IVF srpen 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.8.19 05:49

Holky, tak u mě ve středu proběhl ET, embryjko se vyvíjelo krásně a už ten třetí den bylo desetibuněčné. Další dvě kultivují do soboty a podle kvality zamrazí nebo ne… budou mě informovat mailem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.19 08:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
16.8.19 08:21

@N.i.k.i.s.e.kk asi jo ;) tak drzime palce a pevne nervy pri cekani 💪🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
16.8.19 10:56

Ahoj, ne, do Iscaru jsem teď docházela rok a půl a měla jsem tam 1. IVF v říjnu. Za mě to tam fungovalo s více kontrolami, byla jsem určitě právě ten 2. DC a pak 7. DC.
Nyní jsem přešla nově do Prague Feritility Centre a jen zkrátka zaznamenávám dílčí odlišnosti, ale jinak je to nebe a dudy, přístupem, vším (…ale taky si za to nechají hezky zaplatit, to je pravda).

@NEMCH1AX píše:
@muslik Ahoj, a v jakém CARu jsi? to mě připomíná ISCARE, kam chodím já :) TAké Gonal a také kontrola až 8. den. Píchám si 200 jednotek a od čtvrtého dne pak už jen 150 :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
16.8.19 10:58

Ahoj, to je úplně normální. Já píchám též Gonal a po první injekci jsem se strašlivě nafoukla a vaječníky taky cítím. Ale to tak holt musí být, i když mám nyní každé ráno problém, co si na sebe obléct, abych skryla svůj bachor :-)

@NEMCH1AX píše:
Ahoj Holky, já jsem teď třetí den stimulace. Píchám si Gonal každý večer a citím takový tlak ve vajčníkách, měl to někdo? Je to naše první IVF ze zmražených spermií :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
16.8.19 11:03
@NEMCH1AX píše:
Ahoj, my jsme se rozhodli to nikomu neříct. Manželovi našli před pár měsíci rakovinu a dochází na chemoterapie. O miminko jsme se začali snažit těsně před diagnozou a bohužel jsme to nestihli. Naštěstí máme zmražené nějaké vzorky spermatu. Máme strach že by nám to okolí rozmlouvalo a tak jsme si to nechali pro sebe. Vy jste to někomu řekli?

To je tedy taky „hezký“ příběh. U mě to ví pár nejbližších kamarádů a šéf v práci (který je spíše mým kamarádem a je vzděláním lékař, takže má pro to pochopení), rodina ne. Mám co dělat sama se sebou a svými emocemi a nemám nervy ještě řešit nějaké emoce mých rodičů, kteří by to neskutečně prožívali, motali se do toho (též lékaři) a moje máti by se z toho (jako ostatně ze všeho) „hroutila“ a prožívala to více než je záhodno. Takže už třetím rokem jsem holt za tu starou hloupou kariéristku, která v 36 letech jen dělá tu kariéru a až bude chtít mít děti, bude pozdě. Nevím, jak to dlouho je to tak udržitelné, ale pro mě nyní jediné možné řešení a přístup, neboť s rodiči si příliš blízká nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.19 11:29
@muslik píše:
To je tedy taky „hezký“ příběh. U mě to ví pár nejbližších kamarádů a šéf v práci (který je spíše mým kamarádem a je vzděláním lékař, takže má pro to pochopení), rodina ne. Mám co dělat sama se sebou a svými emocemi a nemám nervy ještě řešit nějaké emoce mých rodičů, kteří by to neskutečně prožívali, motali se do toho (též lékaři) a moje máti by se z toho (jako ostatně ze všeho) „hroutila“ a prožívala to více než je záhodno. Takže už třetím rokem jsem holt za tu starou hloupou kariéristku, která v 36 letech jen dělá tu kariéru a až bude chtít mít děti, bude pozdě. Nevím, jak to dlouho je to tak udržitelné, ale pro mě nyní jediné možné řešení a přístup, neboť s rodiči si příliš blízká nejsem.

Jé, tak to mi mluvíš z duše. U nás si taky tchyně myslí, že jsme ty, co si jen užíváme, cestujeme a já jdu po „kariéře“ a nechápeme, že bychom taky už měli mít děti :nevim:… No nechávám je, ať si myslí co chtějí. Stejný názor měl i táta, ale tomu jsme to museli říct, protože jsem potřebovala jeho vyšetření na genetice, tak docela koukal, že teda nejsme úplný ignoranti, ale tomu naštěstí teda stačí to info, že pro to něco děláme a víc nevyzvídá.

Já mám mít ve středu kontrolu a předepsání stimulace, ale po „zastavovačce hormonů“ Dipherelinu, tak se mi bohužel „zastavila“ i MS a už mám 4 dny zpoždění, a obávám se, že to do kontroly nestihnu si odbýt, tak jsem zvědavá, jak to bude dál, v papírech je, že při nedostavení MS bude po telefonické konzultaci stimulace odložena :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
16.8.19 15:00

@muslik někdy je prostě lepší rodinu z takových věcí vynechat. Je docela fajn, že existují takovéhle konverzace, kde si o tom člověk může pokecat a podívat se i na příběhy jiných :)
A byla jsi v ISCARE spokojená, nebo proč jsi se rozhodla přejít jinam? Je fakt, že jsou tam dost předražený. My jsme si je vlastně vybrali hrozně na rychlo, kvůli zamražení spermií jsme museli jednat rychle, bydlíme v ulici naproti ISCARE takže jsme tam prostě bezhlavě vlítli a nechali zamrazit co šlo :kytka: Teď je pro nás samozřejmně jednodušší projít procesem IVF tam než si nechávat vzorky převážet jinam 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
16.8.19 15:02

@Alice 20tiprocentní Do středy času dost! Nezoufejte! Dyť to můžete dostat ze dne na den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
16.8.19 15:19

@NEMCH1AX
Tak to máme úplně stejný příběh :/..my jsme se snažili asi tři čtvrtě roku, když příteli zjistili rakovinu. U nás bohužel ale nebylo co mrazit, přítel musel podstoupit mesa/tese ještě před začátkem léčby… a zkoušíte to teď, nebo čekáte až po chemo? My jsme si teda všechny testy udělali ještě před chemo a než se vše vyřídilo plus pojišťovna..tak to vyšlo akorát na konec chemo.. taky jsme to neřekli vůbec nikomu, já vlastně jen jedné kamarádce a tetě ke které mám dost blízko..jinak nikomu, rodina už nás dost stresovala v průběhu pritelovy léčby, takže proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
16.8.19 15:35

@LuCiE07 Ahoj, rakovina je svině a vždy si najde ty nejhodnější lidi. My jdeme právě do prvního IVF ted vzhledem k tomu, že nám onkoložka řekla, že se aktuálně přirozenou cestou snažit nesmíme a min. 1 rok po skončení chemoterapií také ne. Manžel je na začátku léčby, má za sebou pouze 3 měsíce chemoterapií a pravděpodobně další tři před sebou a ještě hooodně dlouhý kus cesty. Není vůbec jisté jak dlouho jeho léčba bude trvat takže bychom se taky mohli pěkně načekat. Jediné co mě děsí je, že máme zamražíno pouze 5 vzorků spermií, víc se toho bohužel nestihlo :( Šlo to všechno tak rychle.

Co se týče rodiny, nejdřív jsem si myslela, že to řeknu alespoň mamince, ale myslím, že bych nenašla to pochopení a podporu, kterou hledám. Spíš mám takový pocit, že by nám to jen rozmlouvali a říkali ať počkáme vzhledem k tomu, že manželova diagnoza je relativně čerstvá.

Vy teď tedy podstupujete první IVF? A partnerovo sperma je po chemoterapiích v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
16.8.19 16:48

@NEMCH1AX
Ano, nám řekli že dva roky po chemo bychom neměli… tak jsem to spíš myslela takto, jestli do toho jdete hned, nebo až bude mít po chemo. Přítel měl jen 3 měsíce, pak měsíc pauzu a po testech se ukázalo, že víc není potřeba. Chtěli jsme ale počkat, až se to bude blížit ke konci, nebo nevím jak to manžel zvládá? Ale přítel první měsíc pohoda a pak začalo peklo :( 5 vzorků si myslím úplně stačí, pokud měl spermie v pořádku :)

Tomu rozumím… toho jsem se taky bála, reakcí rodiny a řeči o tom, jak máme čas a ať počkáme..ale nikdo, kdo si tímhle neprošel neví :nevim: takže vás úplně chápu, že dál čekat nechcete - ono to možná i manželovi přidá na psychice atd, když se vám zadaří :)

Ano, teď jsme podstoupili první IVF. Dnes je to 7. den od transferu, takže nyní čekáme na výsledek.

Příspěvek upraven 19.08.19 v 23:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
17.8.19 20:42
@NEMCH1AX píše:
@muslik někdy je prostě lepší rodinu z takových věcí vynechat. Je docela fajn, že existují takovéhle konverzace, kde si o tom člověk může pokecat a podívat se i na příběhy jiných :)
A byla jsi v ISCARE spokojená, nebo proč jsi se rozhodla přejít jinam? Je fakt, že jsou tam dost předražený. My jsme si je vlastně vybrali hrozně na rychlo, kvůli zamražení spermií jsme museli jednat rychle, bydlíme v ulici naproti ISCARE takže jsme tam prostě bezhlavě vlítli a nechali zamrazit co šlo :kytka: Teď je pro nás samozřejmně jednodušší projít procesem IVF tam než si nechávat vzorky převážet jinam 8o

Ja jsem v Iscare právě moc spokojená nebyla, takže nyní zkouším PFC. Zatím jsem tam moc spokojená, jedinou zajištěnou nevýhodou jsou ceny - Iscare je oproti PFC úplně za hubičku a levny… ☹️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.19 14:10

Ahoj holky, tak jak se zvláště vám po ET daří? Jak snasite čekání a kdy se chystáte testovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
19.8.19 14:20

@Alice 20tiprocentní
Ahoj, já se testovala dnes 10. den a nic :/ Zkusím ještě za 3 dny, ale už tomu moc nedávám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí