Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Carmen a nezvýšíš pravděpodobnost toho, že se uchytí právě tím, že si dáš jen jedno? Já zvažuju jedno, protože 2 jsou větší zátěž a mám tak pocit, že to má jednodušší se udržet:-)…
Mafinna: v Caru rikali, ze kdyz daji jedno, tak je pravdepodobnost 30%, kdyz 2, tak 50%. Ono v takhle casnym stadiu je tem zarodkum jedno, jestli je tam samo nebo jeste s jinym, oni to nepoznaji ![]()
Peto, Ali, tak co, jake jsou novinky? Testovaly jste? Vsichni tady cekame na vas prispevek jak na trni
Doufam, ze se citite lip nez vcera ![]()
ahoj holky ![]()
Peti, Ali, taky jsem z vás jak na trní. Už jsem se dnes těšina na vaše pozitivní zprávičky, tak nás nenapínejte… ![]()
tak ja uz nemam co resit - vcera vecir se rozjela MS, dnes rano jakoby ustala, udelala jsem si test a zdal se mi tam jakoby duch - letela jsem do nemocnice na krev, abych treba neco nezanedbala, ale bohuzel HCG z krve 0, takze jak jsem se obavala
ted uz mam MS rozjetou a zklamani je velke ![]()
za par dni to preboli ja vim
mame jeste 3 snehulacky, tak snad se alespon 2 z nich po rozmrazu budou dal vyvijet, ale moc tomu neverim - kdyz se nechytili ted ti nezamrazeni, tak nevim, zda ty zamrazeni maji vubec nejakou sanci
Ali, je mi to moooc moooc líto
drž se, musíš být silná holka a zvládnout to a začít se těšit na nový pokus, tentokrát ale s pozitivnějším přístupem než u tohoto.
Vím, že se to lehce řekne, nevím, jak budu sama reagovat, myslím na tebe ![]()
ja vim - musim se ted nejak odreagovat a zacit tomu celemu kolotoci zase verit - to je ted pro mne tezky
kdyz ja jsem se proste od zacatku, co jsme v procedure IVF dockala vzdy jen zklamani, tak je to tezky pro me uverit, ze to muze dopadnout
ale vim, ze pozitivni pristup je nutny pro uspech
Ahoj holky tak mě se taky MS rozjela a test byl ráno negativní. Krev budu vědět až v 15.30.
Může te mi poradit jak se přes to přenést? Ani jsem nečekala že mě to tak zdrbne.....
Alice33 píše:
ja vim - musim se ted nejak odreagovat a zacit tomu celemu kolotoci zase verit - to je ted pro mne tezkykdyz ja jsem se proste od zacatku, co jsme v procedure IVF dockala vzdy jen zklamani, tak je to tezky pro me uverit, ze to muze dopadnout
ale vim, ze pozitivni pristup je nutny pro uspech
Ahoj Ali, je mi to vazne moc lito, ze to tentokrate nevyslo
… je to skoda, ale co, pojedete s manzilkem na dovcu (vybrala jsi neco super?
) … odreagujes se a sup si pro snehulacky! To vis, ze to priste vyjde, aby ne, ale nesmis se zapomenou smat a myslet pozitivne, vsak ono to vyjde!!!
hrkačka píše:
Ahoj holky tak mě se taky MS rozjela a test byl ráno negativní. Krev budu vědět až v 15.30.Může te mi poradit jak se přes to přenést? Ani jsem nečekala že mě to tak zdrbne.....
Ahoj Hrkacko, je mi to moc lito, ze se MS rozjela, ale kdyz uz je clovek na dne, pak je jen jednim smerem moznost a to zase nahoru, tak ted bude je potreba sebrat sili, dat se do kupy a tesit se na dalsi pokus, urcite se priste zadari … bude hezci pocasi, pekneji tak bude na tom svete, uvidis! Posilam objimaka!
Ahoj holky, dneska se hlasim az ted, jelikoz jsme byli rano v Brne, meli jsme v nedeli ducha na testu, ktery nezmizel a dnes rano opet (o neco silnejsi) .. tak jsme se vybrali do Brna na krev a ultrazvuk a mame potvrzeno, neco se nam tam klube, tak jsme velmi radi a je mi tak vselijak se radovat, kdyz vy jste ted tak smutne … ale alespon jsem zivouci dukaz, ze IVF fakt muze vyjit! Vsechny vas objimam a posilam usmev, nezapomente, ze bude lepe!
Ahojky Peťule
děkuji moc za útěchu ![]()
Vám strašně moc gratuluju a přeju moc a moc štěstíčka a ať je vše OK a tobě není špatně
![]()
Stenatko02 píše:
Mile holky, vsem vam preji aby to zdarne vyslo a hlavu vzhuru – hlavne Ty Alice – vidim, ze jsi stejny nervak jako ja – diky svym stresum jsem si vypestovala vyssi hladinu prolaktinu – rozhodne to neprospiva – takze se uz nad nicim netrap. Treba maji holky pravdu a jeste jedno mimisko v brisku mas – urcite!Petko, uplne Te obdivuji – Tvuj optimismus bych taky chtela mit – jak to vsechno pri sve praci zvladas – me taky zivi SAP – ale z trosku jineho pohledu. Co vim, tak analytici meli vzdycky uzasnou – ale priserne narocnou praci. Mozna tim, jak jsi do ni zabrana, tak nemas moc casu premyslet co by kdyby? Drzim Ti pesti – jeste nejses ve 14 – urcite to vyjde – neboj.
Jak vase peripetie berou v praci? Me vychazi odber a transfer na zaverku a to se asi ma sefova po-re, neb moji praci nikdo neumi. Ale pro me je mimco ted to nejdulezitejsi.
Ahojky Stenatko,
tak prvne k praci, kdyz se das na cestu IVF, tak si myslim, ze by to proste mela byt priority a kasli na nejakou zaverku, kdyztak se domluv, ze budes delat z domu, odber je v rychle narkoze a budes tak dopoledne zrejme moc nepouzitelna, ale pak odpoledne pekne uz muzes tukat to pocitace z pohodli domova; transfer pak je rychlovaka, ale je urcite lepsi, kdyz zustanes alespon par dni po transferu doma a taky treba pracujes z domu, ale je to rozhodne lepsejsi
… proste mimi je priorita a ostatni at si skubnou, vsak oni „zavrou“ i bez Tve fyzicke pritomnosti ![]()
tak drzim palec, at to zvladnete hezky vse s nadhledem a hlavne, at to VYJDE
, pa
Ahojky. Moc gratuluju ke dvoum čárkám. Jsem úplně na začatku, příští týden bych měla začít stimulovat před první IVF. Mám hrozný starch, že se to nepodaří. Prosím poradíte mi někdo, jak dlouho se asi stimuluje? Jsem léčená pro endometriózu. Tři měsíce mi teď píchali Diphereline. Lékař mi nedal protokol, tak sem z toho dost nesvá. ![]()