Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moc zdravím všechny snažilky.
Mám opět pár otázek na které bych se chtěla zeptat. Čeká mě první ivf. Momentálně čekám na pojišťovnu tak snad to bude rychle a v září až dojde mrska na to vlitnem.
Snažím se papkat každý den kyselinu listovou přemýšlím ještě jestli jsou dobré nijaky jiné vitamíny, jelikož je to mě 1 ivf tak jsem v tom opravdu madar.
Zatím jsem spokojená z jeho přístupem ale čeho se děsím je narkoza ještě jsem nikdy na žádné nebyla tak snad to zvládnu ![]()
Samozřejmě že teď jsem nenapsala vše co mám na srdicku ale aspoň děkuji moc kdo to dočetl až sem a dá mi nijake odpovědi ![]()
@Alice 20tiprocentní
Jo takhle, já to špatně pochopila. Tak to asi teda tak je všude s těmi víkendy…zásobu právě zatím nemám no, uvidíme zítra, jestli se ty další dvě vyvrbí - moc tomu nedávají…budu teď pár dní asi doma - i sám lékař říkal, že 2-3 dny mám spíše polehávat…přítel to taky strašně hrotí a stresuje :S ale od středy - čtvrtka už chci jít určitě normálně do práce. Myslím, že by se to ani nemělo nijak přehánět, pár dní odpočívat ok, ale buď se to prostě chytne nebo ne ![]()
@Nikol25559
Pojišťovna by to měla schválit do měsíce. Jak už jsem tu psala, je třeba si to ohlídat. Mě v caru řekli, že to tam ještě nemají, ať zavolám další cyklus. Tak jsem zkusila zavolat na pojišťovnu, kde jsem zjistila, že už je 8 dní schváleno..
Vitamíny beru taky kyselinu listovou, kontryhel a pak GS mimistar. Ještě jsem pila bylinkový čaj přímo pro podporu IVF. Jestli něco z toho pomáhá ale netuším, snad ano
.
Dneska jsem měla ET a doktor říkal 2-3 dny klidový režim, doma polehávat…v propouštěcí zprávě mám, že za 14 dní test a když vyjde pozitivní tak nadále klidový režim..budu doma 3-5 dní a pak zas půjdu normálně do práce. Vyhnu se zbytečné námaze, stresu, nebudu tahat těžké tašky… ale jinak si myslím, že je třeba se chovat normálně a buď to celé vyjde, nebo ne
.
Narkózy jsem se taky bála, hlavně když jsem viděla paní co šla přede mnou jak tam leží :S to mě vyděsilo, nebo už tak nesnáším gyn. vyšetření…nakonec to bylo docela v pohodě, uspí tě a o ničem nevíš
Chvíli si tam poležíš a pak tě s doprovodem pustí. Ještě dostaneš léky. Asi tři dny po tom jsem ale měla celkem silné bolesti a do teď mám šíleně nafouklé břicho - je to prý normální.
My jsme museli na ICSI a vlastně nám tedy ani nedali vybrat, jestli jen tu třídenní, nebo prodlouženou..automaticky jsme měli 5 dní (den odebrání vajíček je den 0). Takže to nevím, ale na internetu toho přečteš spousty
. Po těch 5 dnech jsou schopni z těch embryí vybrat to, které se nejlépe vyvíjí - tak nám bylo řečeno.
To je asi všechno z mé zkušenosti ![]()
@LuCiE07
děkuju moc pro mne každá rada a zkušenost dobrá, jak píšeš taky to nemám ráda. No tak já ještě počkám týden a zavolám si tam radej sama dopředu.
No budou tam mít že mne radost jak to do nic budu pálit ty otázky.. ![]()
No přesně já už jsem jednou těhotná byla min. Rok ale bohužel jsem potratila. Asi půl roku to trvalo než jsem to překonala a do teď to bolí ale je to mnohem lepší, hold musíme bojovat.
Ještě bych se zeptala jak je to s vaší polovičku zajímá se také? Vím nic se nemá přehánět ale já jak nevím do čeho jdu jsem hrozný poseroutka. No a ten můj když se s ním chci o tom bavit přijde mi jako by mne ani neposlouchal.. Ti chlapy to mají asi jiné ale trošičku by to mohl víc prožívat semnu když je to opět celé jen na nás ženských ![]()
@Nikol25559
No já se taky ptala snad úplně na každou blbost
při jedné kontrole mi přišlo, že už na mě ten doktor má celkem nervy, ale tak nepodstupuji to každý týden že ![]()
Tak to mě mrzí :/ tohle je vždycky smutné a věřím, že každá žena to špatně a dlouho snáší…a proto teď zkoušíte rovnou IVF, nebo vám to bylo doporučeno?
My to podstupujeme, protože přítel prodělal rakovinu. Právě i díky toho (myslím si) to teď celkem prožívá se mnou, na všechno se ptá, u všeho chce být i injekce mi píchal on
. Vůbec to tak neber, já posledních pár dní doma taky nemluvím o ničem jiném, takže je to úplně normální a chlapi jsou prostě chlapi ![]()
Ahojda holky, na ivf..isci jdu v pondeli.Mela jsem 14 odebr. vajcek z toho 7 pouzitelnych.Dnes 2 vaj 1 kvality,1 dvojkove a 1 je napred a je z nej uz ta blastoneco;)))).Taky vam z toho tak hrabe? o bunkach, vajckach, spermiich se mi I zda..
@Mildres ahoj, tak to vypadá dobre, Jj, je to dobra detektivka cely ten proces, ještě se mi teda o tom nezdá, ale myslím, ze to brzo prijde ![]()
@Mildres
Tak to je na dobre cestě
jj já jsem z toho už taky magor.. budím se tak třikrát za noc ![]()
@LuCiE07
Přesně moje řeč když už jdes do takového neznáma musíme vědět vše.
Ano, vlastně sme se snažily rok po roku se podařilo ale Teda začala jsem krvácet a od té doby nic a je tomu zase rok. Tak jsem to začala resic a zjistil se špatný spermiogram u přítele a u mne tromfogilni mutace takže je větší pravděpodobnost potratu
, proto mne čekají ještě léky a asi Teda další injekce na ředění krve
.
Jejda
tak toho máte taky dost za sebou tak hlavně že už je dobře. A teď už jenom to miminko ![]()
No snad to vše proběhne jak má.. Akorát by mne Teda nikdy nenapadlo že to budu muset podstoupit mám 24 přítel 32.
Ale díky bohu za lékaře.. ![]()
@Alice 20tiprocentní tak odběr je za mnou, odebráno sedm krásných vajíček
Zítra ráno si mám volat kolik se podařilo oplodnit. Chtěli jsme kromě metody ICSI i metodu MACSI, ale bohužel…
@Nikol25559
Já až hledím kolik lidí si tímhle prochází. Se mi nechce ani věřit, beztak je to i tou dobou prostě..i ty nemoci a všechno, v čem žijeme :S
Tak ještě že jsou doktoři schopni pomoct i s tímhle
ale jsi celkem mladá no, na to že máš takový problém :/ snad vám to vše vyjde jak má ![]()
Jojo, proto tomu teď celkem věřím a říkám si, že už nás potkalo tolik špatného, že tohle musí vyjít ![]()
@N.i.k.i.s.e.kk
Sedm je krásný počet! dej zítra vědět kolik se podařilo oplodnit ![]()
@LuCiE07 no
moje slova. Hleděla jsem jak puk v caru, myslela jsem si že tam budu nejmladší a nebudu se cítit, ale opak až mne překvapilo kolik páru v mém veku jsem tam potkala. Ale tak každý máme něco jiného bohužel
Znám i takové na které se snad snaci jen podívat a už jsou těhotné kéž bych byla mezi nema.. ![]()
Doufám musí
![]()
@LuCiE07 tak ze sedmi vajíček bylo šest zralých, oplodnit se podařily dvě, jedno ještě nechávají jestli se bude vyvíjet.
Místo pátku by měl být transfer ve středu v 11. Musela jsem se hodně držet abych nezačala v práci brečet…
@N.i.k.i.s.e.kk
A proč dávají transfer už ve středu? ![]()
U mě bylo 5 vajíček - 2 zralé a 1 dozrálo.. oplodněny 2, třetí se jen dělilo. Nakonec dobře vyvíjelo 1 a když jsem se ptala, jestli není zbytečná prodloužená kultivace (aby přežilo, jestli nedáme transfer po 3 dnech), řekli mi že ne…že lepší je počkat do té blatocysty a pokud to nevydrží, nezvládlo by to nejspíš ani ten dřívější transfer.
A hlavně teda..ty jsi byla na odběr včera, že? Nám v Caru říkali, že volají až za dva dny od odběru, protože vajíčka mají čas se oplodnit do druhého dne odpoledne, takže nemá smysl aby volali na druhý den ráno, když třetí den to může být jinak
Nezoufej! Já se taky strašně bála, že jich mám málo a aby nějaké vydrželo…třeba se do té středy něco změní, nebo ten dřívější transfer bude v pohodě
tohle je teď nejhorší to čekání :/