Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
beník píše:
Ahojky. Moc gratuluju ke dvoum čárkám. Jsem úplně na začatku, příští týden bych měla začít stimulovat před první IVF. Mám hrozný starch, že se to nepodaří. Prosím poradíte mi někdo, jak dlouho se asi stimuluje? Jsem léčená pro endometriózu. Tři měsíce mi teď píchali Diphereline. Lékař mi nedal protokol, tak sem z toho dost nesvá.
Ahoj Beniku,
my jsme meli kratky protokol, stimulovat jsem zacala 1.den MS a celkove 8 dnu, pak si pichnes na uvolneni vajicek a dva dny potom jsem sla na odber, pak prodlouzena kultivace, transfe 2 emb. … a po 14 dnech prvni test
hodne zdaru!
Petíííí, konečně dnes dobrá zpráva
moc moc gratuluji, po těch bohužel negativních zprávách od holek jsi mi zase zvedla náladu. Čím více úspěchů u jiných si připadám pozitivnější, že se to i mě může povést.
Takže na sebe dávej pozor, nevím, jak to teď budeš mít s lítáním, jestli bys už neměla raději vypustit. Nevím, jestli to nedělá zle ty přetlaky při létání, neptala ses doktora? Užívej si to a opatruj se
![]()
Beníku já mám dlouhý protokol a začla jsem práškama na zklidnění vaječníků 17DC. Teď čekám na MS a od prvního dne MS začnu stříkat nostní sprej na uklidnění vaječníků znovu po dobu 9ti dnů. Pak se přidají injekce.
Je to taky moje první IVF, takže tápu jako ty a sbírám informace
Ejva píše:
Petíííí, konečně dnes dobrá zpráva![]()
moc moc gratuluji, po těch bohužel negativních zprávách od holek jsi mi zase zvedla náladu. Čím více úspěchů u jiných si připadám pozitivnější, že se to i mě může povést.
Takže na sebe dávej pozor, nevím, jak to teď budeš mít s lítáním, jestli bys už neměla raději vypustit. Nevím, jestli to nedělá zle ty přetlaky při létání, neptala ses doktora? Užívej si to a opatruj se![]()
Evi, dekujeme moc
… no s litanim musim pokracovat
… zitra letim do Berlina, v patek pres Amsterdam do Manchesteru, v nedeli zpet pres Amesterdam do Berlina a ve ctvrtek z Berlina zpet do Prahy, to vis, musime splacet hypoteku, tak pracovat se musi
… ale beru to vse s nadhledem, rozhodne se nestresuji v praci a urputivi kolegove mi muzou vlezt na hrb, pekne se opatruji, tak aby mi pekne ten dalsi ultrazvuk 4.3. dopadl hezky ![]()
Ahoj holky, to je mi strasne lito, ze vam to nevyslo, myslela jsem na vas
![]()
Peti, velikaaaanska gratulace k //!! ![]()
Jinak uz mam v sobe 2 embryjka, pry nadherny a dokonce nam rekli, jakeho pohlavi
jsou to holcicky
A dostali jsme i prvni fotku z UTZ. Ted nas ceka to priserne cekani na ortel… ![]()
Carmen gratuluji,
doufám, že vše vyjde tak, jak má ![]()
Jak je to možné, že Vám řekli i pohlaví? Vždyť to se zjišťuje zvlášť a vím, že to stojí hodně peněz. Tady v jiné diskusi je kočena, která nemůže mít chlapečka, protože by měl dědičnou nemoc, tak zvažuje, že si to nechá zjistit a vybere pouze ženské pohlaví. Ale psala, že na to nemají peníze, protože to není hrazené pojišťovnou a že by to stálo tak 50.000,–
je to taky její první IVF. Tak teď jsem z toho blázen
![]()
Carmen6 píše:Ahoj holky, to je mi strasne lito, ze vam to nevyslo, myslela jsem na vas
![]()
![]()
Peti, velikaaaanska gratulace k //!!
Jinak uz mam v sobe 2 embryjka, pry nadherny a dokonce nam rekli, jakeho pohlavijsou to holcicky
A dostali jsme i prvni fotku z UTZ. Ted nas ceka to priserne cekani na ortel…
joj, to je nadherne, my si taky prejeme holcicky, tak drzim palec at se hezky zahnizdi, neco dobreho jim uvar a napapej se hezky, at se jim u tebe libi ![]()
Ejva píše:
Carmen gratuluji,
doufám, že vše vyjde tak, jak má
Jak je to možné, že Vám řekli i pohlaví? Vždyť to se zjišťuje zvlášť a vím, že to stojí hodně peněz. Tady v jiné diskusi je kočena, která nemůže mít chlapečka, protože by měl dědičnou nemoc, tak zvažuje, že si to nechá zjistit a vybere pouze ženské pohlaví. Ale psala, že na to nemají peníze, protože to není hrazené pojišťovnou a že by to stálo tak 50.000,–je to taky její první IVF. Tak teď jsem z toho blázen
![]()
Dr. to nevedela, ale sla se zeptat embryolozky, ktera nam ty vajicka napichavala, tak jake pouzila spermijky. A embryolozka pozna, jestli spermie nese chromozom xy nebo xx ![]()
skritek Petra píše:
Ahoj holky, dneska se hlasim az ted, jelikoz jsme byli rano v Brne, meli jsme v nedeli ducha na testu, ktery nezmizel a dnes rano opet (o neco silnejsi) .. tak jsme se vybrali do Brna na krev a ultrazvuk a mame potvrzeno, neco se nam tam klube, tak jsme velmi radi a je mi tak vselijak se radovat, kdyz vy jste ted tak smutne … ale alespon jsem zivouci dukaz, ze IVF fakt muze vyjit! Vsechny vas objimam a posilam usmev, nezapomente, ze bude lepe!
Peti, moc ti to preju
a potichu gratuluju ke krasnemu vysledku - melas to jak po masle. Ja vedela, ze ti to vyjde.
Ja mam depku jako krava
. Ale to prejde. Snazim se doufat, ze to priste vyjde, ale moc tomu ted neverim. Jaktoze nekomu se to povede a hned napoprve a nekdo ma jedno zklamani za druhym ![]()
Ale ja vim, ze nejsem v tom sama - jenom dnes to velke zklamani nejak nejde prekonat.
Bud na sebe Peti opatrna a setri se. V praci to fakt neprehanej. Meli jste obrovske stesti, tak si ho hyckej
.
Carmen6 píše:Ahoj holky, to je mi strasne lito, ze vam to nevyslo, myslela jsem na vas
![]()
![]()
Peti, velikaaaanska gratulace k //!!
Jinak uz mam v sobe 2 embryjka, pry nadherny a dokonce nam rekli, jakeho pohlavijsou to holcicky
A dostali jsme i prvni fotku z UTZ. Ted nas ceka to priserne cekani na ortel…
Carmen, drzim moc palce at to vyjde
.
hrkačka píše:
Ahoj holky tak mě se taky MS rozjela a test byl ráno negativní. Krev budu vědět až v 15.30.Může te mi poradit jak se přes to přenést? Ani jsem nečekala že mě to tak zdrbne.....
Nevim
. Jestli te utesi, ze v tom nejsi sama…
Jsem taky hotova. Je mi z toho tak nejak uzko
. Presvedcuju sama sebe, ze priste to vyjde, ale nejaky cervik ve mne hloda a rika - a proc to tedy nevyslo ted???
Proste mam velky strach do budoucna - jestli vubec nekdy budu mit dite…
Alice33 píše:skritek Petra píše:
Ahoj holky, dneska se hlasim az ted, jelikoz jsme byli rano v Brne, meli jsme v nedeli ducha na testu, ktery nezmizel a dnes rano opet (o neco silnejsi) .. tak jsme se vybrali do Brna na krev a ultrazvuk a mame potvrzeno, neco se nam tam klube, tak jsme velmi radi a je mi tak vselijak se radovat, kdyz vy jste ted tak smutne … ale alespon jsem zivouci dukaz, ze IVF fakt muze vyjit! Vsechny vas objimam a posilam usmev, nezapomente, ze bude lepe!Peti, moc ti to preju
a potichu gratuluju ke krasnemu vysledku - melas to jak po masle. Ja vedela, ze ti to vyjde.
Ja mam depku jako krava
. Ale to prejde. Snazim se doufat, ze to priste vyjde, ale moc tomu ted neverim. Jaktoze nekomu se to povede a hned napoprve a nekdo ma jedno zklamani za druhym
Ale ja vim, ze nejsem v tom sama - jenom dnes to velke zklamani nejak nejde prekonat.
Bud na sebe Peti opatrna a setri se. V praci to fakt neprehanej. Meli jste obrovske stesti, tak si ho hyckej.
zlatinko, neboj, vis jak, do tretice vseho dobreho! … ted si hezky odpocin, pekne se s manzilkem nekde v tropech zrelaxujte a v lete se do toho pustte znovu, mate krasne 3 snehulaky, tak aby se jim k vam nechtelo!
Díky Alice,mám úplně stejné myšlenky. Proč to nevyšlo a budeme mít děti… ![]()
Buď statečná
![]()
Dekuju ![]()
Nebojte se, holky, urcite vam to driv nebo pozdeji vyjde, hlavne to nevzdavejte! Jen malokomu to vyjde hned na 1. pokus. Drzim vam palecky, at se v tom moc dlouho nebabrate a at vam to vyjde pristi pokus ![]()