Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jen tak pro zajimavost: manzelovi jsem naordinovala Profertil, Colostrum a vit. C a SPG se mu od srpna zlepsil rapidne, az se Dr. musela chodit opakovane divat, jestli se tam nespletli, ze je to fakt on
Puvodne jsme meli mnozstvi jen 1 milion, normalni morfologii 1% a progresivni pohyb 0%… A ted se mu to zlepsilo na 112 milionu(!), morfol. 9% a progres. 4%, takze uz bylo z ceho vybirat na ICSI, proto ted tomu verime vic nez minule, ze by to uz konecne mohlo vyjit…
a taky jsem mu zakazala horkou vanu a colu ![]()
Carmen6 píše:
Jen tak pro zajimavost: manzelovi jsem naordinovala Profertil, Colostrum a vit. C a SPG se mu od srpna zlepsil rapidne, az se Dr. musela chodit opakovane divat, jestli se tam nespletli, ze je to fakt onPuvodne jsme meli mnozstvi jen 1 milion, normalni morfologii 1% a progresivni pohyb 0%… A ted se mu to zlepsilo na 112 milionu(!), morfol. 9% a progres. 4%, takze uz bylo z ceho vybirat na ICSI, proto ted tomu verime vic nez minule, ze by to uz konecne mohlo vyjit…
a taky jsem mu zakazala horkou vanu a colu
jsi sikula, Carmen
… aby to ted nevyslo, kdyz si, chudak, vanu musi odeprit ![]()
Nevím, proč to tak škaredě říkáte. Máte pocit, že po 2 letech neúspěchů a řešení problému nám o mimi nejde???
![]()
Jen prostě nechceme mít nějaké nemocné dítě, takže když je u nějakých možností i následek takový, tak to raději zkoušet nebudeme.A to si myslím, že nesvědčí o tem, že nechceme dítě. Jen asi ne za každou cenu. Jsme s manželem věřící, takže už samotné IVF není úplně OK, ale ono nám opravdu nic jiného asi nezbude. Skřítku, tak ti moc držím pěsti pro štěstí. A děkuji za info.
krista.tomanova píše:
Nevím, proč to tak škaredě říkáte. Máte pocit, že po 2 letech neúspěchů a řešení problému nám o mimi nejde???![]()
Jen prostě nechceme mít nějaké nemocné dítě, takže když je u nějakých možností i následek takový, tak to raději zkoušet nebudeme.A to si myslím, že nesvědčí o tem, že nechceme dítě. Jen asi ne za každou cenu. Jsme s manželem věřící, takže už samotné IVF není úplně OK, ale ono nám opravdu nic jiného asi nezbude. Skřítku, tak ti moc držím pěsti pro štěstí. A děkuji za info.
ja jsem reagovala na lamiku. IVF je vase svobona volba, vsak to neho nemusite jit, muzete si zazadat o adopci ![]()
krista.tomanova píše:
Nevím, proč to tak škaredě říkáte. Máte pocit, že po 2 letech neúspěchů a řešení problému nám o mimi nejde???![]()
a ani jedna z nas to nemysli spatne, naopak si myslim, ze je lepsi, kdyz to clovek nasilim nerve pres koleno, protoze je pak vic v pohode a je vetsi sance, ze se mimi podari. Naopak ty holky, ktere chcou mimi za kazdou cenu, casto zaplacou… ![]()
Jinak holky, jak jste prezily to priserny cekani na testovani??? Mam teprv 2 dny od ET a prijde mi to jako vecnost ![]()
ahoj holky ![]()
mě dnes dorazila mrcha červená
, ale snad poprvé jsem se už na ni těšila, protože ode dneška začínám stimulaci na dlouhý protokol, takže si ode dneška stříkám nosní sprej po dobu 9ti dnů a pak na ultrazvuk a injekce. Takže se zase něco děje a to je pro mě super…jsem maximálně pozitivně naladěná..tak snad mi to vydrží.
Jinak mám stejný názor jako skřítek Peťa, co se týče ICSI. Ale je to na každém z nás a musíme se rozhodnout především my sami. Já osobně taky moc spoléhám na dokrory, co mi poradí atd. mám v nich důvěru.
Carmen6 píše:
Jinak holky, jak jste prezily to priserny cekani na testovani??? Mam teprv 2 dny od ET a prijde mi to jako vecnost
jooooo, tak to bylo tezke
… samo, ze jsme nevydrzeli a curli na test uz 5. den a samo, ze bylo uplne bilo
… proste se musi vydrzet, protoze to fakt s tebou trosku zacvici, ikdyz vis, ze 5. den je proste blbost, testovat, ale i tak … takze nejdrive otestovat 14. den - ja jsem pak testovala 12. den a to bylo porad bilo, pak 13. den - to uz bych duch a 14. den uz byl duch o neco silnejsi, takze je opravdu lepsi vydrzet
… ale je to teeeeezke ![]()
carmen, ty jsi doma celou dobu nebo uz chodis do prace? … a nezapomen si je pekne krmit, jsou to prave prvni tri dny po transferu, kdy se „uhnizduji“, tak je potreba varit si same dobre mnamky ![]()
Ejva píše:
ahoj holky
mě dnes dorazila mrcha červená, ale snad poprvé jsem se už na ni těšila, protože ode dneška začínám stimulaci na dlouhý protokol, takže si ode dneška stříkám nosní sprej po dobu 9ti dnů a pak na ultrazvuk a injekce. Takže se zase něco děje a to je pro mě super…jsem maximálně pozitivně naladěná..tak snad mi to vydrží.
Jinak mám stejný názor jako skřítek Peťa, co se týče ICSI. Ale je to na každém z nás a musíme se rozhodnout především my sami. Já osobně taky moc spoléhám na dokrory, co mi poradí atd. mám v nich důvěru.
no huraaaa, pirati jsou tady
… tak Evi, ted hodne pevnych nervu a klidecku pri stimulaci, joj, jsem ted z Tebe cela nervni, jak to bude probihat, pekne podrobne informuj ![]()
jasan
a díky za podporu, jsi zlatá, doufám, že budu mít podobný přístup jako ty, jsi můj vzor ![]()
Ejva: ahojky, tak to je super, konecne se zas neco deje ![]()
skritek Petra: jsem porad doma, tak si ctu a tak. Vcera mi mamka donesla vepro-knedlo-zelo na 2 dny, tak aspon nemusim varit, az zitra
A jak se citis ty, tehulko? ![]()
Ejva píše:
jasana díky za podporu, jsi zlatá, doufám, že budu mít podobný přístup jako ty, jsi můj vzor
joj, ty jsi milacek, vzdyt ty sama si vzdy byla velmi pozitivni a spravny pristup - zenske, podpis vam chybi, fotka a vubec, nebzucet
- vzdyckys' nas pekne zprdla a to zabralo ![]()
Carmen6 píše:
Ejva: ahojky, tak to je super, konecne se zas neco dejeskritek Petra: jsem porad doma, tak si ctu a tak. Vcera mi mamka donesla vepro-knedlo-zelo na 2 dny, tak aspon nemusim varit, az zitra
A jak se citis ty, tehulko?
toz vis jak, citim se citim
.. furt ze me „neco“ tece
… to ten crinon
… spim tady tak, ze mam pocit kolem 4. odpoledne, ze si tady hodim na klavesnici hlavu a dam si dvacet
… ale jeste u toho nebliju, takze v podstate se mame super ![]()
to jsi dobra, s tim vepro-knedlo, ja jsem mela dost z briska po stimulaci natoze jeste se zdmout po zeli ![]()