IVF únor 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1382
22.2.11 20:45
hrkačka píše:
Ahoj holky já tedy mám opačný problém než zácpu ale na tu je dobrý švestkový kompot :palec:

jj, vyzkousim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
22.2.11 20:51
skritek Petra píše:
jinak, urcite bych sla do ICSI, je to zaruka, my jsme meli 10 vajicek metodou ICSI (to je max co hradi pojistovna) a zbylych 6 prirozene. ICSI se dale vyvijelo 8 a prirozene 5 a pri prodlouzene kultivaci nam zbylo jen 6 a to vse z ICSI, takze jsem rada, ze jsme do toho sli takto :)

Děkuji za zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
22.2.11 20:58
Carmen6 píše:
Ahoj lamiko,
ja myslim, ze kdyz mate vystavni SPG, tak ICSI u vas neni moc potreba… :nevim:

No právě nevím nevím :nevim:, holky v mé jiné diskuzi psaly i zkušenosti s tím, že vajíčko může mít tvrdý obal a spermie se do něj nedostane nebo také že SPG se může měnit a v den odběru to nemusí být žádná sláva. Na druhou stranu mě láká, že když je to první IVF tak to zkusit klasikou a když se nepovede tak ICSI zkusit příště :-? , ale v tomto druhém případě mě strašej trošku ty moje smíšené pocity a to jak ponesu případný neúspěch a vůbec celou stimulku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
22.2.11 23:38

Mila Lamiko,

ja se priklanim ke Carmen. Podle toho co pises bys rada, aby to bylo tak nejak co nejprirozeneji, My co mame nase drahe polovicky se spatnym SPG - nam nic jineho nezbyva. Ja jsem si puvodne myslela, ze to nebude az tak spatne. Myslela jsem ze budeme papat vitaminy, ze pujdeme max. na IUI. No a pak ta rana - kdyz nam ukazoval vysledky - to jsem proste nezvladla a obrecela to. Ale pan Dr. byl moc hodny a asi uz zvykly - podal mi kapesnicky a vsechno hezky vysvetlil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
23.2.11 00:04

Štěnátko: tak tak nejraději bych to zkusila co nejpřirozenější cestou a dokonce (asi budu divná), ale úplně za každou cenu mimi nechci - a teď to vyznělo ošklivě (mám tím na mysli to, že hodlám zkusit ty „hrazené pokusy“ a víc ani ťuk a zase peníze v tom nehrají roli, ale pokud se nepovede třikrát tak to tak prostě má být, nehledě na zátěž, kterou s sebou nese stimulace hormony), samozřejmě, že chci, ale teď v tuto chvíli si myslím, že klidně první pokus si můžu dovolit obětovat této zkoušce a při dalším vyzkoušet něco navíc. Ale ještě se rozmýšlím, mám na to zhruba týden a občas mám dny, kdy si myslím, že jedině ICSI a ne jinak :-D - prostě blázen :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.11 06:21

Ahojky, tak to jsi úplně stejně názorově jako my s manžou. Já jsem teda byla pro nějaké „pomocné“ věci, ale manžílek nechtěl. Má strach z možných následků. Takže teď nás čeká 1.IVF a máme dáno pouze ICSI a prodlouženou kultivaci(doufám, že to píšu správně, jsem z těch zkratek jaksi mimo). Nic víc. Takže to naprosto chápu.
A víš co, pokud se to má podařit, tak se snad zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
23.2.11 09:03

Holciny, ja nevim, nesmime si nalhavat o „prirozenejsim“ otehotneni. IVF proste prirozene otehotneni neni, bohuzel nam priroda nenadelila moznost otehotnet „prirozene“, tak jsme se vsechny tady rozhodly pro IVF. Spermiogram se meni kazdy den, nevite, v jake stavu jsou vase vajicka a ta bolest, kdyz se to nepovede nestoji za „pokus hokus“ si myslim. Proto bych se vzdy rozhodla vpichnout spermijku do vajicka, at je jistota, ze se opravdu ty dve potvurky spoji :) … zvazte to, at vas to potom nemrzi, vzdyt muzete jit pul na pul, jestli budete mit vice vajicek tak jich nechte pul oplodnit ve zkumavce a pul pomoci ICSI a uvidite, jak se zadari, je to takovy hezky kompromis :)

kazdopadne, at se rozhodnete jakkoliv, preji vam, at to VYJDE! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.11 09:23

Jenže nám se to normálně povedlo. Jenže se mimi přestavilo ve 13.tt vyvíjet a tak jsem musela na kyretáž…Prostě první přirozený pokus nám vyšel, akorát měl špatný konec. Já mám jeden vejcovod neprůchdný a manžel má spg normální, jen máme problém, aby se ty potvůrky dostali tou správnou cestou, proto po 2 letech přirozeného snžení musíme na IVF a tak to chceme mít s co nejnemším zásehem, i když my máme ICSI i kultivaci, což já osobně si myslím,že stačí? Nebo mslíte, že je to málo? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
23.2.11 09:28
krista.tomanova píše:
Jenže nám se to normálně povedlo. Jenže se mimi přestavilo ve 13.tt vyvíjet a tak jsem musela na kyretáž…Prostě první přirozený pokus nám vyšel, akorát měl špatný konec. Já mám jeden vejcovod neprůchdný a manžel má spg normální, jen máme problém, aby se ty potvůrky dostali tou správnou cestou, proto po 2 letech přirozeného snžení musíme na IVF a tak to chceme mít s co nejnemším zásehem, i když my máme ICSI i kultivaci, což já osobně si myslím,že stačí? Nebo mslíte, že je to málo? :-?

Kristi, to vis, ze to staci :) … ona prodlouzena kultivace se bude rozhodovat az podle toho, kolik budete mit vajicek, pokud se podari odebrat jen 1-3 tak se prodlouzena kultivace neprovadi, ale jinak ICSI staci, to vis, ze jo :) … a jak rikam, pokud budete mit vice nez 10 vajicek (ty jsou hrazeny castecne pri ICSI, vse nad 10 ne) … tak to udelejte jako my, odebrali mi 17 vajicek, 16 bylo pouzitelnych, pak jsme meli 10 vajicek pro ICSI (z toho se vyvijelo 8) a 6 vajicek normalne (z toho se vyvijelo 5) … a pri prodlouzene kultivaci se dale vyvijelo jen 6 a zbytek se prestalo vyvijet, tak jsme transferovali 2 a mame jeste 4 snehulaky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.11 09:41

Skřítku, od zítřka si začínám píchat Puregon, ve středu jedu na kontrolní ultrazvuk a co bude dál netuším.Ale každopádně by mi asi po těch injekcích mělo dozrát víc těch vajíček, ne? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.11 09:42

Jo a sněhuláčky mít nebudeme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
23.2.11 09:43
krista.tomanova píše:
Skřítku, od zítřka si začínám píchat Puregon, ve středu jedu na kontrolní ultrazvuk a co bude dál netuším.Ale každopádně by mi asi po těch injekcích mělo dozrát víc těch vajíček, ne? :-?

to vis, ze by melo :) … ale uvidi se, lezela tam se mnou holcina, ktera mela jen dve vajicka, jina jich zase mela 21, proste zalezi, jak budes reagovat na stimulaci, to se vse uvidzi z prvniho ultrazvuku, kolik folikulku ti tam najdou a jak budou velike, kazdopadne drzim moc palec! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.11 09:49

Hm, tak to jsem zvědavá. :think: A jestli jsem to dobře pochopila,tak ty už to máš za sebou, viď? (Gratuluji ti :kytka: )A bolí to odsátí vajíček? Měla jsi narkózu nebo jen ten oblbovák? A co pak, musím po tom nějak ležet nebo můžu normálně do práce? Nemohla byd mi tak nějak dát info, ať vím co a jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
23.2.11 09:54
krista.tomanova píše:
Hm, tak to jsem zvědavá. :think: A jestli jsem to dobře pochopila,tak ty už to máš za sebou, viď? (Gratuluji ti :kytka: )A bolí to odsátí vajíček? Měla jsi narkózu nebo jen ten oblbovák? A co pak, musím po tom nějak ležet nebo můžu normálně do práce? Nemohla byd mi tak nějak dát info, ať vím co a jak?

no, normalne se to dela pod narkozou, pokud jich mas vice, cele to zaber max 15min a neboli to tim padem vubec, pak si chvili polezis na stredisku a muzes odficet domu. ono, co neni prijemne prilis, tak je ta samotna stimulace, ne inejkce, ale to, jak rostou ty vajecniky, tak mas neprijemny pocit, boli te brisko, naroste ti tak na 5. mesic tehotentsvi, ale to se case vse spravi a 14 dni po odberu o tom nebudes vedet :) … jo, byla jsem doma, jak rikam, brisko mas hodne nafouknute a vajecniky boli, ale pracovala jsem z domu az do transferu a po transferu jsem byla jeste par dni doma a ted uz jsem normalne zase v praci

ano, mame to za sebou :) … a zatim se vse vyviji dobre, tak uvidime jak to pujde dale :)

.. jo a proc snehulacky mit nechcete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
23.2.11 10:07

Ahojky, s tim jestli ICSI ano nebo ne… Pokud mate zbytecnych 10 tisic, tak do toho klidne bezte, ale mit vystavni SPG, tak bych to napred zkusila bez ICSI, zvlast pokud ti o mimi zas az tak nejde, ze to beres proste jen jako pokus a dej se vule bozi, jestlo to ma vyjit, tak to vyjde. Pokud to beres takto, ICSI bych nehrotila. A pokud maji vajicka tvrdy obal, tak existuje zakrok AH (asistovany hatching), kde ti porusi obal vajicka a spermijka se tam snaz zavrta :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí