Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Pandi je mi to líto
toy zklamání je vždycky strašný, ještě vydrž do krve a když tak budeme bojovat dál, možnosti nejsou vyčerpaný, třeba už teď v těch mražáčcích máš budoucího prcka, kterej Tě nechá ještě užít léta
S tím cvičením přesně vím o čem mluvíš, taky jsem si ponechala těch svých 5-6 kg po I. IVF, snažila jsem se je shodit, ale nějak se nedaří ![]()
Memko to máme úplně stejně
taky jsi mi byla nejblíž, i když pomáhaly jste mi a pořád pomáháte všechny holky, takže děkuju moc za to, a jsem ráda, že se tady můžeme setkávat pořád ![]()
Včera na UZ jsem byla úplně na měkko…mám 8 folíků a to jen po clostíku a dokonce mi přišly kontrolní výsledky HP a všechno mám v normě. Měla jsem nízké AMH 0.79 a teď mám 1,7, takže prej jak dvacítka
tak nevím, jak jsem si to zasloužila, jestli ta změna životosprávy nebo se minule v labině sekli…
?? No to už je jedno, ale prožila jsem si kvůli tomu 2 roky strachu a beznaděje, že se to někdy povede, takže mi to hodně zvedlo náladu ![]()
Pandi já jsem změnila CAR a měla jsem to udělat daleko dřív
obrovská změna na psychiku, takže pokud se necítíš úplně v pohodě, běž opravdu jinam…nevím už kde jsi, ale byla jsem ve FNOL a teď mám reprofit Brno. Ve fakultce jsou sice obrovští odborníci, moc hodní a udělají ti všechny vyšetření, který snad jdou, ale to prostředí a ty všechny vyšetření mě uvedly dotakové schízy
smaozřejmě nevím, jestli se to teď nebo někdy povede, ale teď mám daleko větší důvěru ![]()
Ahojte Holky, takže krev negativní…
no nic dát se do kupy a zase zabojovat budem muset.
Mafi ju tak to je nádhera, tak držím palečky, až bude některé z nich u tě
![]()
Pandi, zbylo Ti nejaci snehulacci? Jasne, ted si odpocin, prece jen, IVF je narocne a cela ta stimulace, a pak mozna zmena CARu, vsak uvidis. Nevyslo ted, vyjde jindy, ono to jednou VYJDE! ![]()
Milé dámy, dobrý den, ráda bych se k Vám přidala do diskuze, jestli Vam to nebude vadit. Pročetla jsem si skoro celou Vaši diskusi, s napětím jsem sledovala Vaš osudy v dobe, když jsem prodělávala svoje druhé IVF- zakonceno biochemickym tehotenstvim, takze ted zase opet depka, smirovani se situaci. Vy me aspon chapete, protože víte, jaké to je tím procházet, proto pišu, je parad, jak se perfektne podporujete. To mi prijde jako skoro to nejdulezitejsi…
Držím Vám všem palce, ať se daří a budu sem občas chodit si pro povzbuzení, protže je to teda těžký…Samozřejmě, budu i já povzbuzovat Vás..
Ahoj bertičko, já už tu moc nstíhám být, protože mi dvojčátka zabírají veškerý čas, ale vítám tě a moc ti přeji, ať se brzy dočkáš
je to sice psychicky strašně náročné, ale pro uhnízdění je potřeba klid a pohodu, tak na to mysli
![]()
jak to bude u tebe tedy dál? třetí IVF nebo máte mrazáčky??
Ahoj Berticko, musim rict, ze jsi neskutecne statecna zenska, protoze precist 260 stranek nasich „kecu“ - si myslim, ze to 3. IVF das s prehledem ![]()
Jak to u Tebe ted teda vypada? Kam do CARu dochazis, jak dlouho se snazite, jake mas plany do budoucna.
Opatruj se a jasne, drz nam palce stejne jako my budeme drzet Tobe ![]()
Ahoj memko, diky za tak rychlou reakci a moc ti gratuluju k tvym nadhernym dvojcatkum. My jsme na tom spatne oba, ja mam malo vajicek, partner spatny spermio, takze mrazacky nikdy nemame, byla jsem ted na minimalce, protoze skoro vubec nereaguju na ty velky davky hormonu. Kdyz jsem podstoupila dlouhy protokol-
, tak jsem mela jeden maly folikul, takze nic..
.. takze to chci jeste jednou zkusit a pak asi nejakou dobu pauza, pokud to zas nevyjde. vy jste pro me velkou nadeji, aspon vidim, ze se obcas zadari a je to parada ![]()
Ahoj Peto, ty ses mnohem statecnejsi. To vsechno, co uz mas za sebou a pritom to beres s takovou pohodou a nadhledem, to obdivuju.
Ty vase stranky, jsou nahodou supr. Tolik nadeje a podpory casto i zklamani, to jsem jeste v zadny diskuzi nezazila. Skvely. Zensky se proste umi podporit.
Ja mam za sebou jedno IVF klasiku s kratkym protokolem, ale zjistili mi, ze mam malou ovarialni rezervu- malo vajuch, takze jsem mela asi 5 vajec, z toho dve se uchytily a zase pekne odesly
, pak jsem sla na dlouhy protokol, z toho jedno pidi vajco
,takze se to stoplo. doktor rekl, ze mam spatnou odezvu na leky, takze by byla lepsi ta minimalka, tu jsem absolvovala ted. Urodily se tri vajucha, odber probehl pri plnem vedomi, bohuzel mi behem odberu zacal vajecnik cestovat kamsi do bricha a tim padem se podatilo odebrat pouze jedno vajicko a to teda v silenejch bolestech. Zavedli mi dvoudenni embryo, ktery se na chvili zavrtalo a pak zase odeslo. Takze kazdou chvilio cekam mrchu
. Rozhodla jsem se, ze to tak za 2 mesice jeste jednou zkusim, a kdyz to nevyjde, tak uz fakt nevim. Psychicky me tp vycerpava
,ale to ti nemusim povidat. I tom vztahu se to vzdycky projevi…Vzdycky se pak tak hadam a jsem strasna
, chudak pritel. A co ty, co te ceka? jsem stale ve Francii? o je neco uzasnyho.
Jo a chodim do podoli k dr. Darebnemu, ten je moc fajn. Dr. Rezacova, u ktere jsem byla cca 2×, mi prisla jako psi studenej cumak, coz se v tomhle oboru teda moc nehodi. Clovek potrebje trochu lidskosti. A kde to zkousis ty?
Berti… do Podoli? Me ty jmena tech doktoru nic nerikaji ![]()
Ja nevim nevim, ale nejak se mi nezda ten pristup, jakoze odber pri plnem vedomi, to je prece mazec, na to bych se jim mohla vykaslat, to ja si pekne schrupla ![]()
Nechces zmenit CAR? V Iscare jsou uzasni, vazne! Dr. Jarzembovska ma snad na emiminu zalozeny i fun club diskuze ![]()
Jasne, mame ve Francii ted posledni tyden - tedy v miste bydliste a pak balime sunky a vyrazime na 3tydenni dovcu po jizni Francii a pak hura zpet do Prahy a tentokrate do ISCARE (ikdyz porad si brecim za Repromedou) a snad tedy 2. IVF na zacatku srpna, no uvidime ![]()
Jojo, ja se jen tvarim hrdinsky, ze to vsechno zvladam a tak, ale to vis, tak si zasmutnim obcas
… ale holcinky tady jsou bezvadne, drzi palce nepalce, proste si to prejeme vsechny pekne navzajem, takze pocitam, ze i na nas jednou dojde
… ale nastesti musim rict, ze u nas je to naopak. My se s manzelem v podstate vubec nehadame a cela cesta za mimi nas spise spojuje nez naopak… jak dlouho se s pritelem snazite o mimi?
Snazime se treti rok. Nejdriv jsme zacali takovou tou klasikou clostik+ pregnyl, pak se zjistili spatnej spermio a pak i muj nedostatek vajuch…
Uvazuju o zmene centra, protoze tahle minimalka nas v Podoli vysla na 16000 tis a to jsem nemusela kupovat leky ani jsem nemela celkovku…Prijde mi to dost, cetla jsem tady dost nizsi castky za stejnou akci a to s celkovkou…
Tak to ti preju nadhernou dovolenou. My ji musime teprve naplanovat, nic jsem zatim neplanovala, protoze jsem pevne verila, ze nic planovat nebudu muset, ze budu pekne doma hladit brisko
![]()
Budu na tebe moc myslet, at vam to v lete klapne. To mas supr, ze se nehadate. Ja jsem celkem hadavej clovek a ono to asi neni uplne dobry. Tesne po tom neuspechu jsem vzdycky strasne vztekla a vylejvam si zlost. Pak, kdyz uz se s tim zase smirim, tak jo, mam pocit, ze nas to stmeluje, ale ta prvni faze je des
. Holky tady pisou, jak uz se nemuzou dockat, az pujdou na dalsi pokus, me to vzdycky tak trochu desi, kdyz si to cely predstavim…
Takze po dovce jdete do toho? Budu na tebe moc myslet, aby uz tentokrat tam byly //.
Musim jeste rict, ze jsem tady v tehle diskuzi nesmirne obdivovala Mirku, ktera dokazala 7 krat tohle podstoupit a docilit miminka. Ma muj velkej obdiv
![]()
Jojo, devce, Miruska je uzasna, taky chodila do Repromedy a jeji Lucinka je nadherna, v lete s ni mam opet sraz!
… Miruska ale chodila na nativy, coz mi taky zvazujeme, pokud nam to druhe nevyjde. Ale ja doufam, ze vyjde a dve carky budou a hlavne, ze zustanou!
… ja se spise desim potratu, protoze jsem mela uz 2× biochemicke a jeden ZT, takze doufam, ze tentokrat cipisky (pokud nejaci budou) udrzim! ![]()
CAR bych menila hlavne kvuli zmene pristupu a ne az tak kvuli penizkum, ale samozrejme to vse zalezi.
Diky moc, Berti, my si to uzijem vsem, dovcu i IVF, zase budu mit pupek jako tehule se sesti ![]()