Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Pandi, ten Gravimilk maji i v nekterych drogerkach, videla jsem ho treba v Tescu mezi detskyma vecma nebo v DM. Jj, stoji neco malo pres 100 Kc, porad vaham, jestli do neho jit nebo ne
Letos mam poprve na balkone rajcatka a vypada to, ze se jim dari dobre, jsou obsypane plodama, ale jsou jeste zelene. A docela se dari i hrasku a nejvic jede ledovej salat a ostruziny
Naopak redkvicky spis nic nez moc, zbytek hodla (snad) plodit az pristi rok. Vetsina rybizu popadala, jak byly kroupy na jare. Jahody taky neco vyplodily.
Brisko se mi na net fakt davat nechce, stydim se
Ale je uz pomerne velke ![]()
Peti, jeee, ty se mas, delas mi chute
Radsi ani nechci vedet, jake dobrutky sis prinesla. Jj, ceka te krasny vikend, tak si ho poradne uzij
Jinak tady taky sviti slunicko a zacina se oteplovat. Na mocak bohuzel trpim dost, mam to kazdou chvilku, naposledy po vanocich ![]()
Je aj v DM, tak to bych si tam mohla zajít, ani bych nikdy neřekla, že budu s touto drogerkou spokojená, díky za tip, mám tam namířeno, že se tam příští týden stavím, tak kuknu ![]()
a to všechno máš na tom balkóně?
no mi rajčata začaly kvést, chilli paprikozo zatím jen roste, mátě, pažitce a bazalce se daří suprovně, i divizně, kvete jak šalená a letos jsem koupila konečně na farmářských trzích bobkový list a zatím vypadá, že se mu daří, jahody letos mi kvetly nádherně, ale než jsem se nadála něco mi je napadlo tak jsem bez jahod, ale vypadá, že se zase vzpamatovávají, tak snad aspoň budou výhonky na příští rok a jahody miluji a nějak se mi s nima nedaří,,, ale pokud ten hrášek máš na balkóně, ten bych asi taky zkusila…
Peti je tak to budeš mít krásný víkend, romantika jak má být, tak to si užij tu si ani už nepamatuji ![]()
Pani, taky mam bobkovy list v kvetinacku, ale na zimu schovat! Jinak Ti zrmzne
… holky, vy jste sikulky zahradnice, no to ja se fakt nemuzu dockat nasi zahrady, doufam, ze nejakou dobu budeme v CR, abych si ji taky uzila ![]()
JJ, to mi torošku dělá starosti, jak se zimou, ale uvidím, někde ho schovám
díky za upozornění a co s ním děláš, občas sestřihneš? Až čučím, jak mi za měsíc porostl.. a s chlopkem jsme ho několik let hledali a snažili se koupit, konečně se zadařilo..
Ja ho taky hroooozne chtela, nakonec jsem ho sehnala ve Francii. Roste jako zbesily, jojo, planuju sestrihavat v podstate jako kazdy jyny kerik stromovy. Vzdy na podzim ho smiknu nuzkama do kulicky a tu budu postupne zvetsovat. Muze to byt jednou uzasny strom, ale na to v CR nejsou podminky, pokud nemas zimni zahradu, kde by jako strom prezil. Takze z nej bude navzdy kulaty kerik ![]()
Carmen joj a ten močák tě fakt trápí často, zrovna před chvílí mi psala švagrová, že ji chytl zánět močáku tak lítá po Dr. bo ještě kojí, taky na to trpí, tak jsem zvědavá, co jí dr. vůbec chuděře mohli dát ať to neohrozí mléko…
@skritek Petra píše:
Ja ho taky hroooozne chtela, nakonec jsem ho sehnala ve Francii. Roste jako zbesily, jojo, planuju sestrihavat v podstate jako kazdy jyny kerik stromovy. Vzdy na podzim ho smiknu nuzkama do kulicky a tu budu postupne zvetsovat. Muze to byt jednou uzasny strom, ale na to v CR nejsou podminky, pokud nemas zimni zahradu, kde by jako strom prezil. Takze z nej bude navzdy kulaty kerik
No mám balkón zasklený, takže v zimě je tam vcelku tepleji než venku, ale velké mrazy už tam nemůže být… tak letos nebudu mít problém, dětský pokoj to jistí, no a příští rok se uvidí,,, takže taky jsi dlouho hledala,,, jsem byla v šoku, jak jsem ho tam viděla, takže stříháš do kuličky, no na podzim sestřihnu ![]()
Ahoj holky ![]()
mám chviličku, tak jsem na vás koukla..
Carmen, kočárek jsme koupili brzy (v říjnu, takže ve 4měsící, páč to byla dobrá nabídka a barva neutrál) a ostatní věci po 22tt, kdy jsme se dověděli pohlaví ![]()
Pandi, já jsem na tebe táááák zvěděvá
mohli by to být i dvojčátka…
já testovala 8den po transferu, bo jsem nevydržela ![]()
Peťo
![]()
mafi, na tebe pořád myslím, hrozně jsi mi uvízla v paměti, když jsem tenkrát loni v únoru/březnu byly podobně na IVF a pak jsme věděly výsledky po sobě a oběma nám vyšlo to nízké HCG a mně rovnou řekli, že je to špatné a tys tenkrát ještě bojovala… moc držím palečky, ať to tentokrát vyjde a opravdu se snaž být hlavně v hlavičce v pořádku ![]()
Ahojte holčiny
tak potěšující zpráva nebude, začala jsem krvácet a sněhobílo druhé IVF pryč a nic… fakt nevím co dál, ale jistě vím, že letos už do toho nepůjdu, v zimě to nemá smysl, to jsem pořád na hromadě z nějakých nachlazení, takže si vyčistím palici a nechám to na příští rok…
Takže máme tu ještě 2 snažilky, jistě Vám to holky už musí vyjít, budu se kukat, jak se Vám vede…
Nevím zda nezměnit CAR.
Pandi
To me strasne mrzi…treba to jeste neni konecna…
holka, jak ja s tebou soucitim
Ted si doprej poradnou dovolenou a dalsi radustky… ![]()
Pandi, jj, to vsecko mam na balkone, zahradku nemame + tam mam jeste dvoje maliny, dvoje boruvky a dost muskatu. Hrasek plodi, ale ty lusky jsou mensi nez na zahradce. Jeste paprikam by se tam mohlo darit…
Holka, hlavne se drz a hlavu vzhuru, jsme tu s tebou
![]()
Pandi, je mi to vazne lito, je to na h,,, kdyz to nevychazi, ale treba nam za par mesicu napises jako tady Carmen, ze proste byla priroda chytrejsi a budete i bez IVF ocekavat mimiska. Kazdopadne, jasne, zmena CARu a hlavne trosku oddechnuti a opetovne nadechnuti je urcite rozumne, ted se na vse vykasli a uvidis, neuplyne ani chvilinka a Ty uz budes premyslet o dalsim pokusu, takove my jsme
… dostan se z toho brzy, fakt me to mrzi ![]()
Díky moc holky
jo palici si pořádně provětrám, od pondělí až se to definitivně potvrdí z krve, keby dačo, tak chci začít cvičit bo jsem zase pěkně nakynula a oprášíme s manžílkem kolo a budem drandit na kole, první týden v červenci máme dovo, tak někam určitě vypadnem…
![]()
opravdu už se těším, jak budu držet palečky vám holčiny, takže úsměv na rtech a směle do boje… ![]()