Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@domca1221 po první stimulaci jsem měla 4 a pouze jedno embryo, které ale nebylo plně vyvinuté, takže se v děloze už nevyvíjelo…teď jsem na tom lépe…budu moc držet palečky, aby to vyšlo s vlastním vajíčkem…na začátku jsme také uvažovali o darování vajíčka, ale naštěstí zatím není třeba…máme to holky složitý…
@LucíkF28 píše:
@soninečka aspoň v práci přijdeš na jiné myšlenky…
to jo… a taky tam nejsem sama- je tam se mnou holčina a tý to taky před měsícem nevyšlo- jen se tam nejspíš zničím- zase mě čeká několik metráků denně, které naházím do regálů, nervy se zákazníkama, se zaměstnancema a s ředitelem ![]()
a do toho vánoce a zse ty noční, které mi nedělají vůbec dobře- spím po poslední 24 hodin- ale zase tak moc si nestěžuju- aspoň si tam pokecám
@domca1221
Třeba to tentokrát klapne s vlastníma..ale je to teda stres..jsi na PN? A kam chodíš do CAR?
@Adela-in mně řekli, že mám na svůj mladý věk malé vaječníky, malá a nezralá vajíčka a prý je to autoimunitní a nedá se s tím nic dělat…štítná žláza je také autoimunitní, takže asi mám problém s autoimunitou, což se léčit nedá, jen potlačovat…
@Adela-in jj v pondělí jsem 6. den. Gonal mam po prvé, před tím jsem měla puregon - po tom gonalu, taky se občas cítím trochu divně, ale nic hrozného, spíše mě štvou ty kila co lezou na horu po těch všech hormonech (ale to je vedlejší)
Jinak proč to tak je, to netuším
, prostě se to u někoho projeví dřív než je věková hranice, značí to špatná hodnota AMH a FSH, vyloženě vysvětlení z jakého důvodu je to tak brzo, na to odpověď asi nenajdu ![]()
@LucíkF28 píše:
@Adela-in mně řekli, že mám na svůj mladý věk malé vaječníky, malá a nezralá vajíčka a prý je to autoimunitní a nedá se s tím nic dělat…štítná žláza je také autoimunitní, takže asi mám problém s autoimunitou, což se léčit nedá, jen potlačovat…
Aha…no tak bereš prednison nebo co? to je dobrý, já mám vaječníky přes celý břicho, plný folikulů, který jen čekat ja hyperstimulák a ty to máš zase přesně naopak..
@domca1221
Z váhy mám hrůzu, každej den se vážim a strašně to řešim, nechci přibrat..Jak se držíš? Myslíš, že se přibírá po gonalu nebo po něčem jinym? Já teda zatim nepřibrala..ale to víš, dá se k tomu pak estrogen a hcg a nevim nevim…Strašně mě to štve..
@Adela-in nene, beru pouze Letrox na štítnou žlázu, jinak žádné léky naštěstí…
Každý na to reaguje jinak, ale všechny ty hormony mají vliv na váhu, je fakt, že to řeším, ale na druhou stranu, mimčo strašně chci a udělám proto co bude třeba, raději se smířím s tím, že po porodu budu na sobě muset dřít ![]()
Holky, já nepřibrala ani deko…a u mě by to nebylo na škodu, nějaké kilo navíc bych uvítala, kvůli mimču, aby mělo z čeho brát… ![]()
@domca1221
Jájsem taky na pn a chodim do Pronatalu v českých budějovicích..
Jdu smažit řízky, manžel za pár hodin přijede a bude hladovej
u nás od rána sněží a sněží, nějak brzo, ne? ![]()
@Adela-in obě z pronatalu, stimulaci na den stejně, tak snad nám to přinese štěstí a vyjde nám to ![]()
@domca1221 ale neboj…po druhé stimulaci jsem jich měla 7 jako když střelí
jedno jako druhé a podařilo se jich oplodnit 6 a všechny se vyvinuly do blastocysty s dutinkou…
takže mám ještě 5 v mrazáku, kdyby to teď nevyšlo…neboj, něco z tebe vymáčknou…