IVF únor 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5505
18.2.11 15:27
Ejva píše:
já si to vůbec neumím představit, nikdy jsem to injekční pero ještě neviděla, takže z toho mám trochu strach, ale určitě to zvládnu, nejsem citlín.
Píchá se to jako kdyby do vaječníků nebo do špeku kolem pupku :lol: a musí se to nějak míchat?

kolem pupku, udelas si specik, prdnes to jemne kolmo tam (vazne to necitis) a zmackne, je to pohoda, ani zadna alergicka reakce pri tom nebyla, kazdy den stridas strany … ja nevim, jestli znas nekoho, kde si takto picha inzulin, ale je vypada to uplne stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
18.2.11 15:34

právě že neznám, fakt vůbec nemám představu. Všichni říkají, že je to pohoda, tak tomu věřím a ty ampulky jsou už namíchané nebo to musím míchat a dávkovat? A ukázala ti to sestřička, jak se to dělá nebo podle návodu až doma?
No s tím špekem na břiše u mě nebude problém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
18.2.11 15:36

kazde pero ma urcitou davku 900, 750, 350 atd … podle toho stoji .. ja jsem mela stimulovat 150jednotkama kazdy den … tudiz jsem dostala poprve pero na 900, vytocis si vzdy kazdy den 150 jednotek (je to uz v peru namichane, nic nemichas, nasazujes vzdy jen nove jehlicky) … a dubnes do specku.

to vis, ze ti to sestricka vysvetli, me to taky vysvetlila, tak jsem o tom nemela sajnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
18.2.11 15:37
Ejva píše:
právě že neznám, fakt vůbec nemám představu. Všichni říkají, že je to pohoda, tak tomu věřím a ty ampulky jsou už namíchané nebo to musím míchat a dávkovat? A ukázala ti to sestřička, jak se to dělá nebo podle návodu až doma?
No s tím špekem na břiše u mě nebude problém :lol:

Gonal je v pohode - v obou mych stimulkach jsem mela Gonal. Nic nemichas a nepripravujes. Gonal je uz namichany primo v peru, jenom nastavis jednotky podle protokolu a pichnes jak popisovala Peta - to neboli vubec. Ja ted pri dlouhem protokolu jsem ke Gonalu pichala jeste Luveris a Diphereline - oba se museli michat a pichat klasickou strikackou - nejdriv jsem se desila, ale bylo to OK - akorat jsem rano musela vstavat vzdy alespon tak o pul hodky drive :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
18.2.11 15:41

ja jsem po druhem ultrazvuku taky pichala jeste „cosi“ co zase nevim, jak se jmenovalo, a to jsme musela michat a pichat normalni jehlou a mela jsem po tom takovou blbou reakci, vzdy se mi vytvoril cerveny flek a natekl jak dlan a svedilo to jak silene, ale tak do dvou hodin to bylo pryc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
18.2.11 15:46

ali a proč jsi k tomu musela ještě píchat 2 jiné injekce s jinýma přípravkama? Mě nic takového neříkali a to mám taky dlouhý protokol. :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
18.2.11 15:47

takže i ty Peťo jsi ještě k tomu píchala něco a to něco je už zase v normálních injekcích do svalu nebo taky do břicha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
18.2.11 15:48
Ejva píše:
takže i ty Peťo jsi ještě k tomu píchala něco a to něco je už zase v normálních injekcích do svalu nebo taky do břicha?

zase do bricha, uplne stejne se to picha, tak jsem vzdy na jednu stranu dala gonal a na druhou ten druhy „nesmysl“, jen to se picha jako klasicka injekce, takze (velmi pomulu a sikmo) a opet do specku uplne stejne jako gonal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
18.2.11 15:51

jen to není v peru. No ale když říkáš, že jeden den jsi píchala Gonal na jednu stranu a druhý na druhou a pak jsi musela píchat ještě k tomu něco, tak jak jsi ty strany střídala? :lol: to by chtělo ještě nějakou třetí stranu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
18.2.11 15:53
Ejva píše:
jen to není v peru. No ale když říkáš, že jeden den jsi píchala Gonal na jednu stranu a druhý na druhou a pak jsi musela píchat ještě k tomu něco, tak jak jsi ty strany střídala? :lol: to by chtělo ještě nějakou třetí stranu :lol:

no stridala jsem je navzajem :) … jeden den gonal doprava a ten nesmysl doleva .. druhy den gonal doleva a ten nesmysl doprava :) … ale ten nesmysl jsem zacal pichat az nejaky 5. den stimulace myslim, ne drive :) … a neboj, zadny vpichy nebo modrinky nebudes mit, takze to muzes rvat porad do plus minus stejneho mista nastridacku, protoze si stejne nebudes pamatovat, kams' to vrzla predtim presne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
18.2.11 15:55

aha, tak díky za info, no jak to popisujete holky, tak je to teda masakr a vůbec to nevypadá jednoduše :-?
Já se s váma už rozloučím, pádím do sekáče omrknout ještě nějaké převleky na ten ples. :-D
Takže v pondělí už se mooooc těším na vaše testíky a pozitivní zprávičky.
Držte se!! a přeji krásný víkend pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
18.2.11 15:57

Ahoj Evi, doufam, ze pozitivni zpravicky budou :) … a Tobe preji, at si to hezky uzijes :) … hlavne, at se podari vytvorit „super“ kostym, pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
18.2.11 15:58
Ejva píše:
ali a proč jsi k tomu musela ještě píchat 2 jiné injekce s jinýma přípravkama? Mě nic takového neříkali a to mám taky dlouhý protokol. :?:

Ono je tech dlouhych protokolu nekolik a zacinaji v ruznych fazich. Ja to mela tak, ze 21. den cyklu jsem zacala pichat Diphereline (ten je na zklidneni vajecniku - jakoby umela menopauza - ty mas na to myslim ten nosni spray). Pak jsem dostala mesicky a po mesickach jsem jela na UTZ - tam zjistili folikularni cysticku a musela jsem 4 dny cekat a furt pichat diphereline. Potom uz to bylo OK a dostala jsem Gonal + Luveris (priznam se, ze nevim, k cemu je ten Luveris). A Diphereline jsem pichala furt k tomu. Po cca. 9 dnech na UTZ byly pekne foliky, takze Pregnyl a za 36 hodin OPU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
18.2.11 16:07

A ja jdu koukat na Colomba :-) .

Peti - at dnes doletis stastne domu a hlavne ZITRA!!! Das vedet?? Ja se kvuli tobe dopoledne pripojim, tak doufam, ze bude zpravicka plna smajliku a bude oslava!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
18.2.11 16:08

Papa a krasny vikend, to vis, ze dam vedet, i kdyby nebyl pozitivni testik, tak vedet dam :) .. tak pa a hezky si uzijte vecer … a VYDRZ a testuj az v nedeli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí