Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@muslik podle mě to klidně může být právě tím stresem nebo tak.. :/ něco na tom určitě bude, ta psychika
Já teda cyklus měla delší, nikdy jsem nevěděla kdy menstruaci čekat. Ale pokud říkáš, že míváš pravidelně…řekla bych ti ať na to nemyslíš, ale moc dobře vím, že to nejde 🙈 Ještě vyčkejt a pokud by to trvalo 10 dní + asi bych zašla k lékaři.
Celé je to boj no, když si uvědomím čím vším jsme si za poslední dobu prošli, taky se mi ani nechce věřit, že by se alespoň tohle mohlo zadařit a zatím si to raději ani nijak nepripouštím, ať je to zklamání kdyžtak menší ![]()
Jinak holky, řekly jste to někomu z vašeho okolí, co podstupujete? Rodině, kamarádům? Nebo se s tím zatím perete sami s polovičkami…
@muslik myslím si, že za zpožděním může být stres. Já vždy měla MS přesnou jak hodinky, ale ve chvíli, kdy jsem ji chtěla, čekala na ni, tak nic. Zkus na to nemyslet, dej si vínko, čti si nebo se zaměstnej nějak jinak a uvidíš…
@LuCiE07 u nás to ví jen moje mamka, teta a tři kamarádky + vedoucí v práci. Jinak oficiálně nikdo, ale tak nejsou blbí, tak si domyslí…
@LuCiE07 teď femibion, vitamín E, koenzym Q10, kotvičník - ale ne vše každý den. Dříve jsem měla Nosifol a Macu.. a ty?
@N.i.k.i.s.e.kk
Já piju bylinkový čaj přímo pro IVF, pak kontryhel, nějaké vitamíny před a pro těhotné a kyselinu listovou. Přemýšlím, jestli si mám dát teď dva dny před transferem deci červeného, kvůli sliznici ![]()
Jinak u mě to ví akorát teta a jedna kámoška. Zažili jsme si peklo s přítelovou nemocí a všichni okolo nás v průběhu ještě víc stresovali, tak jsme si řekli, že to nikomu neřekneme a uvidíme až podle výsledku ![]()
Tak vínko si klidně dej, mě doktorka říkala, že už teď mám sliznici krásnou, ale proč to ještě nepodpořit že? ![]()
Tak už jsem po ET, byla to rychlovka, potom jsem si hodinu poležela a už jsem na cestě domů. 2-3 dny říkal doktor klidový režim doma a po 14 dnech udělat test
. Ty máš zítra odběr že? Tak pak taky dej vědět, jak to dopadlo! ![]()
@LuCiE07 jj zítra odběr, jsem napjatá kolik bude vajíček, ozvu se
Tak držím pěsti, aby jsi za 14 dní měla v ruce pozitivní test
Nějaké léky po ET máš?
@N.i.k.i.s.e.kk
Určitě dej vědět!
dali mi další ty, které beru už po odběru vajíček. Prednison - to beru 1/2 každé ráno a Utrogestan 2× denně 2 tabletky.
@LuCiE07 držím palce, to je asi ta nejočekávanější fáze viď? Je fajn, že i když ti vyšlo na víkend, tak ET proběhlo. Mě tenkrát IUI, které vyšlo na víkend, tak neudělali, ale tady na to snad chodí do práce o víkendu ![]()
@Alice 20tiprocentní
Jo no, teď dva týdny jen čekat..snažím se být hlavně pozitivní, snad to vyjde
mě už při odběru říkali, že to vyjde na sobotu, dokonce mi dali kontakt na telefon, který má někdo u sebe 24/7 kdyby se cokoliv dělo, bolesti nebo tak, že prý pokaždé je nějaký pracovník na příjmu a nemáme váhat hned přijet
takže přístup super..zítra je neděle a mají mi ráno volat ohledně dalších embryí, které ještě nechali o den déle se vyvíjet.
A jak to teda vyřešili? Zamrazili a pak jsi čekala na další cyklus, nebo? ![]()
@muslik úplně s tebou soucítím, už tak to zabere hrozného času a plánování, aby se člověk mohl dostavit kdy má, uzpůsobí si plány a mysl a pak si příroda dělá co chce… Já jsem teď v podobné fázi, tak se snažím v hlavě nastavit tak, že všechno je možné a musím to brát s nadhledem
V týdnu jsem při 20DC dostala píchnutý Dipherelin a na kontrolu na rozepsání stimulace mám přijít za 14 dní. Je mi zvláštní, že začátek stimulace nezáleží na tom, kdy mi přijde menstruace, protože datum mi stanovili bez ohledu na ni. V následujících pár dnech bych ji měla dostat, tak jsem zvědavá ![]()
@N.i.k.i.s.e.kk přeju hodně štěstí při zítřejším odběru.
@LuCiE07 píše:
@Alice 20tiprocentní
Jo no, teď dva týdny jen čekat..snažím se být hlavně pozitivní, snad to vyjdemě už při odběru říkali, že to vyjde na sobotu, dokonce mi dali kontakt na telefon, který má někdo u sebe 24/7 kdyby se cokoliv dělo, bolesti nebo tak, že prý pokaždé je nějaký pracovník na příjmu a nemáme váhat hned přijet
takže přístup super..zítra je neděle a mají mi ráno volat ohledně dalších embryí, které ještě nechali o den déle se vyvíjet.
A jak to teda vyřešili? Zamrazili a pak jsi čekala na další cyklus, nebo?
Jenom mě píchli injekci na prasknutí a snažili jsem se přirozeně.
Jj, hlavně věřit a nestresovat se, zvláště když bys měla „v zádech“ zásobu na KET. Tak i máš naplánováno, že budeš doma a nepůjdeš do práce?