Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ejva píše:
já si to vůbec neumím představit, nikdy jsem to injekční pero ještě neviděla, takže z toho mám trochu strach, ale určitě to zvládnu, nejsem citlín.
Píchá se to jako kdyby do vaječníků nebo do špeku kolem pupkua musí se to nějak míchat?
kolem pupku, udelas si specik, prdnes to jemne kolmo tam (vazne to necitis) a zmackne, je to pohoda, ani zadna alergicka reakce pri tom nebyla, kazdy den stridas strany … ja nevim, jestli znas nekoho, kde si takto picha inzulin, ale je vypada to uplne stejne.
právě že neznám, fakt vůbec nemám představu. Všichni říkají, že je to pohoda, tak tomu věřím a ty ampulky jsou už namíchané nebo to musím míchat a dávkovat? A ukázala ti to sestřička, jak se to dělá nebo podle návodu až doma?
No s tím špekem na břiše u mě nebude problém ![]()
kazde pero ma urcitou davku 900, 750, 350 atd … podle toho stoji .. ja jsem mela stimulovat 150jednotkama kazdy den … tudiz jsem dostala poprve pero na 900, vytocis si vzdy kazdy den 150 jednotek (je to uz v peru namichane, nic nemichas, nasazujes vzdy jen nove jehlicky) … a dubnes do specku.
to vis, ze ti to sestricka vysvetli, me to taky vysvetlila, tak jsem o tom nemela sajnu ![]()
Ejva píše:
právě že neznám, fakt vůbec nemám představu. Všichni říkají, že je to pohoda, tak tomu věřím a ty ampulky jsou už namíchané nebo to musím míchat a dávkovat? A ukázala ti to sestřička, jak se to dělá nebo podle návodu až doma?
No s tím špekem na břiše u mě nebude problém
Gonal je v pohode - v obou mych stimulkach jsem mela Gonal. Nic nemichas a nepripravujes. Gonal je uz namichany primo v peru, jenom nastavis jednotky podle protokolu a pichnes jak popisovala Peta - to neboli vubec. Ja ted pri dlouhem protokolu jsem ke Gonalu pichala jeste Luveris a Diphereline - oba se museli michat a pichat klasickou strikackou - nejdriv jsem se desila, ale bylo to OK - akorat jsem rano musela vstavat vzdy alespon tak o pul hodky drive
.
ja jsem po druhem ultrazvuku taky pichala jeste „cosi“ co zase nevim, jak se jmenovalo, a to jsme musela michat a pichat normalni jehlou a mela jsem po tom takovou blbou reakci, vzdy se mi vytvoril cerveny flek a natekl jak dlan a svedilo to jak silene, ale tak do dvou hodin to bylo pryc ![]()
ali a proč jsi k tomu musela ještě píchat 2 jiné injekce s jinýma přípravkama? Mě nic takového neříkali a to mám taky dlouhý protokol. ![]()
takže i ty Peťo jsi ještě k tomu píchala něco a to něco je už zase v normálních injekcích do svalu nebo taky do břicha?
Ejva píše:
takže i ty Peťo jsi ještě k tomu píchala něco a to něco je už zase v normálních injekcích do svalu nebo taky do břicha?
zase do bricha, uplne stejne se to picha, tak jsem vzdy na jednu stranu dala gonal a na druhou ten druhy „nesmysl“, jen to se picha jako klasicka injekce, takze (velmi pomulu a sikmo) a opet do specku uplne stejne jako gonal
jen to není v peru. No ale když říkáš, že jeden den jsi píchala Gonal na jednu stranu a druhý na druhou a pak jsi musela píchat ještě k tomu něco, tak jak jsi ty strany střídala?
to by chtělo ještě nějakou třetí stranu ![]()
Ejva píše:
jen to není v peru. No ale když říkáš, že jeden den jsi píchala Gonal na jednu stranu a druhý na druhou a pak jsi musela píchat ještě k tomu něco, tak jak jsi ty strany střídala?to by chtělo ještě nějakou třetí stranu
no stridala jsem je navzajem
… jeden den gonal doprava a ten nesmysl doleva .. druhy den gonal doleva a ten nesmysl doprava
… ale ten nesmysl jsem zacal pichat az nejaky 5. den stimulace myslim, ne drive
… a neboj, zadny vpichy nebo modrinky nebudes mit, takze to muzes rvat porad do plus minus stejneho mista nastridacku, protoze si stejne nebudes pamatovat, kams' to vrzla predtim presne ![]()
aha, tak díky za info, no jak to popisujete holky, tak je to teda masakr a vůbec to nevypadá jednoduše ![]()
Já se s váma už rozloučím, pádím do sekáče omrknout ještě nějaké převleky na ten ples. ![]()
Takže v pondělí už se mooooc těším na vaše testíky a pozitivní zprávičky.
Držte se!! a přeji krásný víkend pa.
Ahoj Evi, doufam, ze pozitivni zpravicky budou
… a Tobe preji, at si to hezky uzijes
… hlavne, at se podari vytvorit „super“ kostym, pa
Ejva píše:
ali a proč jsi k tomu musela ještě píchat 2 jiné injekce s jinýma přípravkama? Mě nic takového neříkali a to mám taky dlouhý protokol.
Ono je tech dlouhych protokolu nekolik a zacinaji v ruznych fazich. Ja to mela tak, ze 21. den cyklu jsem zacala pichat Diphereline (ten je na zklidneni vajecniku - jakoby umela menopauza - ty mas na to myslim ten nosni spray). Pak jsem dostala mesicky a po mesickach jsem jela na UTZ - tam zjistili folikularni cysticku a musela jsem 4 dny cekat a furt pichat diphereline. Potom uz to bylo OK a dostala jsem Gonal + Luveris (priznam se, ze nevim, k cemu je ten Luveris). A Diphereline jsem pichala furt k tomu. Po cca. 9 dnech na UTZ byly pekne foliky, takze Pregnyl a za 36 hodin OPU.
A ja jdu koukat na Colomba
.
Peti - at dnes doletis stastne domu a hlavne ZITRA!!! Das vedet?? Ja se kvuli tobe dopoledne pripojim, tak doufam, ze bude zpravicka plna smajliku a bude oslava!
Papa a krasny vikend, to vis, ze dam vedet, i kdyby nebyl pozitivni testik, tak vedet dam
.. tak pa a hezky si uzijte vecer … a VYDRZ a testuj az v nedeli ![]()