Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Poprve jsem sla do IVF s velkym optimismem, rikala jsem si - ja jsem naprosto OK, urcite to dopadne. Vubec jsem nepocitala s neuspechem. Proste jsem byla na 100% presvedcena, ze na konci zari budu tehotna. Pak to slo jako jedna facka za druhou - polyp v deloze, spatny vyvoj embryi. Proste veci, se kterymi jsem vubec nepocitala - okolo me spousta holek, kterym vyslo IVF napoprve.
Ted uz jsem do toho sla s pocitem, ze se muze stat cokoliv. Kdyz mi rekli, ze embrya vypadaji pekne, a ze bude transfer, ani jsem tomu nechtela verit, no a vysledek…nula. Rikala jsem si - nebudu zklamana, ale to nejde. Ted jsem proste na dne. Casem to prejde, ale rikam si, ze ve mne proste asi je neco spatneho, ze proste asi nemam mit deti a je mi z toho hrozne. ![]()
hrkačka píše:
Díky Alice,mám úplně stejné myšlenky. Proč to nevyšlo a budeme mít děti…Buď statečná
![]()
![]()
Hrkacko - kolikaty pokus to byl?
První a jak říkáš s nadšením že to na100% výjde o to je to horší
![]()
Ahoj holky,
moc mě to mrzí, že to nevyšlo. To teda máme úspěšnost…2 ze 3 ne, tak to je 30%:-( no příště se musí skóre rozhodně vylepšit, co říkáte
Můžete jít hned znovu nebo máte pauzu?
Peti moc gratuluju, budu se snažit být taky tak nad věcí a optimistka
člověk se nesmí litovat, nikam to nevede a pak upadá do úplnýho zoufalství…to si řeknu, že jsou daleko horší věci na světě a je hned líp…ale věřím, že několik neúspěchů po sobě je hrozný…
chodily jste při IVF cvičit? Mám po cvičení hned lepší náladu, tak bych se chtěla udržovat v psychické pohodě ![]()
Mafinko musím mít min. 2 měsíce pauzu ![]()
Jinak já byla na neschopence takže jsem necvičila a měla jsem téměř vše zakázané
ja jsem byla taky na neschopence (ocividne k prdu) a cvicit jsem nechodila - doktor nedoporucil (po transferu uz vubec ne)
jinak ja mam pauzu 3 cykly, potom KET
Mafi, cvicit ne, ani to neni doporucovano lekarem, jelikoz mas po stimulaci velke vajecniky, tak hrozi, ze by se ti vejcovody „zauzlovaly“ … tak radeji ne, ono IVF tehotenstvi je opravdu jine nez normalni - alespon ten zacatek, takze je potreba se vice opatrovat ![]()
hrkačka píše:
no to já na ket nepůjdu-nebylo co zamrazit
to mi je lito - takze za dva mesice nova stimulka
musime byt fakt statecny, jak jsi psala - moje gynekolozka mi dnes rikala, at nevesim hlavu, ze to urcite vyjde, ze pry za 6 lety praxe nezazila nikoho, komu by to nevyslo…
musime tomu proste verit
Noo, tak to doufám, že bude aspoň hezký počasí a hodně práce, protože jinak bych se v tom pěkně zahrabala a to fakt nechci
a když to nevyjde, tak půjdu asi na LPK a bud zkoušet bez CARu
zatím jsem totiž laparo ze zbabělosti odmítla ![]()
Alice33 píše:hrkačka píše:
no to já na ket nepůjdu-nebylo co zamrazitto mi je lito - takze za dva mesice nova stimulka
musime byt fakt statecny, jak jsi psala - moje gynekolozka mi dnes rikala, at nevesim hlavu, ze to urcite vyjde, ze pry za 6 lety praxe nezazila nikoho, komu by to nevyslo…
musime tomu proste verit
to je krasny pristup, urcite to vyjde, ted nebo pozdeji, ale vyjde to! vlastni deti budete mit a kupu ![]()
Příspěvek upraven 21.02.11 v 17:58
Pročítám příspěvky a je mi z toho všelijak. Moc všem fandím, nikdy jsem si nemyslela, že se dostanu až sem. Moje ségra byla několikrát na IVF a já jí vždycky říkala, že to bude dobrý, že jí chápu. Ale nechápala jsem nic do té doby, než to potkalo i mě. Každou návštěvu jsem si myslela, že teď už řeknou, že můžu jít na IVF. Ale pokaždé byla nějaká komplikace. Mám endometriózu, takže neustálé cysty, pak LPSK. Pořád do kola. A teď když mám jít, tak mám hrozný starch. Holky nejezdíte některá do SANUSU v Hradco Králové?
To se mi taky líbí, že nepotkala nikoho, komu by se to nakonec nepodařilo, to je paráda ![]()
Jinak já jsem ve FN v Olomouci a Beníku jmusím říct, že ty pocity jsou úplně normální ![]()
Uvidíme co bude dál.Snad s jarem příjde i více štěstí a uklidnění
![]()
Ahoj Peti, oooobrovska gratulace - preji Ti hodne stesti a hlavne at je vsechno v poradku, at vase mimisko hezky roste… jste nadherny par ![]()
Diky za radu - vsak do CARu jsem se rozhodla jit hlavne kvuli sve praci - na podzim me maji vyhodit. Necekala jsem, ze bude mit manzel tak spatny spermiogam a tak jsem nakonec rada, ze se vsechno takhle urychlilo. My se snazili 9 mesicu a uprimne receno jsem zrala na psychiatrii - takze ted si rikam, ze je alespon nejaka nadeje - takze je mi hned lip - proste potrebuji naco naplanovat a jet podle toho - to me ohromne uklidnuje.