Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
skritek Petra píše:Carmen6 píše:
Ejva: ahojky, tak to je super, konecne se zas neco dejeskritek Petra: jsem porad doma, tak si ctu a tak. Vcera mi mamka donesla vepro-knedlo-zelo na 2 dny, tak aspon nemusim varit, az zitra
A jak se citis ty, tehulko?
toz vis jak, citim se citim
to jsi dobra, s tim vepro-knedlo, ja jsem mela dost z briska po stimulaci natoze jeste se zdmout po zeli.. furt ze me „neco“ tece
… to ten crinon
… spim tady tak, ze mam pocit kolem 4. odpoledne, ze si tady hodim na klavesnici hlavu a dam si dvacet
… ale jeste u toho nebliju, takze v podstate se mame super
ja todle jidlo prave nemela uz 100 let, tak jsem to docela uvitala. Doma varim spis dietne, same kureci maso a tak, takze je to aspon trochu zmena
A po zeli bych se mohla utlouct
jojo, s tim tecenim nic nenadelame, musime to holt vydrzet ![]()
Peti a ještě máš tak nafouklé břicho, nebo to po transferu přešlo?
Carmen6 píše:skritek Petra píše:ja todle jidlo prave nemela uz 100 let, tak jsem to docela uvitala. Doma varim spis dietne, same kureci maso a tak, takze je to aspon trochu zmenaCarmen6 píše:
Ejva: ahojky, tak to je super, konecne se zas neco dejeskritek Petra: jsem porad doma, tak si ctu a tak. Vcera mi mamka donesla vepro-knedlo-zelo na 2 dny, tak aspon nemusim varit, az zitra
A jak se citis ty, tehulko?
toz vis jak, citim se citim
to jsi dobra, s tim vepro-knedlo, ja jsem mela dost z briska po stimulaci natoze jeste se zdmout po zeli.. furt ze me „neco“ tece
… to ten crinon
… spim tady tak, ze mam pocit kolem 4. odpoledne, ze si tady hodim na klavesnici hlavu a dam si dvacet
… ale jeste u toho nebliju, takze v podstate se mame super
A po zeli bych se mohla utlouct
jojo, s tim tecenim nic nenadelame, musime to holt vydrzet
to vis, vyzivovat se musis a „cervene“ maso je dulezite a mineralky pit, nudle bastit a mlecne vyrobky hodne!
Ejva píše:
Peti a ještě máš tak nafouklé břicho, nebo to po transferu přešlo?
Evi, uprimne, ja jsem byla nejaka „opozdena“ .. me se brisko zacalo nafukovat prave az 2. den po transferu tak, ze jsem mela pocit, ze jdu zitra rodit
… pri stimulaci me pobolivali vajecniky a mirne se mi brisko zvetsilo, ale pohoda, ale hned po transferu se mi brisko promenilo ve velky tvrdy mic, i muzicek na me koukal jak tele … a ptal se, kdy mame terminu porodu ![]()
skritek Petra píše:Ejva píše:Evi, uprimne, ja jsem byla nejaka „opozdena“ .. me se brisko zacalo nafukovat prave az 2. den po transferu tak, ze jsem mela pocit, ze jdu zitra rodit
Peti a ještě máš tak nafouklé břicho, nebo to po transferu přešlo?… pri stimulaci me pobolivali vajecniky a mirne se mi brisko zvetsilo, ale pohoda, ale hned po transferu se mi brisko promenilo ve velky tvrdy mic, i muzicek na me koukal jak tele … a ptal se, kdy mame terminu porodu
presne!! Taky se mi bricho zvetsuje nejvic ted po ET, vypadam jak tehotna ![]()
tak to se mám na co těšit, už teď mám břicho jak ve 3tím měsíci z těch věčných hormonů, už mě to pěkně štve ![]()
hned si jdu pro kefirovy mliko ![]()
skritek Petra píše:
Holciny, ja nevim, nesmime si nalhavat o „prirozenejsim“ otehotneni. IVF proste prirozene otehotneni neni, bohuzel nam priroda nenadelila moznost otehotnet „prirozene“, tak jsme se vsechny tady rozhodly pro IVF. kazdopadne, at se rozhodnete jakkoliv, preji vam, at to VYJDE!
Já vím, že na IVF není nic přirozeného, já to spíš myslela jako „přirozený výběr“ - tzn. která spermoška se zavrtá ![]()
Ejva píše:
tak to se mám na co těšit, už teď mám břicho jak ve 3tím měsíci z těch věčných hormonů, už mě to pěkně štve
tak to pockej, az se ti nafoukne jeste vic a ztvrdne, to bude mnamka
… ale nahodou, to ma sve vyhody, vlitla jsem do obchodu pro tehotenskou modu a hned vse vyzkousela, at vim, jak cislo jednou mozna budu mit
…
… ale nebojte holky, to prejde, ja jsem se zacala „splaskavat“ asi tak 5. den po transferu - jeste jsem psala pani doktorce, jestli to brisko je takto normalni (moji sestre totiz pri transferu brali vodu z bricha, jak ji moooooc prestimulovali
) … takze jsem mela trosku duvod k obavam, ale opravdu je to pry „normalni“ a vazne to splaskne
… ted jsem zustala tak, jakoze jsem „dobre najezena“ … takovy nejaky pupik mam ![]()
lamika píše:skritek Petra píše:Já vím, že na IVF není nic přirozeného, já to spíš myslela jako „přirozený výběr“ - tzn. která spermoška se zavrtá
Holciny, ja nevim, nesmime si nalhavat o „prirozenejsim“ otehotneni. IVF proste prirozene otehotneni neni, bohuzel nam priroda nenadelila moznost otehotnet „prirozene“, tak jsme se vsechny tady rozhodly pro IVF. kazdopadne, at se rozhodnete jakkoliv, preji vam, at to VYJDE!
jo taaaak, to mi nikdo nerkl
… dneska tady doslo k par nedorozumnenim
… ale je to sranda, alespon to tady zije ![]()
Carmen6 píše:
Ahojky, s tim jestli ICSI ano nebo ne… Pokud mate zbytecnych 10 tisic, tak do toho klidne bezte, ale mit vystavni SPG, tak bych to napred zkusila bez ICSI, zvlast pokud ti o mimi zas az tak nejde, ze to beres proste jen jako pokus a dej se vule bozi, jestlo to ma vyjit, tak to vyjde. Pokud to beres takto, ICSI bych nehrotila. A pokud maji vajicka tvrdy obal, tak existuje zakrok AH (asistovany hatching), kde ti porusi obal vajicka a spermijka se tam snaz zavrta
Já to právě necítím tak, že teď hned musím být těhotná, ráda bych to neříkám, ale když si uvědomím, že vlastně antikoncepci jsem za život nikdy nebrala
(jsem pěkná ostuda, ale měla jsem špatné jaterní testy) a sexuju od 16 let a nikdy se žádná nehoda nestala takže jsem se v průběhu života tak nějak smířila s tím, že prostě dítko asi mít nebudu, manža k tomu má podobný postoj jako já a ono je to možná i tím, že čím je člověk starší tak je i pohodlnější … Proto jsem si myslela, že začnu klasickým IVF… V plánu mám prodlouženou kultivaci, mražení ne, neboť na další IVF budu moci tak za 3/4 - 1 rok, ale to už jsou jiné otázky a odpovědi…
lamika: to je dobre, ze to nijak nehrotite, spravny pristup
My jsme s manzelem oba hodne rodinne zalozeni, tak nam to uz trochu leze na mozek, ze mimi porad neprichazi, ale tento vas pristup se mi libi
S tim mrazenim - v nasem CARu se mrazi vzdycky na rok a pak si to muzes na dalsich 5 let prodlouzit ![]()
Carmen6 píše:to vis, vyzivovat se musis a „cervene“ maso je dulezite a mineralky pit, nudle bastit a mlecne vyrobky hodne! hned si jdu pro kefirovy mliko
to je spravny pristup
… jo a ty mineralky se pry maji stridat, aby bylo pokazde jine rozlozeni mineralu
… ja si vesele porad tlacim jen tu jednu, musim dokoupit nejaky jiny druh ![]()
Carmen6 píše:
lamika: to je dobre, ze to nijak nehrotite, spravny pristupMy jsme s manzelem oba hodne rodinne zalozeni, tak nam to uz trochu leze na mozek, ze mimi porad neprichazi, ale tento vas pristup se mi libi
S tim mrazenim - v nasem CARu se mrazi vzdycky na rok a pak si to muzes na dalsich 5 let prodlouzit
vidis, to jsem nevedela, ze se mrazi v kazde CARu jinak, u nas je to tak, ze automaticky na 4 roky od posledniho transferu - a pokud nereknes jinak, tak po tech 4. letech budou snehulacci nabidnuty parum, kteri nemohou mit deti vubec ze svych „vlastnich“ vajicek a spermii
prave taky doma mame jen jeden druh, bude to muset pockat do vikendu do nakupu ![]()