IVF únor 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1382
24.2.11 10:01
Jinak taky nevim, co znamena „preoperacni“ - ja jsem nic takoveho nemela, ale to je asi neco individualniho pro Mafi, ne?

taky nevim, co ma na mysli :nevim: Mafi, to urcite nic takovyho nebude, neboj se :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
24.2.11 10:03

holky, když jsem šla na operaci čípku, tak to bylo také ambulantně, ale v celkové narkoze a dělali mi to přímo v CARu ve Fertimedu a chtěli po mě tenkrát předoperační vyšetření od obvoďáka. Teda ten mi vzal krev, jen to podepsal, že je vše v pořádku, že na narkozu jít můžu a byl pokoj. Tak si možná myslím, že to po mě ve Fertimedu budou chtít i před OPU, protože se zase jedná o celkovou narkozu. A taky jsem to u nich viděla v těch papírech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
24.2.11 10:04

Ejva: Ahojky :kytka: Femibion stoji tusim kolem 300,– na mesic, akorat v nem neni zelezo, tak premyslim,, ze si ho dokoupim zvlast :think: Ono ten Femibion se lisi od ostatnich listovek tim, ze obsahuje folat. A nektere zenske nedokazou vstrebat normalni listovku a ten folat dokazou vsechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
24.2.11 10:05
Ejva píše:
holky, když jsem šla na operaci čípku, tak to bylo také ambulantně, ale v celkové narkoze a dělali mi to přímo v CARu ve Fertimedu a chtěli po mě tenkrát předoperační vyšetření od obvoďáka. Teda ten mi vzal krev, jen to podepsal, že je vše v pořádku, že na narkozu jít můžu a byl pokoj. Tak si možná myslím, že to po mě ve Fertimedu budou chtít i před OPU, protože se zase jedná o celkovou narkozu. A taky jsem to u nich viděla v těch papírech.

aha, tak to je asi CAR od CARu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.11 10:06

Jo, takže pokud budu chtít celkovou narkozu, tak musím k obvoďákovi(to tak bývá), ale pokud bych ji nechtěla tak asi nic, ne?
A děvčata, je lepší celková narkoza nebo stačí jen to oblbnutí. Manžel říkal ať si dám celou, ale já nevím, :think: prý to trvá jen chviliku. Dá se to vydržet bez narkózy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
24.2.11 10:08

Ano, pravda, Femibion stoji 300, ale rikam si, kdyz uz do toho prcka jdeme pres IVF a plno veci holt „prirozene“ neni, tak jak rikam, verim doktorum a kdyz mi toto doporucili, tak jsem nevahala, je pry to velmi vhodne, jak Carmen pise, pro lepsi vstrebavani, takze tak :) … ono urcite casem, po prvnim trimestru prejdu na neco „normalnejsiho“, ale ten zacatek se pri IVF opravdu nema podcenovat, takze vse, jak doktor povi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
24.2.11 10:09
krista.tomanova píše:
Jo, takže pokud budu chtít celkovou narkozu, tak musím k obvoďákovi(to tak bývá), ale pokud bych ji nechtěla tak asi nic, ne?
A děvčata, je lepší celková narkoza nebo stačí jen to oblbnutí. Manžel říkal ať si dám celou, ale já nevím, :think: prý to trvá jen chviliku. Dá se to vydržet bez narkózy?

ja teda mela 3× narkozu a sla bych do ni znovu. Samotny zakrok trva cca 20 minut. Kdyz jsme se pokouseli o nativ, kde ti berou jen jedno vajicko, tak jsem chtela jit bez narkozy a Dr. me premluvila, at si dam i na to jedno narkozu, ze u vseho byt nemusime :lol: ale samozrejme je to na tobe :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
24.2.11 10:09

vím jen o jedné známé, která měla tu částečnou a říkala, že nikdy více, že to hrozně bolelo, tak nevím. Jinak všechny holky, co jsou tady byly pod celkovou. Taky jsem napřed myslela, že půjdu jen do té částečné, je to přece jen nižší zátěž pro tělo, ale po tom, co mi řekla ta známá půjdu do normální celkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
24.2.11 10:10

takže holky, jiné kočky, co jsou v jiné diskusi teď psaly, že musí být od obvoďáka správa, že jsi schopná narkozy. Teda ve Fertimedu do vyžadují, nevím, jak jiné CAR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
24.2.11 10:11
skritek Petra píše:
Mafinna píše:
A ještě jesem se chtěla zeptat, pochopila jsem správně, že si někdo myslí, že po IVF se rodí postižené děti? To přece není pravda, nikde jsem o tom nečetla… :think:
… to mi nerikej, co je to za „blbost“, ze po IVF hrozi vice postizeni nez pri prirozenem otehotneni, to je nesmysl, taky jsem nic takoveho necetla nikde ani nevim, ze by nekdo takovou zkusenost mel! … to mozna bude spojeno s tim, ze je samozrejme, vetsi pocet vicecetnych tehotenstvi a cim vice mimisku v brisku mame tim je vetsi prognoza, ze muze jit „neco“ spatne, ale to je tak asi vse :)
skritek Petra píše:
krista.tomanova píše:
Při IVF jako takovém asi ne, ale v nějaké knížce o IVF to bylo psáno u toho naříznutí vajíčka. Tak nevím. :think:

Kristi, to nariznuti vajicka byt nemusi, to je jen jedna z metod - IVF ICSI co mas ty, tak se spermije vpichuje jehlou do vajicka, takze neboj nic, myslim, ze vse bude v poradku :)

Jinak taky nevim, co znamena „preoperacni“ - ja jsem nic takoveho nemela, ale to je asi neco individualniho pro Mafi, ne?

To jsem myslela předoperační vyšetření kvůli narkoze :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.11 10:11

Tak dobrá, asi dám na mažela i na vaše rady. Půjdu také do celkové. A bude pokoj, opravdu asi nemusíme vidět vše :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
24.2.11 10:12

Myslim, ze Blanka nebyla ted pod narkozou, protoze mela jen jedno vajicko a rikala, ze se to prezit da … ale je rozdil, jestli Te pichnout do vajecniku 1× nebo 17× (v mem pripade), takze jsem byla moooooc rada, ze jsem vse prospinkala, vazne je to rychlovka, u me to snad bylo jen 15min a je to rozhodne lepsi pro Tebe i pro budouciho crvcka, kdyz se mama nestresuje nejakou „moznou“ ci „opravdovou“ bolesti, vis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
24.2.11 10:14
Ejva píše:
takže holky, jiné kočky, co jsou v jiné diskusi teď psaly, že musí být od obvoďáka správa, že jsi schopná narkozy. Teda ve Fertimedu do vyžadují, nevím, jak jiné CAR.

vidis, fakt, ja jsem nic takoveho nemela taky :) … to jsou mi novinky, kurna, clovek se tady dozvi veci :) … no co, hlavni je zdravi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
24.2.11 10:18

jj Peti, hlavní je zdraví a nohy v teple :lol: :lol: Včera jsem byla v lodičkách v divadle a myslela jsem, že zmrznu. Bylo -10 stupňů :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
24.2.11 10:20
Ejva píše:
jj Peti, hlavní je zdraví a nohy v teple :lol: :lol: Včera jsem byla v lodičkách v divadle a myslela jsem, že zmrznu. Bylo -10 stupňů :-?

no to jsi teda dobry silenec :) … jeste si neco uzenes! .. ja jsem vytahla opet kozacky a v nich prezivam (uz jsem je mela nakremovane a ulozene v krabici - v dobe, kdy to vypadalo na jaro) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí