Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@N.i.k.i.s.e.kk píše:
@Alice 20tiprocentní AhojJá začínám se stimulací právě teď, dnes večer první injekce na ředění krve a zítra ráno první stimulační injekce. Bude to moje první IVF.
A jak to snasis? Mas dlouhý nebo krátký protokol?
@Alice 20tiprocentní krátký protokol, mám tři injekce denně, dvě stimulační a jednu na ředění krve. Kromě únavy, která mě odpoledne přepadává a žíznivosti se cítím dobře. Dnes odpoledne jedu na kontrolu, ultrazvuk, tak jsem zvědavá jestli reaguju na stimulaci..
Ahoj holky ![]()
Take me čeká první ivf momentálně čekám na schválení od pojišťovny mám si volat za cca 2 týdny veškeré vyšetření máme za sebou, myslíte si že pokud to pojišťovna schválí můžu začít že stimulaci už v září při MS chodíme do Zlína. Zatím jsem moc spokojená, co se týče přístupu ale nervozita se už navyšuje. Držím nám moc palce ať to vše dopadne dobře
![]()
@Nikol25559 určitě můžeš začít stimulovat v září, když budeš mít žádost schválenou pojišťovnou ![]()
Tak já byla dnes na ultrazvuku a už mám naplánován odběr (OPU) na neděli
A co vy holky? Jak jste na tom?
Ahoj holky, taky se připojím ke konverzaci
Já už mám teda po odběru a teď čekám na transfer. Píchala jsem si jen jednu injekci denně a poslední dva dny dvě. 36 hodin před odběrem jsem měla ještě jinou a byly to dvě naráz - každá na jednu stranu. Všechno bylo ok, necítila jsem žádné změny, až ke konci docela nafouklé břicho. Teď jsem 4. den od odběru a bolesti mám teda pořád celkem slušné :/. Prý je to normální no, snad to do soboty ustane, aby mi to nepokazilo transfer - jestli se teda zadaří
taky je to mé první IVF.
Jinak teda ještě s tou pojišťovnou, nenechte se odbýt. Já volala po 23 dnech do centra, kde mi řekli, že to ještě není ať zkusím další cyklus, tak jsem zkusila volat i pojišťovně a tam mi řekli, že jim to posílali už před 8 dny
. Ještě, že mě napadlo zavolat i tam ![]()
@LuCiE07 tak držím pěsti! OPU jsi teda měla v pondělí? Počítám správně? Držím pěsti, aby se zadařilo hned na poprvé ![]()
Ano, v pondělí
děkuji, budou to ještě pěkné nervy, nejdůležitější je teď aby do te soboty něco přežilo
řekl ti na tom ultrazvuku kolik folikulů tam máš?
@LuCiE07 vím, že mám sedm 16mm a pár dalších 12mm. Kolik jsi ty měla? A kolik vajíček?
@N.i.k.i.s.e.kk mě říkali kolem 20, nakonec vytáhli 18 z toho jen 5 vajíček - 1 hodně nekvalitní a 2 na dozrání… nakonec 3, 2 jsou oplodněné…tak mám trochu strach, že tak málo, aby alespoň jedno z nich vydrželo
lékař mě uklidňoval, že lepší méně a kvalitní, ale nevím no, uvidíme v sobotu ![]()
@LuCiE07 aspoň jedno bude, musíš věřit! Vím, že je to těžký, taky mě občas přepadají chmury…
@LuCiE07 mě doktorka taky říkala, že radši méně, ale kvalitní…
Holky, já vám tak závidím, kdo máte už aspoň odběr za sebou.
Jsem už na mrtvici. Menstruace nikde a nikde, takže jsem stále nezačala ještě ani píchat injekce. Už jsem byla mentálně nachystaná a stále nic. Všechny plány jsem tomu uzpůsobila, zrušila dovolenou, v práci se domluvila, atd atd.
Nevím, jak dlouho mám čekat, než to má začít řešit nějak na klinice s doktorem. Je to zatím cca 6 dnů zpoždění, těhotná fakt nejsem, nikdy zpoždění nemívám, nejsem citlivá na nějaké stresy atd (navíc teď jsem byla stále ve fázi těšení se, že je to zase konečně tady, takže žádný stres).
Je něco čím tu mrchu můžu přivolat? (saunu a červené víno jsem praktikovala celý tento týden a nic). Už týden se občas cítím jako bych to měla dostat a nic prostě nic. Já po všech těch našich trampotách jen čekám, co se zase pos…, že se zatím bojím to jít řešit k lékaři…
@N.i.k.i.s.e.kk jojo, snažím se myslet jen pozitivně
bereš nebo brala jsi nějaké vitamíny, nebo něco?