Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jééé, uplně si vzpomínám, když jsem ještě „na tajňačku“ nepřihlášená pročítala tuto diskuzi, také fakt poctivně od první stránky a měla jsem to jak knížku, ne a ne se odlepit od obrazovky a úplně jsem to s holkama, co čekaly na IVF, pak čekaly na test a pak uspěch či neúspěch, prožívala - fakt napínavý jak detektivka ![]()
Peťulka moc dobře ví, jak jí přeji, aby to vyšlo a těším se, až tě v létě uvidíme ![]()
Bertičko, tak jako masakr, odběr vajíček zaživa
no a koukám, máš toho také hodně za sebou… ale moc dobře také víme, že jsou případy, kdy to vyjde přirozeně, i když byly výsledky špatné… třeba to tak bude i u tebe
a ostatních ![]()
Ahoj memko,
moc diky, tvoje krasný dvojčátka jsou pro mě velkou motivací…
Holky, ja jsem vzdycky tak smutna, kdyz to nevyjde… To je hruza..Porad bych brecela, nic me nebavi…
Devcatko zlate, my Te chapeme, ver nam, ale poradit jak to prekonat nedokazu. Proste verit v dalsi pokus. Neni to pro nikoho z nas lehke, ale vzdycky si rikam, ze to muze byt horsi. Je lepsi, kdyz to nevyjde nebo potratit v brzke fazi nez ztratit miminko nekdy mezi 5-9 mesicem, to je fakt na depku, takze si rikej, ze je to vlastne fajn takto nez kdybys' prisla o miminko pozdeji a ze si proste pockas na to nej nej embryjko, ktere se jednou vydari! ![]()
Peti, ses moc hodna, diky za podporu, vsak ja se zas nejak zbercham, nejhorsi je, ze uz si pripadam pekne stara na mimino, je mi 36…
Berti, vek je pouhym cislem! Kazdopadne, bych si zkusila domluvit schuzku v ISCARE, tam se specializuji na zeny „starsi“… za schuzku nic nedas, uvidis ![]()
Moje sestra mela prvniho cipiska ve 36, kamaradka ve 38 a jsou to supr cupr maminy, takze vek vubec neres, hlavne Ty sama se musis citit dobre na to stat se maminou ![]()
Bertičko a odkud jsi? z prahy? taky si nemyslím, že 36let je dlouho.. i když chápu, že ve tvé hlavě je to jinak ![]()
moje známá má holku a kluka z IVF a holčičku dokonce až ve 45letech ![]()
Tak to je parada, to je teda borec ta tvoje kamoska… jo, jsem z Prahy
Bertičko vítej mezi nás
už je líp? Nějak se mi nezobrazují popisky, tak nevím co máte za problém a co už máš všechno za sebou…každopádně držím pěsti, jako nám všem tady ![]()
Holky mám za sebou jeden nativ a měla jsem odběr bez narkózy a rozhodně to není žádnej středověk, vůbec mě to nebolelo a navíc to trvalo asi 3 sekundy. Klidně bych na to šla znovu, vážně. Myslím, že je to i lepší, než zatěžovat tělo narkózou ![]()
Jinak v pátek jsem byla na OPU, bylo 6 jajuch a oplodnily se nám všechny, jsou to bojovníčci
jen jedno se teď vyvíjí pomaleji, tak uvidíme
ve středu jdu na transfer, tak teď mám plnou hlavu, kolik jich transferovat…poraďte holky, jedno nebo dvě?
mám strach, že když se obě ujmou, že můžou být komplikace…a když ne komplikace, tak že si 2 neužiju tak, jako jedno…musí to být záhul
co Ty memko? Jak to zvládáš? ![]()
Tak to ja na odberu vajicek byla taky bez narkozy, ale bohuzel, muj vajecnik byl pohyblivy a odcestoval mi behem odberu kamsi do dutiny brisni, takze ho pan doktor honil tou punkcni jehlou vsude mozne a teda hroooozne to bolelo
. Ale rikal, ze je to neobvykly. Ale u me se komplikuje skoro vsechno, takze me to uz ani neprekvapuje
![]()
Co se tyce tech embryi, tak ja jsem si nechala zavest 2, protoze je vetsi sance, ze se chytne aspon 1. Myslim, ze je snad jenom 20% sance, ze se chytnou obě. A kdyz se chytnou obe, tak pak je to aspon odbyty jednim vrzem a nemusis znovu podstupovat ivf, coz mi teda opravdu prijde jako vyhoda, uz znovu do sebe nervat ty hormony…etc.
Berti tak to jsi měla teda fakt smůlu při tom odběru
jinak děkuju za názor, jsem pořád na vážkách, takže to nechám na poradě s dr
uvidím, k čemu se bude klonit, za chvíli si tam jedu pro bobísky ![]()
Ty máš teda 2 a kdy Ti je dávali? Kdy máš testovat?
Tak to ti Maffinko držím moc palec, já už mám, bohužel, druhý cyklus neúspěšně za sebou. Ted přemýšlím co dál, dávám si pauzu…
Mas skvelej pristup, Peti. To uz musi klapnout, budu drzet vsechny palecky.