Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky mám prosím dotaz. Čeká mne 1. Ivf čekám na MS a pak si mám volat do caru ( Zlín) a teď me dilema co když dostanu MS v pátek? Přes víkend tam nejsou a pondělí je už pozde. Když jsem mluvila ze sestrou řekla mi že jak to přijde mám si zavolat a objedná mne. A dodala horší by to bylo v pátek
tudíž bych musela čekat další měsíc? Jsem z toho zmatená ![]()
Mám začít ze stimulaci. A MS mám nepravidelnou může dojít v pátek ale také v pondělí či dalej ale co kdyby to bylo popřípadne v pátek..
V caru jsou do půl 4 myslím ![]()
Měla ste taky tak někdy 1 den MS.
A ještě jsem se dočetla že se začíná že stimulaci až přijde silné krvácení, no poslední půl rok to mám jak na houpačce první 2 3 dny spinim a ten 3 den pozděj silnější krvácení a končí to většinou 4 den opět špiněním.
Nechci nic poplest a hlavně nechci čekat další měsíc. Děkuji za odpovědi
![]()
Me bylo receno, ze dokud spinis tak se to jako ze nepocita. Prvni den menstruace se pocita den, kdy krvacis silne a to pouze pokud zacnes krvacet do 12:00. Pokud zacnes krvacet odpoledne je to nulty den, prvni den bude tedy az ten den potom pokud to dava smysl. Kolikaty den cyklu mas zacit stimulovat? Ja stimulovala od 2. Dne cyklu. Co se tyce stimulace - proc ti nedaji leky dopredu kdyz tam o vikendu nejsou?
@Nikol25559 taky tomu nějak nerozumím..oni ti nedali léky dopředu? Přesně jak psala @NEMCH1AX první den MS je když je krvácení silnější, ne špinění. V mém CARu mě to řekli tak, že pokud MS přijde po 16.hodině, tak se jako první den MS počítá den následující.
@Nikol25559 ještě mě teď napadlo… nebudeš mít dlouhý protokol? U dlouhého protokolu se začíná s injekcemi tuším 20.den cyklu…
@N.i.k.i.s.e.kk nene budu mít krátký, no taky mne to napadlo proc mi to nedá dopředu
zítra tam zavolám a zeptám se,
Já myslela že u té první injekce musí být sestra.
Volala jsem tam cca 5 dní zpět zda to prošlo u pojišťovny. A ptala jsem se jí kolik dní budu potřebovat v práci volno ať s tím dopředu počítají řekla 3 dny zhruba. A to s tím že jak to dostanu mám si zavolat dojdu 2 3 den cyklu a pak mi budou brát krev a ten den si mám čekat na výsledky a pak asi zácit s těmi injekcemi což doufám.
Pak mi ještě řekla že na kontrolu dojdi cca 6 7 den. A přibližně 12 den je odběr. A to bylo asi celé. ![]()
@NEMCH1AX o stimulaci ještě nebyla ani řeč jen že si mám zavolat jak to dostanu a dojdu 2 3.den cyklu. A pak budou testy na krev a pak ( počítám s tím že začne stimulace.)
Mi řekla že dojdu cca 6 7 den na kontrolu a pak 12 na odběr. Ptala jsem se jí jen ohledně praci no..
Zítra ji zavolám a bude. Právě mne zarazilo jak řekla,, blbý by bylo kdyby ste to dostala v pátek..
@Nikol25559 Ahoj, já byla ve Zlíně loni na prvním IVF (neúspěšně) Na začátku se bere krev na hormony a dělají ultrazvuk, jestli nahodou nemáš třeba cysty. Od 3.dne se pak začíná stimulovat. Aspoň tak jsem to měla já. Zavolala si prvni den MS a 3.den jsem šla na kontrolu a hned jsem pichala první injekci.
@KJkjkjkj ahaa takže 1 den ms bude krev a pak tam pojedu ten 3
..
Tak to mne mrzí. Že to nevyšlo ![]()
A můžu se zeptat jak si snášela ty injekce?
@Nikol25559 pojedeš tam na začátku jen jednou, 1-3den. To vezmou krev a udělají ultrazvuk v jeden den. Já byla až 3.den a to mi zrovna sestřička ukázala jak se to píchá. Injekce jsem snášela v pohodě. Docela jsem se bála těch jehel, ale nakonec to bylo v pohodě
@KJkjkjkj jo dobrý děkuji moc. No tak uvidíme jak to všechno zvládnu už teď mám hlavu jak pátrací balón. A absolvovala jsi ještě další ivf ve Zlíně jestli se můžu zeptat?
@Nikol25559 chápu, taky jsem ze začátku měla. Ale všichni jsou tam strašně milí a všechno vysvětlí, hlavně v klidu, zvladli to ostatni, zvládneš taky. My měli ještě jedno zmrazené, to se taky nechytlo. Pak jsme si dali pauzu a ted v září zkusíme jen minimalku, ptz mám nízké AMH a při vysokých dávkách hormonů mi odebrali jen 3 vajíčka, takže zkusíme nižší dávky a uvidíme, co z toho bude. Ale zase ve Zlíně, známe to tam.
@KJkjkjkj
to ano, jsou chodím k panu krenkovi a jsem spokojená nikdy jsem tam nezažila špatnou náladu nebo takovy to že jich obtěžuji když něco chci jak to mám u svých doktorů nekdy…
No já jsem zvědavá kolik bude všeho mám 24 let přišel 32 a ten má špatný spermio, mne zjistily špatnou srážlivost krve, trombofilii. Jednou jsem už otěhotněla ale potratila jsem asi v 5 tt tak po dlouhém roku a půl je nacase to řešit..
Budu držet palce ať to vyjde ![]()
@Nikol25559 taky držím palce. Ty jsi ještě mladá, takže máš ještě dost času. Mě je už 33, akorat prostě psychika nedovolila do toho jít hned na jaře. Doma jsme se domluvili, že na podzim do toho pujdeme znovu a naplno. Tak snad už to teď vyjde. Ono pořád čekat, že to vyjde přirozeně taky není ideální. Tak hodně zdaru a pevné nervy!
@muslik Ahoj, tak co? Myslím na tebe a doufám, že už máš transfer za sebou
Dej vědět jak to šlo!
Ahojte holky, tak jdu za vami pro povzbuzeni a trochu ze vyzpovidat. Jsem po dvou neuspesnych IUI a jednom neuspesnem IVF. Zacinam od znova, zitra jdu na prvni kontrolu pri stimulaci kratky protokol. Zacinam byt pekne nervozni a nevim jak se s tim vyporadat. Proste davam si do palice, ze to tentokrat vyjde.. Ale ta nervozita me zacina ovladat. Jak se s nervozitou vyporadavate vy?