Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
vidis, to me nenapadlo, ze by mohlo odejit jedno embryjko
vubec bych se nedivila, kdyby to byl tvuj pripad
neztracej nadeji, jeste je porad sance
![]()
po Utroši mi vždycky vyletěla jen teplota na 37 po celou dobu braní a motala se mi hlava a dost bych pořád spala
Já to nikdy nedostala přes Utroš. Vždycky jsem byla podle krve negativní a pak jsem ho vysadila a druhý den jsem to normálně dostala a nebo jsem ho měla brát třeba od 18 do 28DC a opět den po vysazení jsem to dostala
holky dejuju za povzbuzovani - to vite, ze mam posledni zbytky nadeje v sobe ![]()
ale ted jsem byla na WC a nevim nevim - na vlozce sice nic, ale na papire jasna krev - spis takova ruzovocervena, ale asi je to MS, spis jen pomaly nastup diky Utrosi
vcera to jeste bylo jen spineni, ale rekla bych, ze se stupnuje trochu - tak uvidim do zitrka
dekuju moc, jdu odpocivat
zitra se ozvu s novinkami ![]()
Ahoj holky
procitam si celou diskusi a musim rici, ze me to moc pomaha… My jsme s manzelem zjistili teprve nedavno, ze to prirozenou cestou proste nepujde - ma spatny spermiogram. Protoze jsem momentalne ve fazi, kdy zjistuji co a jak - chtela bych se vas zeptat na par otazek. Budu vdecna za odpovedi.
1. Kdyz jste zjistili, ze ma manzel spatny spermiogram - snazili jste se to zlepsit vitaminy, nebo nejakymi pripravky? S jakym vysledkem?
2. Mam naplanovany dlouhy protokol s Dipherilenem inj., Puregon Pen a Menopur. Injekci se primo desim - davaly jste si je samy nebo pomahal manzel?
3. Folikuly - Jak maji byt velike?
4. Co prospiva pri stimulaci - na co si davat pozor - nekde jsem cetla, at radeji zapomeneme na sex, zvysena namaha je taky nebezpecna - a co nafoukle brisko - pry se ma merit - podle toho se da zjistit prip. problem
5. Kolik jste si nechaly dat embryi - nebaly jste se dvojcat? Vim, ze 2 zvysuji sanci na uspech, ale jsem drobounka a mam problemy se zady - nedokazu si predstavit, ze bych dva cvrcky donosila a sama zvladla.
Diky za odpovedi ![]()
Mile holky, vsem vam preji aby to zdarne vyslo a hlavu vzhuru – hlavne Ty Alice – vidim, ze jsi stejny nervak jako ja – diky svym stresum jsem si vypestovala vyssi hladinu prolaktinu – rozhodne to neprospiva – takze se uz nad nicim netrap. Treba maji holky pravdu a jeste jedno mimisko v brisku mas – urcite!
Petko, uplne Te obdivuji – Tvuj optimismus bych taky chtela mit – jak to vsechno pri sve praci zvladas – me taky zivi SAP – ale z trosku jineho pohledu. Co vim, tak analytici meli vzdycky uzasnou – ale priserne narocnou praci. Mozna tim, jak jsi do ni zabrana, tak nemas moc casu premyslet co by kdyby? Drzim Ti pesti – jeste nejses ve 14 – urcite to vyjde – neboj.
Jak vase peripetie berou v praci? Me vychazi odber a transfer na zaverku a to se asi ma sefova po-re, neb moji praci nikdo neumi. Ale pro me je mimco ted to nejdulezitejsi.
Ahoj holky,
koukám, že nejsem v tom sama. Jsem po ET a to teprv druhý den, jsem tak nedočkává. A bojím se zklamání, když to nevyjde. :/ Vím, že si máme věřit, ale někdy to prostě nejde.
Byla jsem v pátek na transferu a mám jít na krev 3.3.
Zajímalo by mě, kolik jste platili za prodlouženou kultivaci? Hezký večer všem a pevné nervy! ![]()
No uprimne, pro me osobne to byl sok - nad penezi jsem zatim moc nepremyslela… Na druhou stranu mi to prijde strasne nespravedlive, vzhledem k tomu, ze mam v okoli 2 tehu, co si to ani nejak moc nepraly - zatimco ja jsem obrecela kazdou MS
Ahoj holky, tak já začínám svou první stimulaci. Dnes ráno jsem byla v CARu na první injekci a byla jsem překvapená, že to vubec nic není. Měla jsem z toho pěkný nervy..byl se mnou i manžel, bude mi to píchat, tak chtěl vidět jak.
Jinak jsem moc ráda, že existuje tato diskuse, včera jsem se pročetla až nakonec a díky vám mám jasnější představu, co mě čeká. Držím nám všem pěsti a přeji hezké pondělí. Už se těším na zprávy od Petry a Alice, jak jste na tom holky? Můžeme gratulovat ![]()
Aha, díky za odpovědi .. ![]()
Taky jsem zvído, jak jsou na tom Petra a Alice.
Platili jsme to za 2.500 Kč .. takže si říkám, že to není tak moc, když jste platili víc.
Stejně to není tak důležitý, jen mě zajímalo .. a hlavní je, abysme nějaké děti měly, že?
Hezké pondělí!
Ahoj stenatko
pokusim se neco napsat k tvym dotazum.
uprimne receno bych si tam dnes nejradsi nechala dat vsecky 3 embryjka…strasne se bojim, ze to zase nevyjde, tak at je vetsi sance…a to, ze se uchytnou vsecky 3 je strasne mala pravdepodobnost… Ale Dr. nam to urcite nedovoli
Minule nam chteli dat jen 1, ptz jsme mladi, tak si vsichni mysli, ze to pujde samo…a meli jsme nakonec 2 a nechytlo se ani jedno ![]()