protokol taky Dipherelinem mezi 20-22.DC???

Jinak holky nemyslete si že narážky na to kdy bude dítě jsou jen u bezdětných přes 30.. Já porodila syna, když mi bylo čerstvě 26, takže na dnešní poměry docela brzo a i tak od spousty lidí poslední roky neslyším nic jiného než kdy bude druhé.. O minulém IVF věděla celá rodina a nejbližší přátelé, protože to vycházelo tak, že jsem měla nastoupit do práce a najednou jsem nenastoupila, protože jsem byla na PN po IVF, do toho doma malé dítko, které vše slyší, vše si krásně domyslí, takže utajit to moc nešlo.. Ale letos o našem IVF ví jen můj a manželův zaměstnavatel, jinak nikdo.. nechceme to absolutně nikomu říct, tak jsem zvědavá jak dlouho se nám to podaří tajit.. tchýně bydlí naproti a jakmile bude vidět že mi den co den stojí před barákem auto tak nevím..

Ale snažíme se to tajit před synem.. Když jsem minulý rok někdy v 8.TT potratila, tak to nesl hrozně špatně :( Měsíc byl lítostivý, plakal, každému říkal, že nám umřelo miminko, no hrůůůůza.. On si právě sourozence strašně přeje :( Včera z ničeho nic večer začal plakat, že chce aby už čáp donesl miminko, že miminko je nejvíc a že by ho miloval a dal mu všechny hračky :( Holky hrozný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
21.7.17 08:52

@Nika Nut Ahoj.. jedu treti pokus.. Jsem 2. den po OPU.. vzala jsem si dovcu a vyrazim dnes po nakupech.. na zlepseni nalady :-) Dipherelin jsem mela, ale zacinala jsem 2. DC. Pak cca po 10 dnech kontrola a zacatek stimulace. A dnes jsem zacala s utrogestanem.. ja snad radsi picham injekce nez toto. Musim zase poridt to velky baleni intimek, at to nejak preziju :mrgreen:

A mas to taky tezky.. nenapadlo by me, ze zazivas narazky. Mrzi me to! Tchyne naproti, tak to bude s utajenim tezke! :-) I kdyz muzes rict, ze mas dovolenou! Ja to teda v praci nerekla, ani rodine… PN neplanuji.. na ET bych si vzala den volna a pak zpatky k PC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí