Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mafinna píše:
Peti díky za odkaz, to vypadá dobřeještě mi prosím řekni, kolik sis nechala dát embryjek? Šla jsi rovnou do 2?
ano, dve, sestra mela taky IVF, ma doma dva krasne kluky, jeden 3,5 a jeden ma ted 4 mesice
.. pokazde si zavadela 2 a pokazde se chytlo jedno … my zatim nevime, jestli se chystli obe dve nebo jedno, to budeme vedet za 14 dni ![]()
Peti a měla jsi s tím transferem 2 embryí nějaký problém. Vím, že někde to nechtějí dělat, že raději zavádějí pouze jedno. Ptali se tě na to nebo jak se to rozhodlo? Podle toho, jak jsou embrya kvalitní?
Ejva: kdyz jsou embryjka hodne kvalitni, tak nejradsi zavadi jen jedno, ale nemuzou ti to vnutit, muzes si prosadit klido 2
Nas se treba jen zeptala, jestli chcem mit dvojcata a my na to radostne, ze jo, tak mame 2, oboje nadherny
Blani, ted zrovna ctu knizku o tom, ze clovek pritahuje do sveho zivota to, na co nejvic mysli. Takze se zkus nestrachovat a zkus jim verit, mas hodne velkou nadeji, tak to jeste nevzdavej ![]()
Ejva píše:
Peti a měla jsi s tím transferem 2 embryí nějaký problém. Vím, že někde to nechtějí dělat, že raději zavádějí pouze jedno. Ptali se tě na to nebo jak se to rozhodlo? Podle toho, jak jsou embrya kvalitní?
Evi, tak jak rika Carmen, my se taky velmi hezky stavime k dvojcatum, prali jsme si dvojcata, takze pro nas to bylo naprosto jednoznacne, urcite 2 a vubec s tim nedelali problem. Ale jak rikam, sestra mela vzdy zavedeny taky dve, obe dve embryjka krasne, dvojcata nechteli ale proste pro moznou vyssi uspesnost to zkusili a pokazde se uchytil jeden, takze tak ![]()
ono taky je rozdil, jestli mas pravdepodobnost, ze se uchyti, 30% (jedno) a 50% (dve). Mne i tech 50% pripada malo, takze ja bych do jednoho nesla, kdybych mela na vyber. A dvojcatka bysme brali vsema 10ti, nedokazu si moc predstavit ty dalsi stresy s IVF… Toto je uz nase 3. IVF
presne tak, Carmen, taky mi prijde vyssi pravdepodobnost s vice cetnym tehotenstvim jako malichernost se srovnanim dalsich nervu pri dalsim transferu ci moznem dalsim IVF ![]()
Prosím můžeš mi napsat, jaký máš problém. Já mám endošku a tak mám strach, že se to nepovede. Teď mi ještě doktor řekl, že zrovna v termínu mého odběru zavírají laboratoř a tak budu muset jet do Hradce Králové. Ach jo. ![]()
beník píše:
Prosím můžeš mi napsat, jaký máš problém. Já mám endošku a tak mám strach, že se to nepovede. Teď mi ještě doktor řekl, že zrovna v termínu mého odběru zavírají laboratoř a tak budu muset jet do Hradce Králové. Ach jo.
Beniku, koho se ptas? … neboj, dve hodiny dojet neni takovy problem, ja jsem z Prahy a dojizdela jsem celou dobu do Brna a bylo to v pohode ![]()
Skřítku, ptala jsem se Tebe. Dík za odpověď. Jsem tu nováček, tak mi to psaní dělá ještě trochu problémy. Dojíždění mi nevadí. Spíš mám starch, že musím jít k jinému doktorovi. Jsem zvyklá na svého v Jihlavě. A taky jsem neslyšela nic moc dobrého na CAR v Hradci.
beník píše:
Skřítku, ptala jsem se Tebe. Dík za odpověď. Jsem tu nováček, tak mi to psaní dělá ještě trochu problémy. Dojíždění mi nevadí. Spíš mám starch, že musím jít k jinému doktorovi. Jsem zvyklá na svého v Jihlavě. A taky jsem neslyšela nic moc dobrého na CAR v Hradci.
jo taaak
… no my jsme problem v podstate nemeli, jen jsme nemohli otehotnet
.. pricina neznama.
a nemuzes z jihlavy do brna radeji? nema jihlava s brnem smlouvu moznou treba?
Holky, muzu se zeptat? Taky jste mely behem IVF zacpu? Ja uz mam asi tyden a uz me to stve. Je to tema hormonama? Jim porad stejne.. ![]()
Carmen6 píše:
Holky, muzu se zeptat? Taky jste mely behem IVF zacpu? Ja uz mam asi tyden a uz me to stve. Je to tema hormonama? Jim porad stejne..
to si moc nevzpominam, ale je pravda, ze pri odberu vajicek jsme pak mela hemoroidy - tak to muselo byt z toho
… ale zase po transferu se mi rozjel presne opacny problem - to je pocit, jak kdyz mas dostat MS a to je vzdy „honicka“ ![]()
Myslím, že nemá. V Jihlavě je SANUS, patří pod Pardubice a Hradec Králové. No bucu to muset nějak zvládnout. Hlavně aby mi zmizela ta cysta a mohla jsem začít stimulovat. ![]()
Ahoj holky já tedy mám opačný problém než zácpu ale na tu je dobrý švestkový kompot ![]()