Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Evva21 super
Budu ráda. Já koukám po diskuzích už pár dní, ale je těžký se zapojit do těch rozjetých, kde je x tisíc příspěvků a všichni se tam uz delší dobu znají. I když pevně věřím, že by mě přijali
Ale tady se mi líbilo hned
Takže máš 3.den fazolku u sebe, super
Jsem na PN, tak je to dost dlouhý, nejsem zvyklá tak moc polehávat, i když si taky normálně ráda někdy udělám odpočinkovej den za odměnu
ale toto už je moc. Ty jsi taky doma, že? Jestli si dobře vzpomínám..
@NacMac Tak to je hustý
. Znám podle vidění taky jednoho blázna. Byla to holka a nechalo se to předělat postupně na chlapa, no prejme mu to
. Ale je to dost nespravedlivý, pokud to mají zadaco
. V dnešní době člověka nepřekvapí nic ![]()
@Weki Jj,jsem doma a taky nejsem zvyklá polehavat i se dost nudim. Chvilku čtu, nebo jsem na netu, něco málo doma podelam, ale neprehanim to
. Ještě, ze přítel rad vaří
. Dneska jsem vyrazila chvilku do města, zítra mám spicha s kamarádkou.
Taky jsem ráda, ze jsem se mohla sem k holkam přidat
,alespoň se tu můžu vypovídat
. Jak už jsem psala, u nás nikdo neví, ze máme za sebou ivf ![]()
@Evva21 No, to já nemůžu nic, jsem právě šťastná, že můžu alespoň vařit. To sem se zeptala u doktorky, když jsme tam byli a přítelem a dala mi souhlas. Jinak jsem pod bedlivým dohledem, přítelovi moc záleží na tom, abych nic nedělala. Je přesvědčen, že jen tak to může vyjít, tak nemůžu moc jít hlavou proti zdi, nedělá to mezi námi dobrotu. Takže vaření jedině, protože co řekne doktor prostě platí
naštěstí
Jinak u nás v práci to ví, jinak by to nešlo, ale rodina ne. A to je taky dost komplikace, všichni se pořád ptají kdy jdu do práce, před tím jsem tam byla furt a já se kroutím co to jde a mám dost blbej pocit, že si vymýšlím. Ale co už, celý proces vyžaduje oběti
Tak snad to dobře dopadne a ak to všichni pochopí.
@NacMac @Evva21 Znala jsem jednu paní, měla syna co se nechal předělat na ženu, dost zvláštní. Poznala jsem ji, až s tím byla zcela srovnaná a úplně jsem ji obdivovala. To by asi každej nezvládl, v tomto svoje dítě podpořit.
@Weki No taky z toho nemám zrovna dobrý pocit, že se trochu vykrucuju. Zrovna dneska mi volala přítele maminka a proč jsem doma atd…no říkám, ze po gynekologicke stránce a dal to neresim…
Jinak zase to doma s tím úklidem tak neprehanim
. A přítel je zlatej, hodně mi pomáhá
.
A co máš nebo máte za problém, ze jste sli do ivf? Pokud to není tajné ![]()
@Weki Tak to si nedovedu představit, ze bych třeba 20 let vychovavala Karlicku a ona se mi pak predelala na Karla
. Ale neodsuzuju to, kazdyho věc ![]()
Ahoj holky, tak telefonat z CAR za mnou. Oplodneno 10! 2 se tedy zpozduji, ale jinak dobry. Do blasty by aspon to jedno mohlo dojit. Mam si volat v pondeli, ET v utery ![]()
@NacMac ahojky super zprava
tak to je pekny cisilko
tak drzim palecky at jich vydrzi co nejvic a v utery sup tam s nim ![]()
Ahojda holky, muzu se k Vam pridat? Ve stredu jsem mela transfer. Mam Endometriozu a tak to je vse slozitejsi. Nyni uz mam za sebou 4 IVF. 2 x jsem mela svoje vajicko, bohuzel vzdy se po stimulaci vytvorili pouze jedno a po treti uz jsem mela darkyni… Po nezdarilem pokusu od darkyne prisli i u manzela na problem a tak ted mam poprve cele darovane embryjko
Snazim se jen polehavat, jinak nic nedelam, takze mi z toho zacina hrabat
Jak jste na tom Vy?
@Hloskyna Ahoj, tak to držím palecky, teď už to určitě vyjde
. Já mám taky endometriozu a 1 ivf, transfer byl v úterý. Uz mám trochu problém, nevím jak bych si lehla
. Ale dneska jsem travila odpoledne s kamaradkama pěkně venku na terasce v kavárně
, bylo to fajn
Ahoj, můžu se taky přidat? Máme první IVF, OPU bylo včera - 10 zralých vajíček, z toho se podařilo oplodnit 9
Teď čekám kolik se bude vyvíjet… Měla jste některá po OPU tak nafouklé břicho, já jsem včera nemohla ani chodit, přes noc to splasklo ale dnes znovu jako bych tam měla kameny, tak ležím ![]()
@Evva21 nooo, to mi povidej
zada uz mam cely bolavy a dnes me jeste boli hlava jak strep. Ja se ven jeste bojim, bydlime sice jen v prvnim patre, ale doktor mi nedoporucoval chodit po schodech
Ale je to jako vzdy nervak, porad si rikam, jo jsem tehotna a za chvilku zase tyjooo a co kdyz ne?!!!I kdyz nechci, tak se stejne pozoruju a i kdyz jsem si rikala, ze budu v pohode a nebudu to hrotit tak mi to stejne neda
Uz bych si to tak moc prala, bojujěe uz 5 let a tak to je cim dal tezsi
Budes po nejakych dnech testovat?